Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta... Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Blat 45t pochodzący z kompletu korb shimano alfine, które kręciły się na początku.

Ciekawostka, której nie rozumiem w cykloturze sam blat jest droższy niż korby z blatem :huh:

Napisano

Romet super, ewentualnie OSCA - osvaldo cazzaniga - tak czy siak obie wersje zakładają wykonanie w ROMECIE :)

Mufki 100% Romet

prawdopodobnie columbus. na to wskazuje podsiodłówka , ale czy reszta tez columbus :D cholera wie

ŚWietna! pomaluj ją ładnie

Napisano

skad wiesz? Pan Lech Ci powiedział?

Twoja rama może być OSCA , Rychtarski , ROMET. widelec mało rometowski masz DAO.

Rychtar rzekomo czasami dawał ramy na nocną zmianę do rometu.

a mufy w wyżej wymienionym żółtym rowerze są identiko jak w mojej szosie romet super

Napisano

Mufy przy główce ramy jak w moim romecie superze który jest na rurkach columbus SL

Średnica też się zgadza z SL.

Powiedz czy mufa suportowa jest na włocha czy anglika i przyjrzyj się czy w okolicach otworu w mufie suportowej - który pokazałeś na zdjęciu - nie ma delikatnego wgłębienia i literek.

W moim superze jest włoska mufa suportowa cinelli milano, otwór miał to prawdopodobnie ukryć, ale wystaje litera "C" i "M".

Jeżeli tam jest mufa suportowa z włoskim gwintem, to to prawdopodobnie jakiś brat mojego rometa, w wersji lo pro.

To ta rama z allegro z dziurą w górnej rurze?

Widzę dziura zaklejona naklejką :P

Napisano

kams: remont szykuje się na wiosnę, na razie rower jest w odsłonie zimowy szczur:P

marianoitaliano: suport anglik, wybite są jedynie jakieś cyfry, pod trzema warstwami lakieru. a naklejka zasłania jedynie solidnie zrobiony spaw:)

Jeszcze jedno pytanie. Gdzie najlepiej dać ramę do wlutowania nowych rurek- dolnej i górnej? jest sens robienia czegoś takiego? z główką też trzeba coś będzie zrobić, mocno wybita już.

Napisano

Bardzo fajna ramka :D

Jeszcze jedno pytanie. Gdzie najlepiej dać ramę do wlutowania nowych rurek- dolnej i górnej? jest sens robienia czegoś takiego? z główką też trzeba coś będzie zrobić, mocno wybita już.

To może nowa rama ;)

Napisano

Gromada liczy za dolne rurki tylnego trójkąta z tego co pamiętam 300zl od sztuki, a Ty chcesz wymienic skośną, "poziomą" i zrobić coś z główką? Do tego proszek ze stówke. Powodzenia :)

Napisano

Doinwestowanie wyniesie Cię więcej niż byś miał kupić podobną ramę w "normalnej" cenie. Jak dla mnie to jeździj dopóki będzie się trzymać, na ramie tak jak jest, bez żadnych przeróbek.

Gdyby chodziło o wymianę jednej rurki to jeszcze bym zrozumiał, i tak wyniosłoby to więcej niż dałeś za ramę, ale kwota by była do przeżycia. Co innego wymiana 3/4 ramy.

Napisano

Nic się nie dzieje więc wrzucam aktualizację mojego szczura.

romanrecord.jpg

Wleciała sztyca campy record ze słoneczkiem, którą wypatrywałem na allegro i nie tylko, od ponad roku. Wszystkie 27,2 są albo spłaszczane, albo z frezami. Ja potrzebowałem gładką okrągłą która by współgrała z mostkiem. I jest :D

Jest też korba campa record strada 1049/5 od Oskara -dziękówka.

Napisano

Hablababla

Nagle pełnoletni się zrobiłeś? :P

Do Zielonej Góry mam minimum 140km może dojadę. Ale jak coś to dopiero na wiosnę/lato i jak nocleg załatwisz :)

vinorafix

To stary torowy mostek. Stalowy lutowany. Kupiłem na ebayu, nie wiem gdzie się wykluł, mam nadzieję że we Włoszech. Wysłany został do mnie z Wielkiej Brytanii.

Napisano

Sztyca to model 1044

http://www.velobase.com/ViewComponent.aspx?ID=657e68a0-022c-4d64-9617-29856a826f2c

Na ostatnim zdjęciu nawet z aprobatą NJS

Ale kto to jarzmo wymyślił to ja nie wiem. Większość sztycy które miałem ustawia się jednym imbusem od dołu. Ustawiając pierwszy raz kąt siodła w tej campie, można wyjść z siebie. Do śrubki z przodu nie ma prawie dostępu, trzeba sobie czymś świecić, obracać śrubkę o kilka stopni, wyjmować kluczyk, obracać o 180 stopni kluczyk i znowu celujemy kluczykiem na śrubkę i obracamy o kilka milimetrów. Powtarzamy to kilkanaście razy. Potem jedną trochę odkręcamy, drugą trochę dokręcamy żeby wszystko ustawić. Znowu czując się jak chirurg. Masakra!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...