Skocz do zawartości

[Kierownica] pomóżcie wybrać by znowu nie pękła -.-

MateuszIce

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

otóż mam (moja siostra ma) rower . w którym wymieniłem praktycznie pół roweru.

jest troszke mały bo na kołach 24" a dostała go na komunie, a ja mam 181cm :P

noi z kuzynem jeździmy po lasach itd (freeride / downhil )

i ostatnio zakochałem sie w skakaniu.

noi koło domu mam skarpe która ma 160cm, i zacząłem sie z niej prać :D

(spadałem na prosto, nie ma żadnego fajnego spadu)

amorki przednie aż 50cm skoku :D

i właśnie ja rowerek ustawiam pod siebie by mi sie dobrze jeździło

a więc do kierownicy przyspawałem rurki i kierownica miała długość (od końca do końca) 85cm, to było to :D (w krosach są również takie ok 80cm)

i jak chciałem na innym kogoś rowerze pojeździć to to było straszne bo taka wąska kierownica.

ale nie będę sie rozpisywał

a więc problem polega na tym , że zapier****łem ostro bo chciałem daleko skoczyć noi gleba. ponieważ : kierownica sie złamała.

ale klnąłem, ponieważ kasy niema a chciałem nowe opony kupić -.-

i tu pytanie

1.jaką kupić kierownice

2.wziąć giętą czy prostą ? niewiem która będzie wygodniejsza (miałem giętą z wys. 5cm)

*kierownica może być do 50zł i długość obojętna bo i tak sobie ją sam użądze :)

myśle nad taką z poprzeczką :http://allegro.pl/kierownica-mtb-610c-zoom-jaskolka-poprzeczka-cz-m-i2803739172.html

dodam że miałem dokładnie taką : http://allegro.pl/wygodna-kierownica-zoom-25-4-aluminiowa-580x50-15c-i2800730427.html

Napisano

Ten skok 50 cm ,mógłbym zdjęcie prosić ?

Autorowi pewnie chodziło o skok 50mm. Jeszcze się nie spotkałem z amortyzatorem, który miałby 500mm skoku, więc jeżeli to nie jest pomyłka to sam chętnie zobaczę taki wynalazek. :D

Napisano

Autorowi pewnie chodziło o skok 50mm. Jeszcze się nie spotkałem z amortyzatorem, który miałby 500mm skoku, więc jeżeli to nie jest pomyłka to sam chętnie zobaczę taki wynalazek. :D

Hahahaha :D rozumiem, ale dalszej częśći również nie mogę pojąć np.-noi koło domu mam skarpe która ma 160cm, i zacząłem sie z niej prać

Napisano

tak tak 50 MM sorki :D

a no więc jakieś propozycje którą kierownice wybrać? taką która by sie ani nie zgięła przynajmniej przy skoku z 1m ? ;p

Napisano

tak tak 50 MM sorki :D

a no więc jakieś propozycje którą kierownice wybrać? taką która by sie ani nie zgięła przynajmniej przy skoku z 1m ? ;p

:D Daj rozmiar mostka, bo inaczej nic ci nie poradze

Napisano

Jeżeli to jest taki rower o jakim myślę, to zamiast zbierać na kierownicę proponuje zbierać na dobrego lekarza.

Napisano

Wszystki budżetowe kierownice będą podobnej wytrzymałości, a to czy wybrać giętą czy prostą to już jest kwestia indywidualnych upodobań. Jednemu będzie wygodniej na prostej kierownicy, innemu na giętej, więc najlepiej przejechać się na obu i porównać. Jeżeli wygodnie Ci było na giętej to taką wybierz. Ja bardziej niż o to, że pęknie kierownica obawiał bym się o to, że amortyzator się posypie.

A w którym miejscu pękła kierownica? Jeżeli na spawie to lepiej poszukać dłuższej kierownicy niż bawić się w takie przeróbki, ze względu na swoje zdrowie.

Napisano

nie, poprostu zgięła sie odrazu koło mostka -.-

a o amorka niema sie co bać bo kupuje od kolegi z 120mm skoku w rewelacyjnej cenie, na koło 26 . to be to :D :D :D

Napisano

nie, poprostu zgięła sie odrazu koło mostka -.-

a o amorka niema sie co bać bo kupuje od kolegi z 120mm skoku w rewelacyjnej cenie, na koło 26 . to be to :D :D :D

Jak kolega wyżej napisał, również proponuje jakiegoś dobrego lekarza :D

Napisano

Mocniejszej raczej nie znajdziesz........

Co mu po mocniejszej kierownicy jak wkrótce reszta roweru nie wytrzyma takiej intensywnej eksploatacji... :whistling:

Teraz pękła kiera bo wzięła na siebie największą siłę,jak wytrzyma mu kiera to strzeli coś innego.

Rower,który opisałeś nie nadaje się do takiej jazdy.

pozdrawiam

R/

Napisano

Widzę, że więcej tu prześmiewców niż doradców.

Może to i prowokacja, jeśli tak - to działa! naughty.gif

A co jeśli nie...???

Drogi czytelniku, jeśli nie potrafisz doradzić, to przynajmniej się nie "nabijaj".

Nie pokazuj, kim naprawdę jesteś wink.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...