Logitech07 Napisano 8 Listopada 2012 Napisano 8 Listopada 2012 Witam, ostro zjechała mi się główka w śrubie od mocowania manetki przerzutki. Nie mam pojęcia jak mogę ją odkręcić, macie jakieś sposoby? Imbus 5 powinien być ok, ale jest za mały, natomiast 6 jest już za duża... Pozdrawiam.
seraph Napisano 8 Listopada 2012 Napisano 8 Listopada 2012 Więc weź 5,5 Najprostsze rozwiązania są najlepsze. Jeśli masz imbusy w postaci bitów wkładanych w oprawkę to węższa strona imbusa nr 6.
rzezniol Napisano 8 Listopada 2012 Napisano 8 Listopada 2012 Spróbuj wbić jakiegoś torx`a. Inna możliwość ... jak ma otwór na przelot zastosuj wykrętaki. Jak nie ma otworu to przewierć i zastosuj wykrętaki Pozdro Edit @@seraph, Z tego co pamiętam to nie ma 5.5 mm ... a druga strona bitu 6 mm ma 6,5 mm Pozdro
Fenthin Napisano 8 Listopada 2012 Napisano 8 Listopada 2012 Jak nie ma 5.5mm, jak są? Może mało popularne, ale dostępne.
rzezniol Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 W sumie to sa jeszcze rozmiary calowe ktore z zasady też różnią od metrycznych ... 5,5 jest dostępny, "nie ma" w sensie nie wchodzi w skład typowego zestawu klyczy. Pozdro Tapatalknięte z Andka ...
heb89 Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 Najlepsze będą wykrętaki, warto się w takowe zaopatrzyć bo się przydają. Po wykręceniu kupić nową śrubę. http://images.budujesz.pl/full/3106_0_f.jpg takie coś kosztuje ok 10zł.
siimon Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 Jeżeli jest wystająca, można naciąć brzeszczotem i odkręcić płaskim śrubokrętem.
Diabaz Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 mi raz sie urwała aluminiona srubka przy manetce, wiec do sklepu i za kilka złotych kupiłem gwintownik i wygwintowałem sobie tą pozostałosc. U Ciebie może byc troche cieżej wygwintowac jak masz stalowa śrubke. Ja bym sprobował obciac główke i wygwintowac, ale spróbój tego jak juz inne sposoby zawiodą, ciezko to zrobic gdy sruba stalowa a manetka alu
mklos1 Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 Są specjalne narzędzia do usuwania uszkodzonych śrub. W szczególności np z urwanymi łbami. W śrubie nawierca się otwór i wkręca specjalne narzędzie z lewym gwintem.
Fenthin Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 Przecież heb89 już o tym wspomniał. To wykrętaki.
Airsofter Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 Można też spróbować lewym wiertłem ale dostać takie cudo trudno.
artex232 Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 Dzisiaj właśnie też miałem taki problem, wkrętarka, małe wiertło i po paru minutach wyjdzie. Obroty ustawić na lewą stronę.
Logitech07 Napisano 27 Listopada 2012 Autor Napisano 27 Listopada 2012 Pomgół brzeszczot i przecięcie śruby Pozdrawiam, do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.