Skocz do zawartości

[mocowanie IS] Jaki adapter?

Airsofter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam pewien problem z wyborem adapteru. Sprawa ma się tak: prawdopobnie posiadam adapter IS>Pm 160F/140R - tył się zgadza nie mogę założyć tarczy 160 bo adapter jest za mały, ale za to z przodu jak założę tarczę 160 + adapter wyżej wymieniony mam jeszcze tyle miejsca że tarcza 180 wejdzie. I teraz pytanie - jaki adapter mam kupić żeby mógł sobię spokojnie założyć tarczę 203 ?

Z góry dzięki :)

Napisano

Ten adapter który masz działa z przodu z tarczą 160mm a z tyłu z tarczą 140mm jeżeli chcesz założyć tarczę 203mm oczywiście rozumiem że na przód? To potrzebne jest Ci coś takiego link Tylko powiedz jeszcze jaki masz hamulec i amortyzator?

Napisano

No właśnie nie wiem czy jest standardowe, nic o Spinnerze Ammo Axle nie mogę znaleźć. Wydaje mi się że mocowanie jest większe niż standardowe.

@@mixchris, nie traktuj mnie jak dziecko... To był tylko test, bo tak jak już pisałem coś mi wyglądowo nie pasowało.

Jak już jest to konieczne to mam Spinnera Ammo Axle a hamulec będzie M596.

Napisano
Tutaj mają w ofercie ten amor może Ci pomogą. Mocowanie wygląda na spore i chyba jest przystosowane do zacisków w standardzie IS do tarcz 180mm. Wydaje mi się, że musisz poszukać adaptera z 180mm IS do 203mm PM Niestety ja takowego nie znalazłem... tylko coś takiego a2z AD-ISPM180
Napisano

Jak tak pomyślałem to możliwe że adapter 180 będzie pasował :) Skoro na 160 jest 180 to na 180 powinno być 203, dobrze myślę ? Dodatkowo wysłałem maila do Rowerowego.

Napisano

Teoretycznie możesz spróbować z adapterem IS 160mm do PM 180mm w najgorszym razie zabraknie Ci jakiś 3mm ale możesz to nadrobić podkładkami. Ciekaw jestem rezultatu...

Napisano

Chyba tak będę musiał zrobić, innego pomysłu nie mam. A do zamówienia trochę będzie czasu gdyż jeszcze wszystkich środków nie posiadam ;) Ale jak się wyjaśni to dam znać.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Problem rozwiązany przy pomocy tarczy 203, adaptera 160f/140r i zacisku którego miałem z tyłu. Potrzebuje adaptera (a właściwie nie potrzebuje) 160f/140r :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...