Razor1911 Napisano 14 Grudnia 2012 Napisano 14 Grudnia 2012 Witam, mam ramę ze sterami nabijanymi, zwykłymi nie pół/zintegrowanymi. Mam pytanie wymierzyłem średnicę wewnętrzną w ramie i jest tam 34mm i znalazłem stery Dartmoor Moloko, niby powinny pasować ale na stronie producenta znalazłem 30,2 i pytanie czy jest to wymiar w który wkłada się stery ? Czy jest to wymiar wewnętrzny to w co wchodzi amortyzator ?
Mod Team Puklus Napisano 14 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 14 Grudnia 2012 Tak standardowe stery nabijane mają 34mm, 30.2mm ma u mnie sterówka w miejscu nabijania pierścienia bieżni. Podaj link do tych sterów.
Fenthin Napisano 14 Grudnia 2012 Napisano 14 Grudnia 2012 Ponieważ to stery 1 1/8", te 30,20mm odnosi się do średnicy wewnętrznej łożyska. 30,2mm średnicy miały miski sterów zewnętrznych 1", ale to nie ta bajka.
Mod Team Puklus Napisano 14 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 14 Grudnia 2012 Nowe stery Dartmoor MOLOKO ultralekkie złote (2832534792) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. właśnie to miałem dopisać
venom7 Napisano 16 Grudnia 2012 Napisano 16 Grudnia 2012 Witam. Podepnę się pod temat. Już szykuję się na nowy sezon rowerowy jak da pogoda to od kwietnia ruszamy Mam no w 2013 będzie to już roczny cross Author horizan. Ma zwykły ster. Myślę sobię by zamontować nowy taki bardziej kolarski , mniejsze opory powietrza bardziej pozycja szosowa. Co o tym sądzicie dobry ruch? I czy taki zabieg byłby drogi ile by mnie to moło kosztować. Mam roczny rower więc na wiosnę podjadę do swojego serwisu i tam będe chciał, żeby z przeglądem to zrobili tylko pytanie za ile. W tym roku badałem swój rower. Zrobiłem nim 2000km. W tym momencie dokupiłem sobie byty shimano SPD. Zamierzam wykręcać lepsze czasy co buty podobno o 3 km/h zwiększają, bo noga jest przytwierdzona. I o podobnym zabiegu myślałem ze sterem bo w tym roku cały opór powietrza szedł na mnie, pozycja szosowa daje mniejszy opór. Co byście mi doradzili. Rower mam to wziąłem się za osprzęt. Wiele lat jeźdzę ( wcześniej doginałem góralami) ale na asfalcie czułem się jakbym jechał traktorem z tąd cross. A kolarki nie kupiłem bo droga, trzeba lubić grzebać w rowerku i wykręcac te 40 km/h na godzinę. Jeśli jeszcze pomogę to przez lata jeździłem 30/40 km dzienie. W tym roku troszkę swoją amatorską jazdę podniosłem i obiłem 60/70 km. Z tego powodu postawiłem na SPD i myślę o sterze. Będe bardzo wdzięczny za porady. Mamy niby grudzień ale czas szybko leci niedługo znów będzie wiosenka z latem
Rulez Napisano 16 Grudnia 2012 Napisano 16 Grudnia 2012 Nie bardzo rozumiem co to jest "bardziej kolarski" ster i co ma wspólnego z szosową pozycją ?, ster w sensie kierownica nie jest tożsamy ze sterami w rowerze ...
venom7 Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 Może to i trochę pogmatwałem ale widzę nie rozumiesz problemu. Naszczeście byłem w Salonie rowerowym i wszystko wiem. Jakoś sprzedawca zrozumiał bez problemu. Wymiana steru będzie mnie kosztować 60zł i będe mógł jeździć w pozycji której mi się tylko podoba. Co do części to mam z nimi mało do czynienia bo nie jestem dłubakiem i jak coś mi na wali idę z gwarancją do salonu. Mnie interesuje jazda Temat z butami SPD też nie aktualny nabyłem pedąłki do butów i mam komplecik zobaczę dopiero ich działanie w sezonie. Zawsze jeździłęm tyle, że amatorsko teraz też nazwę się amatorem tylko już troszkę lepszym Ale dzięki i za parę słów choć pytających. Mój wątek można zamknąć. Pozdrawiam.
venom7 Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 Stery - wRower.pl - Rowery od A do Z Kolego nie rozmawiamy o sterowcu tylko o sterze rowerowym. Po za tym mamy problem z czytaniem napisałem Mój wątek można zamknąć. .A pisałem o sterze i o kerownicy. O sterze widzę nie zrozumiałeś. Więc piszę po raz drugi Dostałem rzetelną odpowiedź w sklepie rowerowym. Mój problem rozwiązany. Pozdrawiam i niech któryś moderator zamknie ten temat by ktoś sobie postów nie nabijał.
Fenthin Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 Ech... nie zrozumiałeś. W rowerze nie ma czegoś takiego jak STER. Są STERY. A, i dlaczego mielibyśmy zamykać nie dość, że nie twój to jeszcze temat, który spokojnie może wisieć sobie otwarty?
venom7 Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 Nie rozumiem czemu wszyscy są tutaj tacy drażliwi i chamscy bardzo to Polskie. Przyznaje się, że źle napisałem w pierwszym poście bo powinienem pisać kierownica ale chcę wymienić cały przód w rowerze ster tez plus widelec. A kolega zaczoł powoływać się na wikipedię a ja go z tym słowem wysyłam na inny link skoro tacy jesteśmy. Jeszcze pół roku temu tutaj też bez tak zwanej spiny udzielano tutaj odpowiedzi i grzecznie poprawiano tych co źle ujeli swoje myśli. Nie ukrywam, że w sklepie zrozumiano mnie dobrze i grzecznie wyjaśniono ile każda część będzie mnie kosztować a moją niewiedzę grzecznie nakreślono bo sterem określiłem cały przód a wychodzi na to, że dokupię sobie i mój ster szanowni koledzy jak i kierownice plus widelec. Wiem, że jest to czyjś wątek dlatego i w nim napisałem bo swój problem uznałem za mało uciążliwy i wolałem się grzecznie wciąć niż tworzyć własny na góra trzy posty. Apeluję o więcej kultury. Wiem, że wątek może wisieć ale skoro napisałem Mój wątek można zamknąć. . Czy ktoś nie zrozumiał słowa MÓJ. Poradziłem sobie i nie ma potrzeby coś do tego dodawać. Nie drążcie już moich postów bo problem został rozwiązany kropka. Pozdrawiam wielkich znawców tego portalu.
Rulez Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 Nie zacząłem powoływać się na Wikipedię tylko napisłem : Nie bardzo rozumiem co to jest "bardziej kolarski" ster i co ma wspólnego z szosową pozycją ?, ster w sensie kierownica nie jest tożsamy ze sterami w rowerze ... A Ty zacząłeś wypisywać coś o sklepie i zrozumieniu, więc zastanów się nad sobą i nad tym co wypisujesz.
venom7 Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 Nie drążcie już moich postów bo problem został rozwiązany kropka. Odpisuje w tym temacie ostatni raz. KONIEC TEMATU. .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.