Skocz do zawartości

[pedały]ewolucja SPD czy chwyt marketingowy?

venom2000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mimo wszystko bym im nie zaufał, nawet na szosie. Wystarczy jedna gleba i co? Wracamy do domu kręcąc jedną nogą?

Swoją drogą może ktoś wytłumaczy mi w łopatologiczny sposób jak to działa, bo patrzę na te zdjęcia i nie mogę zrozumieć.

Napisano

Czas pokaze, co to jest warte. W przypadku pedalow, stawiam zdecydowanie na sprawdzone rozwiazania. To zbyt wazny element roweru i nie ma tu miejsca na pomylki.

• Mod Team
Napisano

A najlżejsze modele Time i look to niby z czego są wykonane? Duraace chyba to samo, jakiś kompozyt czyli po prostu lepszy plastik. Na 180gramowych Time rxs to "carbon" kilka razy przeszorowałem asfalt i dalej chodza, są całe. Look quartz tez są z podobnego materiału. Bez przesady że sie zaraz rozleci. Chętnie bym sie przymierzył do tych pedałów, moze w końcu coś lekkiego co dobrze działa

.

Napisano

To że wykonane z kompozytów nie znaczy że są kiepskie i mają się rozsypać bywa tak że metale się sypną a kompozyt zostanie nietknięty a po ich budowie widać że są przeznaczone na szosę a nie w teren

• Mod Team
Napisano

No to chyba oczywiste, że to pedały szosowe, niby jakby to miało funkcjonować w błocie? Kto w ogóle wpadł na ten pomysł genialny :)

Napisano

Rewolucja to zbyt duże słowo. Po prostu alternatywna konstrukcja.

Godne rewolucji byłyby np. pedały działające na pole magnetyczne albo coś równie nieprawdopodobnego :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...