Eskulap Napisano 25 Września 2012 Napisano 25 Września 2012 Witam Mam pytanie dotyczące przyczyny naciągania się sprężyn w Crankach (w SPD takiego efektu nie odczuwałem) oraz czy można taką sprężynę zregenerować? Dziękuję
Mod Team safian Napisano 25 Września 2012 Mod Team Napisano 25 Września 2012 Jak to naciągania? Jak naciskasz blokiem na klatkę to sprężyna się naciąga, nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi ;D Czy sprężynę opłaca się regenerować? Napisz do 7anna, oni mają takie rzeczy, kiedyś u nich brałem, sprężyna do starszych Eggbeaterów C kosztuje 25 zł.
Eskulap Napisano 25 Września 2012 Autor Napisano 25 Września 2012 Ano naciągana w ten sposób, że robi się luźna i podczas ostrego ciągnięcia pedał się czasami wypina.
Eskulap Napisano 25 Września 2012 Autor Napisano 25 Września 2012 Bloki to co innego... Chodzi o same sprężyny, które są luźne i latają na osi, przez co jedno oczko pedałów też lata. W poprzednich SPD sprężyny trzymały jak cholera.
Sagitt77 Napisano 25 Września 2012 Napisano 25 Września 2012 Po jakimś czasie niestety się rozciągają. Na szczęście nowe nie są drogie http://ride-zone.pl/pol_m_Czesci-zamienne_Pedalow-556.html
Michauuu Napisano 25 Września 2012 Napisano 25 Września 2012 W egg beaterach to normalne.co jakiś czas trzeba je po prostu wymieniać
zlyjogurt Napisano 26 Września 2012 Napisano 26 Września 2012 Można też reanimować, bierzesz sprężynę w imadło, końcówkę czymś łapiesz( ja użyłem szerokiego klucza nastawnego) i wyginasz. Można też puknąć młotkiem. Trzeba uważać, żeby nie przesadzić, bo ciężko będzie złożyć klatkę. Nie jest to raczej trwały sposób, ale na jakiś czas pomoże. Nie mniej jak masz kasę lepiej kupić nowe
Eskulap Napisano 27 Września 2012 Autor Napisano 27 Września 2012 No tak, lepiej kupić nowe, lecz ja mam sprężyny tytanowe i z ich dostaniem są problemy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.