Skocz do zawartości

[katowice] wypady w góry. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zmontowałem filmik: 

:)

Ustawiłem jako niepubliczny- można powielać linkiem, ale nie da się wyszukać na YT

Napisano

Miałem dzisiaj robić tą trasę ale jak zwykle pogoda nie wypaliła. Filmik mnie przybił i to dość mocno bo wiem jak ten szlak kiedyś wyglądał. Kurde, coraz gorzej jest w tej części świata :(

Za tydzień ma być podobno zajefajna pogoda więc jak są chętni a tu spoglądam na Marcina to może w końcu ten Jałowiec a jak nie bo wolicie dojazd pociągiem to będę robił Oszast ze Złatnej aż do Rycerzowych.

Napisano

Marek świetnie wyszedł ten filmik :)

Bartek, zobaczymy ilu będzie chętnych, na razie Bartek wstępnie się szykował i oboje jesteśmy w stanie podjechać autami i zrobić Jałowiec :)

Napisano

No to spoko. Trzeba by się dostać do Stryszawy. W planach jest Jałowiec potem Mędralowa i dalej granicą aż do Glinnego w Korbielowie. Zjazd na Słowację do Polhory i żółtym na Jałowiecką przeł. Trawers Mędralowej na Magurkę potem zjazd żółtym do Wełczy. Tu wbijamy się drogą na niebieski pod Jałowiec i żółtym a potem zielonym zjazd przez Kolędówki. Trasa między 60-65km i trochę ponad 2 tys do góry.

Napisano

Fajny film, szkoda że nie trzymam mtb w Katowicach bo kiedyś w ramach luźniejszego weekendu chętnie bym się z Wami w góry skoczył :(

Napisano

Za tydzień ma być podobno zajefajna pogoda więc jak są chętni a tu spoglądam na Marcina to może w końcu ten Jałowiec a jak nie bo wolicie dojazd pociągiem to będę robił Oszast ze Złatnej aż do Rycerzowych.

Chętnie się załapię,ale tylko w niedziele,a Jałowiec czy Oszust to już obojętnie.

Napisano

Daniel, nie wiem czy niebieski z Baraniej w niedzielę i to w dodatku z tak ładną pogodą to dobry pomysł, szlak jest momentami wąski i trudny technicznie więc piechury mogą zepsuć całą przyjemność zjazdu ;)

W każdym bądź razie szlak rewelacja, dla mnie to najtrudniejszy szlak w Śląskim, i niektóre miejsca są hardcoreowe na HT ;)

Napisano

MartinH, jak zwykle świetne zdjęcia i bardzo fajny opis, dobrze się to czyta, co pod zdjęciami.

Masz może jakiś ślad gps? Ja tamtych terenów nie znam i chętnie bym zobaczył jak jechaliście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...