Skocz do zawartości

[Hamulec mechaniczny]

Oski88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam posiadam rower Kellys viper 6.0 i przy zjazdach nie zadawala mnie siła hamowania moich tylnych hamulców (Tektro Novela) Chciałbym kupić Avid BB7 tylko na tył, tylko że jest mały problem ponieważ nie chce zmieniać manetek, a nie wiem czy do tych co teraz mam bedzie pasować. Moje manetki to SHIMANO ST-EF65-8 EZ-fire Plus. Prosze o odp czy to bedzie razem gralo i czy warto kupowac te hamulce. Pozdrawiam i z góry dziękuję.

Napisano

Będzie pasowało.

To hamulec mechaniczny, więc jest linka taka sama jak przy v-brekach i innych tarczówkach mechanicznych.

Napisano

Dzięki za odp. Właśnie tak myślałem tylko nie byłem pewny, a szkoda kasy w ciemno wydawać :P A jaki rozmiar na tył 160 czy 185mm?

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Cześć

Szybkie pytanko zadam. Czy wymieniał ktoś klocki w Tektro Novela na metaliki lub półmetaliki?

Jest różnica w porównaniu z organikami?

Napisano
Jest różnica w porównaniu z organikami?

Zawsze jest, nie ważne do jakich hamulców, tylko jakie klocki na jakie zmieniasz, problemem może być jednak dostanie do tych hamulców klocków metalicznych lub półmetalicznych.

Napisano

Unex oferuje klocki do tych hamulców. Thermo Dissipator. Nie wiem jednak czy oferowane na aukcjach zaliczają się do metalików czy pół, czy jest to całkiem osobna grupa. Muszę doczytać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...