MateuszIce Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 otóż mam (moja siostra ma) rower . w którym wymieniłem praktycznie pół roweru. jest troszke mały bo na kołach 24" a dostała go na komunie, a ja mam 181cm noi z kuzynem jeździmy po lasach itd (freeride / downhil ) i ostatnio zakochałem sie w skakaniu. noi koło domu mam skarpe która ma 160cm, i zacząłem sie z niej prać (spadałem na prosto, nie ma żadnego fajnego spadu) amorki przednie aż 50cm skoku i właśnie ja rowerek ustawiam pod siebie by mi sie dobrze jeździło a więc do kierownicy przyspawałem rurki i kierownica miała długość (od końca do końca) 85cm, to było to (w krosach są również takie ok 80cm) i jak chciałem na innym kogoś rowerze pojeździć to to było straszne bo taka wąska kierownica. ale nie będę sie rozpisywał a więc problem polega na tym , że zapier****łem ostro bo chciałem daleko skoczyć noi gleba. ponieważ : kierownica sie złamała. ale klnąłem, ponieważ kasy niema a chciałem nowe opony kupić -.- i tu pytanie 1.jaką kupić kierownice 2.wziąć giętą czy prostą ? niewiem która będzie wygodniejsza (miałem giętą z wys. 5cm) *kierownica może być do 50zł i długość obojętna bo i tak sobie ją sam użądze myśle nad taką z poprzeczką :http://allegro.pl/kierownica-mtb-610c-zoom-jaskolka-poprzeczka-cz-m-i2803739172.html dodam że miałem dokładnie taką : http://allegro.pl/wygodna-kierownica-zoom-25-4-aluminiowa-580x50-15c-i2800730427.html
artex232 Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Ten skok 50 cm ,mógłbym zdjęcie prosić ?
Kobik15 Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Ten skok 50 cm ,mógłbym zdjęcie prosić ? Autorowi pewnie chodziło o skok 50mm. Jeszcze się nie spotkałem z amortyzatorem, który miałby 500mm skoku, więc jeżeli to nie jest pomyłka to sam chętnie zobaczę taki wynalazek.
artex232 Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Autorowi pewnie chodziło o skok 50mm. Jeszcze się nie spotkałem z amortyzatorem, który miałby 500mm skoku, więc jeżeli to nie jest pomyłka to sam chętnie zobaczę taki wynalazek. Hahahaha rozumiem, ale dalszej częśći również nie mogę pojąć np.-noi koło domu mam skarpe która ma 160cm, i zacząłem sie z niej prać
Tedolf Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 ty na rowerze komunijnym skaczesz? toż on nie jest do tego stworzony, nic dziwnego że kierownica pękła
MateuszIce Napisano 24 Listopada 2012 Autor Napisano 24 Listopada 2012 tak tak 50 MM sorki a no więc jakieś propozycje którą kierownice wybrać? taką która by sie ani nie zgięła przynajmniej przy skoku z 1m ? ;p
artex232 Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 tak tak 50 MM sorki a no więc jakieś propozycje którą kierownice wybrać? taką która by sie ani nie zgięła przynajmniej przy skoku z 1m ? ;p Daj rozmiar mostka, bo inaczej nic ci nie poradze
Dromik Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Jeżeli to jest taki rower o jakim myślę, to zamiast zbierać na kierownicę proponuje zbierać na dobrego lekarza.
rzezniol Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Perełka ... :-D czuje tu prowokacje ;-) Tapatalknięte z Andka ...
Kobik15 Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Wszystki budżetowe kierownice będą podobnej wytrzymałości, a to czy wybrać giętą czy prostą to już jest kwestia indywidualnych upodobań. Jednemu będzie wygodniej na prostej kierownicy, innemu na giętej, więc najlepiej przejechać się na obu i porównać. Jeżeli wygodnie Ci było na giętej to taką wybierz. Ja bardziej niż o to, że pęknie kierownica obawiał bym się o to, że amortyzator się posypie. A w którym miejscu pękła kierownica? Jeżeli na spawie to lepiej poszukać dłuższej kierownicy niż bawić się w takie przeróbki, ze względu na swoje zdrowie.
MateuszIce Napisano 25 Listopada 2012 Autor Napisano 25 Listopada 2012 nie, poprostu zgięła sie odrazu koło mostka -.- a o amorka niema sie co bać bo kupuje od kolegi z 120mm skoku w rewelacyjnej cenie, na koło 26 . to be to :D
artex232 Napisano 27 Listopada 2012 Napisano 27 Listopada 2012 nie, poprostu zgięła sie odrazu koło mostka -.- a o amorka niema sie co bać bo kupuje od kolegi z 120mm skoku w rewelacyjnej cenie, na koło 26 . to be to :D Jak kolega wyżej napisał, również proponuje jakiegoś dobrego lekarza
Koen Napisano 27 Listopada 2012 Napisano 27 Listopada 2012 Mocniejszej raczej nie znajdziesz w tej cenie Kierownica NS BIKES PURE 4130 :: BIKE-arena.pl Tylko upewnij sie że będzie pasować do mostka.
robertos102 Napisano 27 Listopada 2012 Napisano 27 Listopada 2012 Mocniejszej raczej nie znajdziesz........ Co mu po mocniejszej kierownicy jak wkrótce reszta roweru nie wytrzyma takiej intensywnej eksploatacji... Teraz pękła kiera bo wzięła na siebie największą siłę,jak wytrzyma mu kiera to strzeli coś innego. Rower,który opisałeś nie nadaje się do takiej jazdy. pozdrawiam R/
rkopec16 Napisano 28 Listopada 2012 Napisano 28 Listopada 2012 może zacznij zbierać na dobry kask fullface + komplet ochraniaczy na ten rower nie ma sensu wydawać pieniędzy
siimon Napisano 28 Listopada 2012 Napisano 28 Listopada 2012 Przecież ten temat to jakiś żart przyznawać się kto to napisał?
dziobolek Napisano 28 Listopada 2012 Napisano 28 Listopada 2012 Widzę, że więcej tu prześmiewców niż doradców. Może to i prowokacja, jeśli tak - to działa! A co jeśli nie...??? Drogi czytelniku, jeśli nie potrafisz doradzić, to przynajmniej się nie "nabijaj". Nie pokazuj, kim naprawdę jesteś
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.