vitesse Napisano 21 Grudnia 2012 Napisano 21 Grudnia 2012 pacjenci to fd-m961 i fd-m660, waga ta sama, zuzycie to samo no moze ze wskazaniem na slx, za slx'em w moim mniemaniu przemawia to ze jest top swing ktora byscie zostawili ? korbe mam slx blaty na ta chwile 48-36-22(24)
Mod Team Puklus Napisano 21 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 21 Grudnia 2012 A czemu wg. ciebie top swing bardziej przemawia ?? XTR z seri 960 to jedne z najlepszych i najtrwalszych podzespołów robionych jeszcze bez obcinania wszędzie i wszystkiego. Ja bym sie nie zastanawiał nad jakimś slx ... XTR mimo ze nie był do zestawiania z 48z jednak jego dane techniczne wskazują ze bezproblemowo powinien ta korbę ogarniać.
vitesse Napisano 21 Grudnia 2012 Autor Napisano 21 Grudnia 2012 top swing przez to ze blizej zamocowany suportu jest mniej poddatny na sztywnosc ramy, a w mojej obecnej ramie jak mocniej docisne to wodzik ociera o lancuch, przy xtr'ze pewnie bardziej to odczuje xtr w sumie luzu nie ma, slx jak to konstrukcja tego typu ma, ale czy to w czyms przeszkadza? na tym rowerze robie max 1 tys km w sezonie, wiec wytrzymalosc slx pewnie mi wystarczy...
Mod Team Puklus Napisano 21 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 21 Grudnia 2012 Może faktycznie wyżej umocowana obejma może mieć takie słoności jak piszesz jednak ja i tak byłbym za XTR, chociażby dlatego ze jest z lat świetności
Piksel Napisano 21 Grudnia 2012 Napisano 21 Grudnia 2012 Top swing to moim zdaniem nieporozumienie, które oprócz niższej masy i nieco większej lekkości działania nie ma żadnej przewagi nad down swingiem. Miałem xtra top swigna , co z tego, że lekki, jak pod obciążeniem nie dało się redukować, obecny xt down swing robi to bez problemu.
Mod Team Puklus Napisano 21 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 21 Grudnia 2012 Ja tez nie założę do siebie top swinga ale widać nie każdy ma takie zdanie
MokryxD Napisano 21 Grudnia 2012 Napisano 21 Grudnia 2012 Przepraszam, że zrobię mały OT. Ale nurtuje mnie pytanie. Dlaczego wiele ludzi uważa, że Down Swing jest lepszy od Top Swing?
Mod Team Puklus Napisano 21 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 21 Grudnia 2012 Bo po prostu tak jest, topy wstawia sie tam gdzie down sie nie wejdzie. Oczywiście top ma swoje zalety, jest lżejszy (zazwyczaj), lżej działa, prowadnica wraca bliżej ramy niż w down, jednak z racji konstrukcji bardzo szybko łapie luzy w porównaniu do down który jest prawie ze niezniszczalny, i top jest mniej sztywny. Mam przerzutkę deore ... 511 pierwszy deore jaki sie ukazał. Działa wyśmienicie, szybko zdecydowanie cicho i nie zająknęła sie ani razu do tego średnio 50g mniej waży od swoich obecnych następców.
vitesse Napisano 21 Grudnia 2012 Autor Napisano 21 Grudnia 2012 najprosciej by bylo przetestowac osobiscie, ale akurat na tym rowerze w zimie nie jezdze, ba prawie wogole nie jezdze Wiec podam sie na opinie uzytkownikow forum
Luk33 Napisano 24 Grudnia 2012 Napisano 24 Grudnia 2012 Bo po prostu tak jest, topy wstawia sie tam gdzie down sie nie wejdzie. Oczywiście top ma swoje zalety, jest lżejszy (zazwyczaj), lżej działa, prowadnica wraca bliżej ramy niż w down, jednak z racji konstrukcji bardzo szybko łapie luzy w porównaniu do down który jest prawie ze niezniszczalny, i top jest mniej sztywny. Z tego można by wywnioskować, że jednak Top jest lepszy, bo ma więcej plusów. Jeśli chodzi o lekkość działania to top bije na głowę down swing. Jeśli ktoś chce mieć przerzutkę i użytkować ją do końca swoich dni to mamy odwrotną sytuacje. Trzeba tu jednak zaznaczyć, że luz jaki łapie top nie ma najmniejszego znaczenia jeśli chodzi o przerzucanie. Luz który utrudnia działanie pojawia się dopiero po wielu tys. km. Ewentualnie przeszkadzać może dźwięk gibającej się prowadnicy.
