giercio28 Napisano 26 Września 2012 Napisano 26 Września 2012 Witam. Poszukuję tanich gripów do mojego Hexa V6. Głównie jeżdże po mieście i czasem jakiś las. Co polecacie? Nie ma różnicy czy skręcane czy nie. Skręcane chyba byłby droższe niż te 30 zł.
lesieque Napisano 28 Września 2012 Napisano 28 Września 2012 Ja z doświadczenia polecam wszystkie piankowe. W moim rowerku są KCNC, ale to zdecydowanie z racji na wagę i wygląda, ale mój tata jeździ na czarnych piankach scotta. Nie pamiętam dokładnie ile one kosztowały, ale różnica w wygodzie jazdy jest niepowtarzalna! Jeżdząc nawet 2h w lesie nie ma żadnych problemów z odciskami. Jedyne czym różnią się te 2 modele to przekrój. KCNC zaprojektowali tak, ze z jednej strony jest kwadratowy aby łatwiej było trzymać rekę przy manetce, ale ja osobiście nie czuje żadnej róznicy, a niestety kolorowe chwyty dość szybko sie brudzą...
Gromosmok Napisano 28 Września 2012 Napisano 28 Września 2012 Chwyty Ritchey WCS http://allegro.pl/chwyty-ritchey-wcs-piankowe-oem-f-vat-i2676766164.html
clus Napisano 28 Września 2012 Napisano 28 Września 2012 polecam gripy piankowe od Boplighta, koszt 20zł a są lekkie i dość wygodne
Mod Team Franio Napisano 30 Września 2012 Mod Team Napisano 30 Września 2012 Miałem i Ritcheye i Boplighty. Oba chwyty mogę polecić. Dobre, wygodne pianki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.