Gizmo21 Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 Witam Nie wiem czy dobry dział, jeśli nie proszę o przeniesienie. Potrzebuję kupić rower używany, taki do 300zł do jazdy po mieście by nie było żal jak ukradną Na co zwrócić uwagę przy kupowaniu roweru by nie wyrzucić kasy w błoto? Myślałem by pochodzić po komisach, znalazłem coś takiego http://krakow.gumtree.pl/c-Sprzedam-sport-rekreacja-hobby-rowery-Arcadia-4000-Rower-mtb-w-idealnym-stanie-W0QQAdIdZ447185052 Myślicie że warto byłoby za te 300zł kupić taki rower? Choć akurat o tym sklepie czytałem niezbyt dobre opinie na internecie. Hmm a może ktoś może polecić gdzie w Krakowie szukać używanych rowerów, jakieś sensowne komisy? Pozdrawiam
Dromik Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 Na pewno dobrze zacząłeś. Wystrzegaj się wszelkiej amortyzacji. Na co zwracać uwagę? Przy takim budżecie lepiej, żeby dokładnie sprawdził bym zużycie napędu, wszelakie luzy w piastach, sterach itp., nie ma się co oszukiwać, ale każda inwestycja w taki rower jest dosyć nie przyjemna.
gregorek Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 ponoć rower w stanie idealnym...poza tym zobacz na rozciągnięcie łańcucha, zużycie całego napędu, bieżnik opon, obdrapania, odpryski farby. Musisz zwrócić uwagę na wszystko co będzie Tobie przeszkadzać. Jazda próbna, czy wszystko hula i stan kloców. W takim rowerze chyba wiele więcej nie ma co wymagać.
marcin_ostrów Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 zapytaj : http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/2fS7/ I nie znam sprzedawcy. M
Siwa Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 napęd przede wszystkim, ale po zdjęciach nie dasz rady ocenić , czy się nadaje. ja kupiłam rower "tylko wsiadać i jechać" a łańcuch przeskakiwał jak szalony przez połamane czy tam wytarte zęby w korbie i łańcuchem żepożalsięboże. na zdjęciach nie było widać tego. Chyba, że masz możliwość objeżdżenia
szybkilopez Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 Masz tu jeszcze coś ciekawego ze swoich stron http://tablica.pl/oferta/rower-gorski-schwinn-shimano-alivio-krakow-ID1UC9j.html#2e9c464da4;r:4;s:102 potargujesz się to za 300,- sprzeda.
Gizmo21 Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Napisano 26 Stycznia 2013 Dzięki za odpowiedzi. Hmm a myślicie że lepiej kupować w komisie rowerowym, czy jednak poszperać po ogłoszeniach w internecie (tablica, gumtree)? Przeczesałem internet odnośnie komisów w Krakowie i różne opinie. Ten sklep/komis co podałem linka, na jednym forum miał bardzo kiepskie opinie, na allegro konto zostało zawieszone... Tzn. jakbym kupował to na pewno wcześniej bym obejrzał, ale nie znam się na tyle by wszystko wychwycić, może ktoś ma sprawdzony jakiś komis? Gdzie wiadomo że sprzedają sprawny sprzęt i najlepiej żeby nie było akcji że rower może być kradziony Gdzieś wyczytałem że niektóre krakowskie komisy sprzedawały kradzione rowery, w sumie to pewnie przy kupowaniu od właściciela nie sprawdzają nic to można rower komuś zwędzić a następnie zaprowadzić do komisu i sprzedać. Hmm rower na miasto jest dla mnie musem, bo za drogie zrobiły się bilety, a nie chce jeździć swoim aktualnym rowerem i go zostawiać na dłuższy czas.
tobo Napisano 26 Stycznia 2013 Napisano 26 Stycznia 2013 Nie masz możliwości dokonać zakupu w towarzystwie osoby z doświadczeniem?
Roonin Napisano 27 Stycznia 2013 Napisano 27 Stycznia 2013 Co do miejsca poszukiwań to nie wiem gdzie w twoim regionie jest najbliższa giełda samochodowa ale u mnie można na takiej giełdzie znalezć naprawdę fajne rowery w rozsądnych cenach.
Gizmo21 Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Napisano 27 Stycznia 2013 Hmm może by się udało kogoś wziąć do wspólnego oglądania, ale raczej to też nie jest jakiś fachowiec wiedza podobna do mojej. Ogólnie myślę że jeśli idzie o wygląd, stan roweru to mniej więcej jakoś powinienem sobie dać radę, ale wyłapię tylko podstawy, bo nie jestem na tyle zaawansowany w temacie by wszystko sprawdzić. Natomiast bardziej się obawiam że kupię rower kradziony, ale z drugiej strony chyba ciężko kupić używany rower by mieć 100% pewności że nie był kradziony? Rzadko się chyba zdarza przy takich starszych rowerach by ktoś miał na nie papiery, tak więc takiego papieru nie dostanę ani w komisie, ani u osoby prywatnej.
Silver400 Napisano 28 Stycznia 2013 Napisano 28 Stycznia 2013 No i co z tego ze kupisz kradziony ? Tym bardziej w sklepie, jak ktoś Cię złapie za rękę i powie ze to jego, pojdziesz do sklepu i zrobisz awanturę (chcąc nie chcąc pewnie w asyście policji). Grunt zebys dostał rachunek w sklepie. Jeśli chodzi o osoby prywatne to zdziwłbyś sie z jakich badziewi ludzie rachunki trzymają i instrukcje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.