PiotrekMJ Napisano 24 Grudnia 2012 Napisano 24 Grudnia 2012 Witajcie! Mam pytanie dotyczące sprężyn w przednich przerzutkach. Otóż składam napęd i brakuje mi tylko tej części. Zależy mi na informacji która z przerzutek Shimano na poziomie Deore do XT ma najsilniejszą sprężynę, która pozwoli zrzucać pod dużym obciążeniem. Wersja którą biorę pod uwagę to Top Swing (9 rzędowa) z tego powodu że Down zawadza o śrubę bidonu. Z cenowego punktu widzenia to XT powinien być najsilniejszy, lecz nie raz Alivio górowała nad nią pod tym względem. Aktualnie rozważam modele FD-M590 i FD-M770 Proszę o porady.
Mod Team Puklus Napisano 24 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 24 Grudnia 2012 Trzeba tu jednak zaznaczyć, że luz jaki łapie top nie ma najmniejszego znaczenia jeśli chodzi o przerzucanie Może i tak ale ja słyszałem jak topy dzwonią jak już taki luz nabędą.
Lumperator Napisano 27 Grudnia 2012 Napisano 27 Grudnia 2012 Down-swing ze względu na mocniejsza budowę. Może pracuje nieco ciężej, ale wraca błyskawicznie. Dla mnie w przerzutce przedniej istotniejszy jest powrót na mniejszy blat. Miękka praca nie wchodzi w grę. A z tych dwóch to wiadomo, że XTR 960. Rozwaliła mnie opcja z tą pływającą ramą i ocieraniem wodzika o łańcuch. Nie dałbym rady z czymś takim. Bez urazy vitesse
vitesse Napisano 27 Grudnia 2012 Autor Napisano 27 Grudnia 2012 Lumperator mozesz jasniej bo nie wiem czego sie czepiasz? co Ci plywa ?
Lumperator Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 Mówisz o top-swingu, że lepszy bo bliżej suportu przez to mniej podatny na sztywność ramy. Zrozumiałem, ze dociskasz w pedał i ci się rama wygina przez co wodzik ociera o łańcuch. Pewnie to jakieś nieporozumienie i niezrozumienie z mojej strony. Wyjaśnij, jeśli możesz
vitesse Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Napisano 28 Grudnia 2012 Rame mam jaka mam i takie zjawisko wystepuje, co jest dosc powszechne, TY tego mozesz nie odczuc, jesli masz wypasiona rame i wazysz 50kg
vitesse Napisano 1 Lutego 2013 Autor Napisano 1 Lutego 2013 dzis chcac zamontowac wspomnianego xtr'a napotkalem na maly problem, nalezy zeszliwoac dolne gniazdo sruby pod koszyk, technicznie nie ma dla mnie zadnego problemu by to zrobic, ale zastanawiam sie czy warto oszpecic nieznacznie rame ?
Mod Team Puklus Napisano 2 Lutego 2013 Mod Team Napisano 2 Lutego 2013 Mówisz o top-swingu, że lepszy bo bliżej suportu przez to mniej podatny na sztywność ramy A co to ma do rzeczy skoro korba jest w stałej odległości od ramy i top i down muszą sie wychylić do tego samego punktu przez co są tak samo narażone na teoretyczną pływalność ramy. Top potrafi sie bliżej ramy schować co czasami jest potrzebne ( miałem taki przypadek)
vitesse Napisano 2 Lutego 2013 Autor Napisano 2 Lutego 2013 podpilowalem gniazdo sruby pod koszyk i xtr zamontowany na sucho chodzi lepiej niz slx, az jestem milo zaskoczony dla mnie temat do zamkniecia dalbym po punkciku pomocnym userom, ale chwilowo nie ma takiej opcji
Lumperator Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 A co to ma do rzeczy skoro korba jest w stałej odległości od ramy i top i down muszą sie wychylić do tego samego punktu przez co są tak samo narażone na teoretyczną pływalność ramy. Owszem, ale zobacz gdzie jest obejma w top, a gdzie w down. To raczej ma znaczenie w orecyzji działania. Najmniej podatna na różncie wychyleń względem korby powinna być chyba e-type (?)
vitesse Napisano 3 Lutego 2013 Autor Napisano 3 Lutego 2013 e-type bedzie najmniej podatna na wychylenia suportu, ale praktycznie sama wygina sie najbardziej wiec jest najgorszym rozwiazaniem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.