bajkolud Napisano 20 Października 2012 Napisano 20 Października 2012 Witam Mam dość nietypowy problem i nie wiem co z tym zrobić więc może tu ktoś mi poradzi . Otóż mam ramę Scotta i problem jest taki że rama od środa ma brzydkie zapachy , wiadomo że są otwory i cały ten zapach wydostaje się na zewnątrz i teraz pytanie jak się tego pozbyć ? Czy są jakieś środki czy po prostu odczekać ? Z góry dziękuje za pomoc
bajkolud Napisano 20 Października 2012 Autor Napisano 20 Października 2012 Ty to tak na serio się pytasz? No tak - skoro jest temat to tak . Wiem ze to dziwne ale no nie mam pomysłu .
Siwa Napisano 20 Października 2012 Napisano 20 Października 2012 Ale czym Ci to tam śmierdzi? Jakąś zgnilizną (bo np. jeździsz po lasach itp i różne rzeczy jakimś cudem mogą się dostać do środka, czy choćby woda, błoto), czy rdzą (chodzi mi o starzejące się aluminium, czy ogólnie metale - mają charakterystyczny "zapach" )?
beskid Napisano 20 Października 2012 Napisano 20 Października 2012 W każdej ramie są otwory ale na tyle małe, że musiała by w niej zdechnąć mysz aby było tak intensywnie czuć. Nie powiesz też, że śmierdzi w trakcie jazdy więc naprawdę nie wiem w czym masz problem.
adriansocho Napisano 20 Października 2012 Napisano 20 Października 2012 No co Wy sobie jaja robicie z kolegi? Przecież napisał, że ma Scotta, to dość popularna rama. Zdecydowanie śmierdzi inaczej niż Giant, chociaż trochę podobnie jak Trek. Natomiast każdy wie, że ramy Meridy nie śmierdzą, tylko wylewa się z nich biała ciecz. Jak nie wiecie, jak pomóc, to się idźcie doedukować, bo kolega podał wszystkie potrzebne informacje:) BP, NMSP:)
Siwa Napisano 20 Października 2012 Napisano 20 Października 2012 Hehe, no tak, zapomniałam też dodać, że każda marka inaczej śmierdzi. A może to kupa na oponie?
tobo Napisano 20 Października 2012 Napisano 20 Października 2012 Możesz spróbować najpierw łagodnymi środkami, płyn do mycia naczyń, ciepła woda, zatkać wszystkie otwory w ramie poza np rurą podsiodłową i główką i wlać przez nie roztwór płynu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.