Kemesz Napisano 26 Września 2012 Napisano 26 Września 2012 Siema ! Mam na moim shimano hg spinkę Shimano. Jest to jedna z najgorszych spinek jakie widziałem. Po kilku rozpięciach łamie się. Czy w przyszłości brać inną spinkę ? Jeśli tak to jaką, a może rozkuwacz ?
SSG90 Napisano 26 Września 2012 Napisano 26 Września 2012 Connexa albo Sram ;d bo można też na pin , ja dostałem przy kupnie łańuchca pin i koleś z serwisu się pytał czy pin czy spinka. Pinem to już problem bo potem rozkuwać trzeba co nie zawsze proste ;d
BananaMuffin Napisano 26 Września 2012 Napisano 26 Września 2012 a może rozkuwacz ? Jeżeli chodzi Ci o łatwość zdjęcia łańcucha w celu wyczyszczenia go (np. kąpiel w benzynie), to zdecydowanie nie. Każdorazowe rozkuwanie/skuwanie łańcucha osłabia go. Do tego najlepsza będzie spinka. Jaka? Tego Ci niestety nie powiem, bo sam dosłownie od dzisiaj zacząłem używać łańcucha Wipperman za spinką ConneX Link, która była w zestawie (oczywiście można ją też kupić osobno). Bardzo podoba mi się łatwość spinania i rozpinania. Niestety jest droga. Mimo to, ze wszystkich dostępnych wybrałbym właśnie tę spinkę. Temat spinek był już wałkowany. Na forum znajdziesz wypowiedzi dot. wielu z nich. Będziesz musiał po prostu poszukać, poczytać i dokonać wyboru.
Piotrek111 Napisano 26 Września 2012 Napisano 26 Września 2012 Posiadam spinkę KCNC. Za kilka złotówek. Kilkanaście rozpięć/spięć i nic się nie dzieje.
lyndowss Napisano 26 Września 2012 Napisano 26 Września 2012 Rozwiązanie firmy SRAM, ale spinka KMC. Polecam
wojszat95 Napisano 27 Września 2012 Napisano 27 Września 2012 Hmmm...Może spinkę KMC, może akurat podejdzie Spinki KMC są bardzo dobre, sam mam akurat łańcuch KMC z spinką też KMC rozpinany wiele razy i nic się z nim nie dzieje ;-) i najważniejsze:Dość łatwo się ja rozpina Jak ktoś mówi, że ciężko się rozpina to zwyczajnie NIE UMIE.
maltan Napisano 27 Września 2012 Napisano 27 Września 2012 Podobnie jak SSG90 polecam Ci spinki SRAM-a i Connex-a. Sprawdzone
bigos97 Napisano 27 Września 2012 Napisano 27 Września 2012 Spinki KMC są mocne i łatwo się rozpinają. Moja schodzi bez problemu
gumis96 Napisano 27 Września 2012 Napisano 27 Września 2012 Mam łańcuch KMC i spinke SRAM,nie ma żadnych problemów z rozpinaniem i spinaniem , także polecam
kroczu Napisano 27 Września 2012 Napisano 27 Września 2012 Mam spinkę, która była w zestawie z łańcuchem KMC X8.93, zdecydowanie polecam tak spinkę jak i łańcuch. Nie sądzę aby rozpinanie spinki mogło zmniejszyć jej żywotność, bo rozpinam ją zwyczajnie ściskając palcami, pomimo tego nigdy nie rozpięła mi się samoistnie, a potrafię mocno na pedał nacisnąć a i błota na łańcuch nie szczędzę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.