Skocz do zawartości

[łożyska]MegaEvo

kolo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Czy jest ktoś kto jest mi w stanie powiedzieć czy łożyska MegaEvo FSA można stosować zamiennie z łożyskami BSA30 Rotora? Konkretnie czy korba Rotora 3d+ bedzie działała z łożyskami MegaEvo?

pozdrawiam

Napisano

Witam

Czy jest ktoś kto jest mi w stanie powiedzieć czy łożyska MegaEvo FSA można stosować zamiennie z łożyskami BSA30 Rotora? Konkretnie czy korba Rotora 3d+ bedzie działała z łożyskami MegaEvo?

pozdrawiam

chyba MegaExo :)

w FSA sa standardowe 37x25x7, no nie wiem rotor ma enduro moze cos pokombinowali:)

a co Ci to przelozenie da:) mozesz tylko bieznie spie......... przy wyciaganiu;/,chyba ze kupujesz nowe do od FSA ale 38 zl zalozysko to lekka przesada za takie pieniadze gdzies na allegro widzialem SKF-y:)

przewaga w FSA jest ze maja 2 razy wiecej kulek od shimano:)co nie zmienia faktuze i tak padaja

Napisano

MegaEvo też jest. Skonstruowany głównie pod korby FSA BB386EVO ale działa pewnie też z innymi korbami. Ogólnie FSA ma mnóstwo rożnych typów suportów, korb i naprawdę można się pogubić w tych kompatybilnościach, że talk powiem ;) Jeżeli "długość" misek suportu (ta część która wystaje z ramy z łożyskami) jest taka sama w FSA jak i w suporcie Rotora to powinno to działać :) Ja jednak radził bym zachować oryginalność podzespołów.

Napisano

Mysłałem że łożyska FSA są połączone plastikową tuleją tak jak np. MegaExo ale okazało się że są to same łożyska tak samo jak rotora.

Problem z rozwiązanie tego typu to możliwość dostania się wody od strony wewnętrznej ramy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...