Skocz do zawartości
  • 0

Santa Cruz Nomad carbon (2012)

mrkura

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sprzęt mega. Szlaki nabiorą nowego znaczenia :thumbsup:

Nie bardzo jest się do czego przyczepić, nawet jak się postaram, to nic nie potrafię znaleźć.

Waga jak na ten skok sakramencko niska.

Nic, tylko ćwiczymy Pawle teraz podjazdy :thumbsup:

Ku chwale Ęduro :teehee:

Napisano

Nie wiem dlaczego "nie śledzę" swojego wątku, chyba jakiś błąd się wkradł, nawet nie wiedziałem,że tu ktoś coś napisał.

A więc po kolei:

Korki w kierownicy już są, jak również linki do przerzutek itd. Zrobiłem nawet już krótkiego tripa w okolice Stożka :) - rower jeździ bardzo sprawnie, szkoda tylko że warunki nie pozwoliły na maxa wykorzystać możliwości zawieszenia.

100_2184.JPG

100_2185.JPG

100_2187.JPG

Napisano

No niestety świnka z pieniędzmi na rower w tym roku się skończyła :(. Jedno co tylko na pewno kupię to siodło (bo te aktualne to masakra) i hamulce, a co do korby - no cóż, też wolałbym czarną, ale . . . XT daje radę. Większe zmiany jak napęd itd, dopiero za rok jak "świnka" znowu przytyje :D. W planach jest też amor w Kashimie na przód i kilka jeszcze stylistycznych i technicznych smaczków.

Ale najważniejsze to jeździć, a jeździ lepiej niż wygląda :)

Napisano

PW poszło :) ,a cena tej ramy nie jest jakąś tajemnicą, każdy mógł ją nabyć za 50% ceny, trzeba było tylko dobrze szukać i mieć oczy szeroko otwarte :D

• Mod Team
Napisano
W planach jest też amor w Kashimie na przód

Myślisz,że w Kaszimie będzie lepiej pracował? Jakoś powątpiewam- przynajmniej w tłumikach nie zauważyłem znaczącej różnicy.

Aaa, już wiem co chciałem od początku napisać....

Zajefajna maszyna.

A tak bajdełej- tłumik to wersja CTD? Masz porównanie ze "zwykłymi" tłumikami typu RP23? Działa to lepiej ,czy tylko marketing?

Napisano

Myślisz,że w Kaszimie będzie lepiej pracował? Jakoś powątpiewam- przynajmniej w tłumikach nie zauważyłem znaczącej różnicy.

Aaa, już wiem co chciałem od początku napisać....

Zajefajna maszyna.

A tak bajdełej- tłumik to wersja CTD? Masz porównanie ze "zwykłymi" tłumikami typu RP23? Działa to lepiej ,czy tylko marketing?

Jeśli chodzi o Kashimę, był to skrót myślowy - myślę nad zwiększeniem skoku lub przejdę na powietrze z przodu. jednak to dopiero po sezonie jak rozeznam jak rower się sprawuje i czy warto taki zabieg robić. A poza tym na pewno będzie ładnie wyglądał :D .

Tu wsadzony jest tłumik CTD - ale nie mam porównania z RP23. Ale jeśli chodzi o obsługę i pracę, jak na razie jestem bardzo zadowolony. Widać, że rama jest bardzo uzależniona od charakterystyki dampera, od sztywniaka © pracującego małym zakresem skoku, po ustawienie (d), czyli wszystko pływa :)

@ mihalp90

http://www.rowerowy.com/akcesoria/blotnik/mucky_nutz_bender_fender

dobry wynalazek - polecam :thumbsup:

Napisano

W sobotę pojeździłem troszkę wycieczkowo po Jurze - system CTD świetnie się sprawdza, jedyny minus jest taki, że trzeba pamiętać o przełączaniu poszczególnych trybów.

Wczoraj pośmigałem na lokalnych "hopkach" w lesie Murckowskim - ten rower to poezja !! Jest świetnie wyważony i nawet dalsze loty z większych hopek są stabilne i bezpieczne.

http://www.youtube.com/watch?v=DQPLQbJpbrk

http://www.youtube.com/watch?v=0tBewycpnhs

Napisano

Świetnie się rower prezentuje i widać że zjeżdża nie gorzej.

Jaka kamerka na kierownicy ?

Pytanko jak tam warunki na murckach ? duże błoto czy da radę się nie zapaść ?

Napisano

Kamerka nie na kierownicy tylko na kasku (druga część filmu). Barton ma GP2 na szelkach (pierwsza cześć filmu). Na kierownicy kamera nie ma racji bytu w terenie.

Co do warunków na Murckach, to wczoraj były idealne, ale temperatura -2st. Dzisiaj pewnie będzie trochę błota.

Napisano

Kapsel sterów wydaje się fajny - możesz napisać jaki to i dać jakieś lepsze foto? Ta nowa korba to chyba nie XT? Bo tak masz w specyfikacji. Fajny rower - właśnie przez takie zastanawiam się czy nie przejść na większy skok:P

• Mod Team
Napisano

Przednia przerzutka dosyć wysoko nad koronkami- nie przeszkadza w zmianie biegów?

Aaaa, no i brzydki strasznie rower.... ale widzę, że się z tym pogodziłeś....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...