bartolinii Napisano 6 Listopada 2012 Napisano 6 Listopada 2012 Cześć, dostałem od kolegi taką ramkę https://picasaweb.google.com/112917211818073211566/Retro#5807755787771978626 (i dalej w prawo ) Powiedzcie co to za model, czy to jakiś wytwór rometa/ZZR czy coś jeszcze innego. Mam zamiar ją odrestaurować do stanu pierwotnego no ale właśnie...jaki on był? Mam nadzieję że ktoś z Was rozpozna w nim coś znajomego . Dodam jeszcze, że pierwotnie miał on baranka, korba przypomina tę z jaguara (kolega ją ma i jeszcze kilka części, wszystko z epoki). Na sterówce widelca widnieje napis akisu, co zresztą dobrze widać.
twojastara Napisano 6 Listopada 2012 Napisano 6 Listopada 2012 chopie - a kolega zrzucal na nia kowadlo czy tylko z 4go pietra? sam sobie to wyprostujesz? (bo ten schauff jak to mowia szlauf - nie mial prawa miec takich widelek (to jest rama turystyczna)
bartolinii Napisano 6 Listopada 2012 Autor Napisano 6 Listopada 2012 chopie - a kolega zrzucal na nia kowadlo czy tylko z 4go pietra? sam sobie to wyprostujesz? (bo ten schauff jak to mowia szlauf - nie mial prawa miec takich widelek (to jest rama turystyczna) No właśnie, odnawiał będę dopiero jak wyprostuje widełki (ojciec kolegi miał na nim jakiś wypadek, stąd to wygięcie). Myślę że da się to zrobić na ciepło (tzn. po podgrzaniu rurek palnikiem)
twojastara Napisano 6 Listopada 2012 Napisano 6 Listopada 2012 tylko z wyczuciem, zeby nie przepalic;) a druga sprawa - uwazaj tez zeby nie rozeszly sie spawy blaszanych lacznikow - tego w ksztalcie "S" oraz tego od spodu widelek; powowdzenia:)
CinkoPolo Napisano 18 Listopada 2012 Napisano 18 Listopada 2012 Wszystko się da zrobić,podobno tylko parasola w du... nie da sie otworzyć a wgniecenie w widełkach(bo może takie zostać,choć niekoniecznie) możesz wyrównać szpachlą z włóknem szklanym. Co do modelu niestety Ci nie pomogę
Isonic Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Ja jednak uważam że szkoda na ten rower lub to co zniego zostało pięniędzy i roboty.Teraz można nawet za browca wyrwać jakiegoś rometa w dobrym stanie wystarczy poszukać.
bartolinii Napisano 25 Listopada 2012 Autor Napisano 25 Listopada 2012 Ja jednak uważam że szkoda na ten rower lub to co zniego zostało pięniędzy i roboty.Teraz można nawet za browca wyrwać jakiegoś rometa w dobrym stanie wystarczy poszukać. Też do tego doszedłem,projekt już jakiś czas temu zaniechany. Jak mi się będzie nudziło to ja pomaluję jakimś sprayem i powieszę na ścianie Tymczasem kupiłem sobie kompletną kolarkę Favorit do remontu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.