Skocz do zawartości

[amortyzator] 2012 SR SUNTOUR XCR-RL - jak radzi sobie w terenie przy obciążeniu 95kg rowerzysty?

sowa56

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No jak nie ta ? W drugiej jest powietrzny przecież, patrzyłem co prawda na epicona na you tubie i tam regulacja była na ladze ze sprężyna :blink:

Napisano

Tak teraz myślę i ta laga powinna wyjść jak prawa tak ? W sensie od dołu jedna śruba imbus 6mm od góry tam gdzie wentyl bodaj 22mm i do góry :)

Napisano
  W dniu 10.11.2012 o 16:48, MokryxD napisał:
Napisano 10 listopad 2012 - 17:48 Szczerze to Recon z TK przy Epiconie i Firscie to średnio wygląda.

Szczerze to chyba nawet nie masz zbytniego pojęcia o czym mowa jest

Napisano

Przecież to oczywiste. Trzeba jakoś wyjaśnić sobie i nam, że zakup ponad dwukilogramowego kloca z bardzo słabym tłumikiem zamiast lepszego widelca było dobrym posunięciem. "Co rokszoks to rokszoks". Szkoda tylko, że to poziom Raidona.

Napisano
  W dniu 12.11.2012 o 21:02, venom2000 napisał:

Szczerze to chyba nawet nie masz zbytniego pojęcia o czym mowa jest

Wiem, że dla niektórych znaczek RS znaczy więcej niż dobra praca i niższa waga.

Ale zawsze to +10 do lansu.

Napisano

Gdybym chciał się lansować to bym kupił sobie speca albo konę na fulu za min.12 tyś.\pln,nie idę w super lekkość rowerową bo mnie to nie bawi robię składaka który sprosta moim wymaganiom wagowym(90-92 kg mojej wagi) a Recon będzie idealnie spisywał się w 70% w mieście a reszta poza miastem,czasem jakiś maratonik dla rozrywki

Napisano
  W dniu 13.11.2012 o 10:17, venom2000 napisał:

Gdybym chciał się lansować to bym kupił sobie speca albo konę na fulu za min.12 tyś.\pln,nie idę w super lekkość rowerową bo mnie to nie bawi robię składaka który sprosta moim wymaganiom wagowym(90-92 kg mojej wagi) a Recon będzie idealnie spisywał się w 70% w mieście a reszta poza miastem,czasem jakiś maratonik dla rozrywki

ale mozesz wytlumaczyc czemu ten recon w czym lepszy ? ze ciezszy to lepszy, nie koniecznie w tej klasie wagowej

Napisano
  W dniu 13.11.2012 o 19:01, Fenthin napisał:

Hmm... zaiste zaskakujące. Zacząłbym od próby wyjęcia jednego z żółtych elementów i zmierzenia skoku.

Nie no teraz na poważnie :w00t: serio spróbować wyciągnąć ten żółty dystans ? Myślałem że trzeba dołożyć coś właśnie żeby mniej miejsca było :blink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.