OrzelPiotr Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Z tym odbiorem osobistym paczek to bywa różnie - kiedyś jedna taka (opłacona z góry) trafiła do sąsiedniego bloku i ktoś ją pokwitował swoim nazwiskiem, kurier szukał jej ponad tydzień. :] Ten gość co ją odbierał też był troszkę dziwny - bo przyjął paczkę adresowaną na inne nazwisko, na inny adres adres i pomimo mojego telefonu na naklejce siedział cichutko.
EpicPoznan Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 ja zawsze większe rzeczy biorę za pobraniem. Po prostu raz że nie każdy jest tak solidny jak ja Dwa że jeżeli nie zaznaczysz w umowie kupna sprzedaży kto odpowiada za przesyłkę, to w domyśle odpowiada sprzedawca
arroyo Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Nie miałem problemów z pocztą polską ani kurierami. Większość rzeczy które zamawiam wolę otrzymać pocztą polską ze względu na to że nie zawsze jestem w domu aby przesyłkę odebrać. Placówkę poczty mam na miejscu więc mogę tam odebrać przesyłki. Jeśli chodzi o czas doręczenia - bardzo rzadko trwa to dłużej niż 2 dni. Towar zamówiony w środę otrzymuję w piątek. Jeśli chodzi o kurierów wybieram tą opcję jeśli wiem, że jest szansa otrzymania czegoś pilnie w przeciągu 24godzin, a ja będę w domu. Zazwyczaj ta opcja wychodzi ok. 4 PLN drożej od poczty polskiej. Stan przesyłek - to naprawdę zależy od sposobu pakowania. Każdemu kiedyś coś tam z ręki wypadnie, wystarczy towar zabezpieczyć odpowiednim opakowaniem. Przez neta zamówiłem tyle rzeczy, że każdego kuriera jeżdżącego u mnie w mieście kojarzę. DHL ma u mnie pewien plus bo już kilka razy dzwonił przed doręczeniem co w razie czego umożliwia umówienie się na konkretną godzinę lub zmianę miejsca doręczenia.
dziobolek Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Z prawa otwarcia (jeśli jest) korzystać trzeba i nie jest dla mnie istotne czy komuś śpieszy czy nie. Nie może nam tego nikt odmówić. Regulują to jakieś przepisy czy prawa konsumenckie na które można się w razie potrzeby powołać??? Pytam, ponieważ niejednokrotnie sprzedawcy zaznaczają, aby sprzwdzić przesyłkę w obecności kuriera, a tenże podczas dostarczenia przesyłki najzwyczajniej się tego wypiera i odmawia.
cr4zylucky Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Ale i tak najpierw trzeba podpisać odbiór i zapłacić przed otwarciem...
dziobolek Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 To nie podlega dyskusji, tylko ma zaczekać i po opłaceniu/podpisaniu w razie potrzeby zaświadczyć i spisać protokół.
OrzelPiotr Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 No właśnie... bo tu jest problem troszkę innego typu - generalnie sprawa wygląda tak, że jeśli zapłacisz za przesyłkę możesz ją otworzyć i kurier nie ma obowiązku przy tym uczestniczyć - ale jeśli stan paczki wg ciebie budzi jakieś zastrzeżenia to wtedy kurier łaski nie robi, a jako, że stan paczki jest pojęciem względnym zyskujesz prawo do jej otwarcia w obecności kuriera. Natomiast w przypadku poczty jest to uregulowane przepisami (dla opcji sprawdzenia zawartości).
cr4zylucky Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Tak,kurier musi zaczekać. Ale protokołu w firmie,dla której pracuje od ręki się nie spisuje. Najwyżej robimy zdjęcia, a protokół spisujemy następnego dnia po zgłoszeniu klienta. Musimy mieć zlecenie na spisanie takiego protokołu.
OrzelPiotr Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Znalazłem jeszcze coś takiego ale nie wiem ile w tym prawdy
cr4zylucky Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Najważniejsze to uprzeć się aby kurier warował Troche szacunku dla ludzi...kurier tez czlowiek...
Mod Team Maniak Napisano 6 Lutego 2013 Mod Team Napisano 6 Lutego 2013 Jak chcesz mnie uczyć kultury to zapraszam na pw.
EpicPoznan Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 co do traktowania paczek, ubezpieczajcie a rzucanie się kończy, bo ponoszą odpowiedzialność jak zginie albo uszkodzą
gabriel86 Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Odnośnie poczty... " mały przykład ".... Pewnego dnia przyjeżdza do mnie dostawa zamówionych liczników Sigmy. Wystawiam 509tke, 1009, 1009STS , 1609 i 1609sts... Do tamtej pory korzystaliśmy tylko z usług firm kurierskich... ale żeby sprzedać trzeba zrobić cenę , i licznika i wysyłki. Wysyłka to ( tak na przysłość jeżeli ktoś wystawia negatywy za zawyżone koszty wysyłki ): czas pakowania, opakowanie, koszt transportu Wysłałem w przeciągu miesiąca około 1000 paczek pocztą polską ( koło 40szt dziennie )... czyli skalę mamy: - 3 liczniki zaginęły - 17 zostało zniszczonych - kilkanaście przypadków zostawienia awizo , kiedy adresat był w domu Czyli około 3-4% problemów...
EpicPoznan Napisano 7 Lutego 2013 Napisano 7 Lutego 2013 a gdyby za 2-3zł ubezpieczyć każdą, to żadna by nie zginęła ani nie uległa uszkodzeniu ;p
edi7777 Napisano 7 Lutego 2013 Napisano 7 Lutego 2013 Odnośnie awizo - ja za każdym razem jak zamawiam przesyłkę listem poleconym priorytetowym dostaję awizo - nawet za małe rzeczy w stylu śrubki do korby. Od 2 lat poczta nie przyniosła mi takiego listu poleconego. Dlatego jak tylko jest możliwość zamawiam zawsze przesyłkę jako paczkę pocztową bo te jeszcze przynoszą.
gabriel86 Napisano 7 Lutego 2013 Napisano 7 Lutego 2013 a gdyby za 2-3zł ubezpieczyć każdą, to żadna by nie zginęła ani nie uległa uszkodzeniu ;p Dokładając 3zł do kosztów transportu nie sprzedałbym 1000 tylko 10 liczników
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.