Qba66 Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Witam serdecznie Forumowiczów. Rozebrałem dzisiaj moją ramę gt force, bo zawiecha wyraźnie "przeskakiwała". Okazało się, że w środku siedzą łożyska.. jak w sterach.. TH Industries 1i1/8" ACB 36x45 Przeglądnąłem internet i mam mały mętlik w głowie. Gdzie zdobyć takie łożyska? Kupować 2 komplety sterów to trochę bez sensu.. Z tego co wyczytałem to chyba FSA takowe wkłada do swoich produktów. Na jednej ze stron http://www.romed.pl/lozyska-str-cromoset-cromo-410mm-36x45-bhp41-bhp90-p-163622.html znalazłem łożyska, ale zupełnie nie wiem czy warto - bo cena dosyć wysoka. Jeśli ktoś posiada wiedzę gdzie takie łożyska znaleźć - będę wdzięczny
Schwefel Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Jesteś pewien, że łożyska które były w ramie wyglądają identycznie jak te na zdjęciu? Zwróć uwagę, że łożyska do sterów są z jednej strony stożkowe.
Qba66 Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Napisano 19 Stycznia 2013 Tak jestem pewny Dla potwierdzenia zdjęcie łożysk wyjętych z ramy: http://imageshack.us/f/59/img2220n.jpg/ Wyglądają jak typowe łożyska ze sterów FSA
Mod Team Puklus Napisano 19 Stycznia 2013 Mod Team Napisano 19 Stycznia 2013 za tą cenę myślę ze nie warto nowe stery idzie za tyle kupić.
c1ach Napisano 20 Stycznia 2013 Napisano 20 Stycznia 2013 Jest jeden dobrze zaopatrzony sklep w UK, właśnie będę u nich zamawiał części do swojego starego Gt i-Drive. Mountain bike components and mountain bikes by BETD / Goldtec - tylko ceny powalają na kolana ps. takie coś do mojej ramy kosztuje 20 dolarów. Niezły biznes.
Qba66 Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Napisano 21 Stycznia 2013 Znalazłem na allegro faceta sprzedającego łożyska TH Industries. Dokładnie takie same jak te, które siedziały u mnie w ramie do tej pory. Jedynie poprosiłem o same na 1i1/8". http://allegro.pl/show_item.php?item=2939616730 Za 80zł mam 4 łożyska. Oby pasowały. Puklus - moje odczucia były identyczne, więc albo kupiłbym 2 kpl sterów, albo tak jak to mi się udało - kupiłem same łożyska w cenie jednych sterów. c1ach - sklep faktycznie fajnie zaopatrzony, tylko te ceny... ;/ Trochę przegięcie Ja wiem, że GT jest dosyć niszową marką, szczególnie jeśli o fulle chodzi.. ale bez przesady Btw. odnośnie tych ślizgów do dog bone'a - to się w ogóle zużywa? U siebie nie zauważyłem żadnych oznak zużycia czy luzów na tym elemencie.
c1ach Napisano 21 Stycznia 2013 Napisano 21 Stycznia 2013 Btw. odnośnie tych ślizgów do dog bone'a - to się w ogóle zużywa? U siebie nie zauważyłem żadnych oznak zużycia czy luzów na tym elemencie. No niestety, trafiło na mnie Objawem zużycia tych tulejek jest charakterystyczne stukanie, przeważnie w początkowej fazie ugięcia. Mega wkurzające na długich podjazdach, kiedy zawieszenie delikatnie buja. Można te tulejki dorobić w kraju na zupełnie indywidualne zamówienie, ale koszt takiej drobnicy z tworzywa wychodzi podobnie, a jeszcze trzeba samemu pomierzyć. Jak ktoś ma taką drogą maszynę do plasticzków, to kosi równo za byle co i nie ma przebacz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.