kolo Napisano 20 Października 2012 Napisano 20 Października 2012 Witam Czy jest ktoś kto jest mi w stanie powiedzieć czy łożyska MegaEvo FSA można stosować zamiennie z łożyskami BSA30 Rotora? Konkretnie czy korba Rotora 3d+ bedzie działała z łożyskami MegaEvo? pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 21 Października 2012 Mod Team Napisano 21 Października 2012 Jeżeli ich wymiary sie zgadzają to bez problemu.
swimfan Napisano 25 Października 2012 Napisano 25 Października 2012 Witam Czy jest ktoś kto jest mi w stanie powiedzieć czy łożyska MegaEvo FSA można stosować zamiennie z łożyskami BSA30 Rotora? Konkretnie czy korba Rotora 3d+ bedzie działała z łożyskami MegaEvo? pozdrawiam chyba MegaExo w FSA sa standardowe 37x25x7, no nie wiem rotor ma enduro moze cos pokombinowali:) a co Ci to przelozenie da:) mozesz tylko bieznie spie......... przy wyciaganiu;/,chyba ze kupujesz nowe do od FSA ale 38 zl zalozysko to lekka przesada za takie pieniadze gdzies na allegro widzialem SKF-y:) przewaga w FSA jest ze maja 2 razy wiecej kulek od shimano:)co nie zmienia faktuze i tak padaja
mixchris Napisano 25 Października 2012 Napisano 25 Października 2012 MegaEvo też jest. Skonstruowany głównie pod korby FSA BB386EVO ale działa pewnie też z innymi korbami. Ogólnie FSA ma mnóstwo rożnych typów suportów, korb i naprawdę można się pogubić w tych kompatybilnościach, że talk powiem Jeżeli "długość" misek suportu (ta część która wystaje z ramy z łożyskami) jest taka sama w FSA jak i w suporcie Rotora to powinno to działać Ja jednak radził bym zachować oryginalność podzespołów.
kolo Napisano 30 Października 2012 Autor Napisano 30 Października 2012 Mysłałem że łożyska FSA są połączone plastikową tuleją tak jak np. MegaExo ale okazało się że są to same łożyska tak samo jak rotora. Problem z rozwiązanie tego typu to możliwość dostania się wody od strony wewnętrznej ramy...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.