Skocz do zawartości

[napinacz] Sram X-0

lisek850

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam posiadam u siebie przerzutkę z tyłu Sram X-0 a z przodu Sram X-9...3x10. Chciałbym założyć napinacz do tego zestawu. JEst w ogóle taka możliwość?Czy fabrycznie nie jest to możliwe?

Jeśli jest taka możliwość to prosiłbym o jakieś linki z allegro np.

Pozdrawiam

Napisano

Czyli istnieją jakieś patenty ;) szkoda że trzeba mieć linkę odpowiednio poprowadzoną na ramie ;/ ale zawsze można pokombinować :P

Napisano

Też mam napinacz Bionicon tyle, że nowszy model (żeby go zamontować nie jest konieczna linka pod wahaczem), ale wolał bym założyć z tyłu przerzutkę Sram X-0 type2 (i nie trzeba napinacza).

Napisano

Sam sobie możesz zrobić podobny za mała kasę - taka rurka kosztuje w leroymerlin 2,20zł z cpvp + 2 te paski zaciskowe (w paczce chyba minimum jest 10) za jakieś 5zł. W rurce wystarczy wywiercić 4 małe dziurki i działa to jak ta lala. Widziałem też w internecie takie robione z węża ogrodowego ale to już trochę tandetą zalatuje;) Na sam początek na Twoim miejscu spróbowałbym skrócić łańcuch - miałem podobny problem i skrócenie łańcucha pomogło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...