Skocz do zawartości

[3000-3800zł]Rower Enduro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WItam szukam roweru enduro nowego a jak nie to mało używanego,który można kupić w tym przedziale cenowym.Mam 194 cm wzrostu aktualnie jeżdże kellysem Viper 6.0 ale będe go sprzedawał ponieważ szkoda mi go zażynać ;) Rowerem enduro któego szukam głównie będe jeździł lasy,po mieście też jako środek lokomocji ;) ale głownie w nadchodzącym sezonie będe nim jeździł lasy góry ogólnie w terenie ;) CO mi poradzicie? .Pasuje by miał ramę amortyzowaną oraz skok przedniego amortyzatora min 130-140mm Dziękuję z góry za pomoc

Napisano

Ogólnie w maratonach XC, w 4 Crossie, enduro czy downhillu ramę wybiera się troche mniejszą - minimalnie jeden rozmiar, a najlepiej 2 , dlatego że rowerem wtedy łatwiej się manewruje. Dla ciebie ten rower był by w sam raz :D

• Mod Team
Napisano

Wygląd odstrasza :D Ale cała specyfikacja niezła

Te fioletowe korby Darta rzeczywiście pasują jak pięść do nosa :D. Ale reszta to raczej seryjny osprzęt Coilaira, a biorąc pod uwagę ze nówka ponad 5 tysi kosztuje, wiec ciekawa propozycja dla wysokich. a korbę zawsze można wymienić na coś normalnego.

Napisano

moim skromnym zdaniem to jak na enduro to trochę mały budżet, może wstrzymaj się jeszcze z zakupem i dozbieraj kasy ?

Maks mogę wycisnąć 4 tyś i to jest maksymalny próg Ta kona spoko napisze do gościa po dowiaduje się co nie co ;)

2800zł nie za tanio jak na kone?

Napisano

Ogólnie w maratonach XC, w 4 Crossie, enduro czy downhillu ramę wybiera się troche mniejszą - minimalnie jeden rozmiar, a najlepiej 2 , dlatego że rowerem wtedy łatwiej się manewruje. Dla ciebie ten rower był by w sam raz :D

18 w sam raz na 194cm wzrostu..........

chciałbym zobachyć jak on na nim jeździ - jak na kocie

rama 20' będzie optymalnia

nowy HaiBike Impakt..... podstawowy model ale konstrukcja ramy jest dobra i zawieszenie na testach wypada całkiem dobrze

Haibike Impact SL z 4799 zł, 52 cm, ZIMOWA CENA ! (2888190314) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Napisano

nowy HaiBike Impakt..... podstawowy model ale konstrukcja ramy jest dobra i zawieszenie na testach wypada całkiem dobrze

Haibike Impact SL z 4799 zł, 52 cm, ZIMOWA CENA ! (2888190314) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

To jest rower enduro ? Ciekawe...

Napisano

Z tyłu XT, z przodu Acera :-D. Niedługo w makrokeszach będą z tyłu montowć XTR na wabia :-/

18" to faktycznie mało, mam 174cm wzrostu i komfortowo jeżdżę na 18" (prawda, że nie enduro, ale 20cm we wzroście to spora różnica jednak).

Napisano

uważam ze osprzęt jest akurat niezły........

zawsze do sredniego osprzętu dorzuca jakąs perełkę - chociaż lepiej było by zamieniż tył XT i mantetki Acera na Deorki cenowo to samo a działało by lepiej.

ale to sugestia na przyszłość.

Napisano

O_O to jest takie ścierwo że szkoda gadać, znajomy kupił kiedyś pojeździł z 3 miesiące i cały porozwalany rower. Na pewno w decathlonie nie polecam kupować rowerów to skakania itp.

Napisano

No to co mi poradzisz? ;) kurde bo szukam i do 4 tysięcy trudno znaleźć nowe to kurde wougle nie ma a na używke fajną 1,2,3 letnią też trudno trafić

Napisano

Tu masz dosyć fajne, na dobrym osprzęcie:

http://allegro.pl/okazja-freeride-enduro-kraftstoff-giant-santa-cruz-i2910512187.html

http://allegro.pl/lux-specialized-fr-enduro-i2896649847.html

http://tablica.pl/oferta/giant-ac-18-bomber-fr-enduro-xc-ID1tf57.html

A po za tym nie możesz patrzeć na to ile lat był rower jeżdżony, rowery do DH FR Enduro mogą jeździć przez rok, w którym były katowane niemiłosiernie :D

A mogą stać musisz się pytać sprzedawcy

Napisano

Dzięki wielkie za pomoc będe jeszcze patrzył i szukał na razie muszę mój stary rower sprzedać i postaram się zwiększyć budżet do tych 5 tyś bo coś mnie zaczyna kusić free ride a pasowało by mieć już nawet dobry rower Dzięki wielkie ;)

Napisano

Witam jeszcze raz napisze tutaj bo nie chce nowego tematu zakładać. Kolega chce kupić sobie rower mtb w przedziale 3 4 tysiące co mi poradzicie na dobrym osprzęcię zależy mu na amorze zastosowanie roweru większość góry lasy błota bagna i też miasto . Kurde też się zastanawiam czy nie kupić sobie dobrego mtb a nie pchać się w enduro i free ride poradźcię :-) ogólnie jeżdżę razem z kolega i głównie trudny teren ale typu bagna błota nie zawsze bd góry ale też parę dobrych razy bd proszę was o pomoc wiem że trochę mieszam ale teraz prawo jazdy zdałem iwięcej się czasu znajdzie żeby spokojnie pomyśleć ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...