Skocz do zawartości

[1500] dla małżonki MTB

Borys85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

może tytułem wstępu, poszukuję roweru dla mojej małżonki. Pomimo, że jeździmy głównie po mieście (choć przy nowym rowerze mam nadzieję zabierać ją w las) poszukuję lajtowego MTB. Obecnie Joanna jeździ starym klekotem poskładanym przez teścia z części znalezionych w piwnicy i jazda nim jest już zwyczajnie niebezpieczna, że o braku wygody nie wspomnę. Początkowo chcieliśmy rowerek miejski dla niej, jednak ostatnio pojeździła na moim Krossie Hexagon X3 i pomimo jego dość kiepskich komponentów jeździło jej się bardzo dobrze (gdyby nie wysokość mojej ramy). Bardzo chwaliła sobie pozycję za kierownicą. Z racji, że rowery wiozą nas dzień w dzień do pracy, spędzamy na nich conajmniej godzinę dziennie.

Obecnie jest trochę wyprzedaży, więc taka późna jesień wydaje się korzystna na inwestycję. Z rowerów obejrzanych w internecie spodobał jej się bardzo model Kross:

http://www.kross.pl/pl/2012/level-f2

Wzrost 167cm (dość długi tułów), waga 55kg

Oczywiście, jak to z kobietami bywa, bardzo ważny jest wygląd, oglądałem w sklepie również:

http://esklep.intersport.pl/pl/product/74641/rower-genesis-maya-4027975

który jednak nie do końca odpowiada jej wizualnie (choć ja widząc go na żywo stwierdzam, że jest ładniejszy niż na stronie)

Jestem otwarty na Wasze propozycje i porady, jeśli ktoś widział tego Krossa F2 w dobrej cenie również będę wdzięczny za link.

pozdrawiam!

Napisano

Kross powinien być Ok jeżeli chodzi o stosunek cena/jakość. Na początek jednak zmieniłbym siodełko w tym krossie - na bank nie będzie się jej dobrze jeździło, lepiej pewnie będzie zainwestować jakąś kanapę ;)

Napisano

Dzięki za podpowiedzi, wszystkie rozważyliśmy. Suma sumarum Joanna udała się na wycieczkę po sklepach i zakochała się w Kross Modo 2.0 (kilkakrotnie w internecie pokazywałem jej ten rower w necie, kiedy jeszcze była zdecydowana na rowerek city i się nie podobał ... )

Po jej głosie słychać, po jeździe próbnej, że jest zachwycona, a o to nam chodziło :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...