amidar Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 witam... W najbliższym czasie będę wymieniał cały napęd..., kaseta, łańcuchy itp. już są w drodze. Jednak natrafiłem na drobny problem z blatem 44T do mojej korby, w okolicznych sklepach ich nie ma na na necie głównie dostępne są 42T... zastanawia mnie jeszcze sprawa ew. alternatywy dla tej koronki. Z rozmowy z jednym z serwisantów wynikało, że nic poza SLX-em, XT-kiem i XTR-em do tego nie wsadze. Jakoś jednak nie chce mi się wierzyć w to..., że nie ma żadnej akternatywy dla koronek Shimano.... XT-k i XTR reczej odpada, z prostej przyczyny ich cena ma się nijak do długości eksploatacji, tym bardziej, że w ciągu roku blat zostanie spiłowany (doświadczenie z lat poprzenich). Zastanawiam się czy nie zmienić blatu na 42T... różnica niewielka, a jest dostępny od ręki w zasadzie wszędzie.
Mod Team Puklus Napisano 6 Lutego 2013 Mod Team Napisano 6 Lutego 2013 W zasadzie to kązda jedna shimno powinna pasować z alivio czy np m442/443.
GhOsTwrc Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Ja mam mam do korby Deore XT 780 przykrecone Zebatki 44-36-22 i zebatka 44 jest alivio. Wiec pasuje jak trzeba tylko powiem , ze jak mialem 42 to bylo chyba lepiej , moze to zludzenie przez to ze mam 36 i malo uzywam 44. Koronka alivio jest ciezsza od SLX/XT dokladnej wagi nie znam . A kto wie czy ta ciezsza nie bedzie bardziej wytrzymala?
9534 Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Jest wiele zębatek które możesz założyć. Ja mam na sprzedaż fsa k-force jeśli by cię to zainteresowało. Sprzedam taniej niż za XT, a jest dużo wytrzymalsza.
Mod Team Puklus Napisano 6 Lutego 2013 Mod Team Napisano 6 Lutego 2013 Panowie chcecie sprzedawać to na giełde, albo pisać PW ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.