kolarz16 Napisano 17 Października 2012 Napisano 17 Października 2012 witam chodzi o to że uszkodził mi się gwint w odpowietrzniku i nie mogę dokręcić do końca i ubywa mi płyn czy jest sposób na ratunek a szkoda mi hamulców dodam że to nie gwint nie w odpowietrzniku tylko tam gdzie się go wkręca
Andrew Napisano 18 Października 2012 Napisano 18 Października 2012 sam się uszkodził ? Niestety musisz wymienić zacisk na nowy.
WojtekBOP Napisano 22 Października 2012 Napisano 22 Października 2012 witam chodzi o to że uszkodził mi się gwint w odpowietrzniku i nie mogę dokręcić do końca i ubywa mi płyn czy jest sposób na ratunek a szkoda mi hamulców dodam że to nie gwint nie w odpowietrzniku tylko tam gdzie się go wkręca masz tu fotki na dowód że to da się zrobić i nie słuchaj innych co gadają że ooooo już do kosza bo zepsute prze gwintowane na średnicę 8 mm i przewiercone na 4 mm do środka wrzuć kuleczkę o średnicy 4,5 mm i działa jak wcześniej
tobike Napisano 25 Października 2012 Napisano 25 Października 2012 a jak działa odpowietrzanie z takim patentem chyba średnio? odpowietrzniki zacisków samochodowych są na gwincie 6mm ale trzeba by dobrać odpowiedni gwintownik i odpowietrznik.
Andrew Napisano 25 Października 2012 Napisano 25 Października 2012 Chyba nie chciałbym jeździć z takim patentem. Może i to wytrzyma, ale ryzyko wolę ograniczać.
Habibek Napisano 25 Października 2012 Napisano 25 Października 2012 szczerze nie wiem o co Wam chodzi i w czym widzicie kłopot. przeciez to zwykła, znana i stara jak świat metoda ratowania zerwanych gwintów w obudowach, oprawach, stojakach itp. działa tak samo jak oryginalny odpowietrznik. dla purystów nie jest kłopotem wpuszczenia "reparaturki" tak, by nie wystawała poza obudowę zacisku, dziura w którą wkręcamy zestaw do odpowietrzania może mieć wymiar taki sam jak oryginalny. 10 minut roboty tokarskiej. kupa pieniędzy w kieszeni. na zerwane gwinty stosuje się również spreżynki, ołów, Loctite. w takich przypadkach działa jednak zwykle tylko Loctite, ale jego użycie nie jest ekonomicznie uzasadnione bo 50ml kosztuje prawie 4 stówy.
Mod Team sznib Napisano 25 Października 2012 Mod Team Napisano 25 Października 2012 A tak ogólnie to odpowietrznik jak się zakręca to do pierwszego oporu. Tam nie ma co na siłę kręcić, a jak to się może skończyć, widać.
Mod Team Puklus Napisano 26 Października 2012 Mod Team Napisano 26 Października 2012 szczerze nie wiem o co Wam chodzi Im chodzi o to ze przegwintowanie na większą śrube znacząco obniżyło wytrzymałość materiału w tamtym miejscu przez co zahaczenie, nie uważna obsługa itd moze to całkowicie zniszczyć ale nie przejmuj sie Ja jak naprawiłem pocięty widelec to tez mnie wyśmiali a pzniej objeździłem nim kilka tysięcy km
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.