Skocz do zawartości

[3000-5000zł] MBIKE ULTIMATE 650b vs Grand Canyon AL 7.9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Black Forest nie występował w wersji plastykowej w 2012. Zdjęcia są dość mało szczegółowe, zwłaszcza w okolicy główki, ale rama na oko nie wygląda na carbonową. Coś mi tu śmierdzi.

Napisano

Tyle, że rozmiar 48 będzie według mnie za krótki, a następny rozmiar wg. Focusa L to 54 a nie 52, więc będzie za wysoki ... na pewno nie kupował bym go w ciemno.

Napisano

Nie wiem czy koleś tobi wałki, ale napisał, że to rower z rocznika 2012, a wychodzi , że z rocznika 2011 ...

ponadto wg. mnie przy 185 cm. warto by jednak szukać czegoś ciekawego na kólkach 27,5" ...

Napisano

no wlasnie ! albo 29

ten mbike moze ? bo szuka, przegladam allegro i jakos tak nie moge nic znalesc , geometria geometria, przez net nie sprawdze, to pozniej, ale osprzet, juz mozna

Napisano

Może i Mbike, tylko dobrze by było wiedzieć jaka geometria, bo jak na razie są różne wersje, a jeśli się wczytać w ten tekst (choć to niższy model i nie iadomo czy geometria taka sama) :

Portal rowerowy: Artykuł: Mbike Renegade 27,5 (ID: 10154) - bikeWorld.pl - Rower, turystyka, maratony, sprzęt | [ZALOGOWANY]

To wychodzi, że w terenie jest taki sobie ... np ten fragment :

Podczas pokonywania stromych górek (powyżej 15% nachylenia) koła stabilnie pozostają na podłożu, chociaż czasami wydaje się, że znajdują się na granicy przyczepności. Pochylenie tułowia w przód niweluje jednak ten problem.

Przecież 15% to jest śmiech a nie wzniesienie ... i już trzeba się gimnastykować ?

Napisano

W Mbiku jest jeszcze ten X-Fusion Velvet RL2R nie wiadomo jak to sie ma do Fox-a,czy Sida

Ja bym brał albo 26" na carbonowej ramie,albo 29er'a na aluminiowej.27,5" na razie sobie odpuść .

• 5 miesięcy temu...
Napisano

W Mbiku jest jeszcze ten X-Fusion Velvet RL2R nie wiadomo jak to sie ma do Fox-a,czy Sida

Ja bym brał albo 26" na carbonowej ramie,albo 29er'a na aluminiowej.27,5" na razie sobie odpuść .

X-fusion ma za wielką wodą b. dobrą opinię. Mało kto wie, że to oni robią amory Foxa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...