RadMad Napisano 23 Października 2012 Napisano 23 Października 2012 Witam ! Mam pytanie do znawców tematu, a mianowicie czy takie kółeczka będą pasować do Sram'a XX ? http://www.bikestacj...ote-p-2129.html te kółeczka
Michauuu Napisano 24 Października 2012 Napisano 24 Października 2012 Wiem,że jest to bardzo duży problem,ale po prostu napisz do nich i zapytaj niewiele osób ma XX-a :/
Mod Team Puklus Napisano 24 Października 2012 Mod Team Napisano 24 Października 2012 Z wyglądu na 90% będzie pasować ale po co chcesz alu kółeczko ?? One sa głośne.
1415chris Napisano 24 Października 2012 Napisano 24 Października 2012 Glosne to raz, dwa mimo ze ceramiczne kulki, to kreca sie jak zwyczajne koleczka (mialem je). To jak sie kreca, nie ma nawet co porownywac do Srama. Zadne koleczka, jakie mialem, nie zapindalaja tak ladnie i dlugo jak Srama (bez lancucha). Roznica jest spora.
detonator Napisano 24 Października 2012 Napisano 24 Października 2012 Dodatkowo, w swoich kółeczkach KCNC będę drugi raz wymieniał łożyska, bo po 4kkm dostają sporych luzów, a ostatnio w dolnym całkowicie się łożysko rozsypało.
krzysiekmz Napisano 27 Października 2012 Napisano 27 Października 2012 Ja rowniez nie polecam alu. koleczek w przerzutce. Przede wszystkim jak bylo wspomniane sa glosne. U mnie naped musi byc cichy. Poprostu lepiej jezdzi sie na rowerze. Kolor schodzi szybko wiec zabki beda srebrne w mgnieniu oka. Lozyska tez nie sa pierwszej klasy ale to zalezy gdzie sie jezdzi i jak dba sie o rower. Cena. Lepiej wydac na cos innego. Pozdrawiam.
detonator Napisano 28 Października 2012 Napisano 28 Października 2012 Minusem jest jeszcze szybkie zapychanie się błotem. Mam porównanie z oryginalnymi SRAM'a i te są zdecydowanie praktyczniejsze.
Mod Team Puklus Napisano 28 Października 2012 Mod Team Napisano 28 Października 2012 Takie kółeczka świetnie wyglądają na wystawie i chyba to ich jedyne skuteczne zastosowanie
detonator Napisano 28 Października 2012 Napisano 28 Października 2012 Na mały plusik, doliczył bym jeszcze minimalnie trwalszą powierzchnię roboczą. Po 10kkm ząbki nie są ostre, choć to duża zasługa mało wyciągniętego łańcucha.
Mod Team Puklus Napisano 30 Października 2012 Mod Team Napisano 30 Października 2012 Tu bym sie kłócił bo w takich kółeczkach czasami zęby sie sypią jak śnieg w zimie ... co to trwałości powierzchni nie ma sie co sprzeczać jednak kółko jest bardzo kruche zwłaszcza jak jest ponawiercane jak szalone ...
kropak Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Miałem już dwa razy z różnych firm kółeczka alu i nigdy więcej Teraz mam normalne xtr-y i dopiero działa wszystko jak trzeba. W tym przypadku tworzywo wygrywa z alu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.