wymiennik Napisano 19 Października 2012 Napisano 19 Października 2012 Witam. Posiadam hamulce tarczowe hydrauliczne Hayes Stroker Ryde. Przyszedł czas wymiany klocków. Wymieniłem sam. I pojawił się problem. Hamulce nie zachowują się tak jak poprzednio. Wcześniej mniej więcej w połowie "długości zaciskania klamki" poprostu blokowały koło. Przy zaciskaniu klamki hamulce powoli hamowały, aż w pewnym momencie następowała blokada koła. A teraz, przy nowych klockach, hamulce hamują ale nie blokują koła tylko poprostu zwalniają rower. Nawet jak wcisnę klamkę do końca. A ja chciałbym, aby w którymś momence zablokowały koło. Nie wiem czy zrozumiale opisałem moją sytuację. Czy to jest kwestia jakiejś regulacji, złych klocków, jakiegoś ustawienia tłoczków? Zaznaczam, że tarcza została dokładnie wyczyszczona. Klocki były w tych hamulcach wymieniane poraz pierwszy.
Michauuu Napisano 19 Października 2012 Napisano 19 Października 2012 Myśle,że po prostu muszą się dotrzeć+mogłeś zatłuścić klocki i tarczę.przetrzyj wszystko benzyną ekstrakcyjną i będzie dobrze
Silver400 Napisano 19 Października 2012 Napisano 19 Października 2012 Dotrzeć sie muszą, 30km czestego hamowania i bedzie ok
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.