Rewolux Napisano 22 Września 2012 Napisano 22 Września 2012 Witam. Postanowiłem założyć ten temat gdyż zamierzam wymienić mój stary suport ze zwykłych wianków na łożyska maszynowe i pytanie jest takie ponieważ nie za bardzo mam orientacje w firmach o dobrej jakości ale na pewnej stronie znalazłem coś takiego THUN co o tym myślicie czy cena równa sie jakości,, czy lepiej dołożyć i kupić cos droższego i lepszego.. interesuje mnie taki przedział cenowy nie przekraczajacy 40 zł
lyndowss Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Te łożyska THUN wrzucali do rowerów KROSS w 2010 roku i dawały radę. Teraz nie wiem z czego tam robią, ale nie były wcale złe te łożyska. Ot takie sobie. Miałem je w KROSS'ie V3 2010 i nadal jeżdżą, więc problemów z nimi nie ma. Bierz te tańsze. Na kwadrat nie ma co wybrzydzać, bo wszystkie są podobne klasowo. Uważaj tylko na te od SHIMANO. Padają jak muchy! 100km na nich nie zrobisz, a się rozleci.
marian4323 Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Uważaj tylko na te od SHIMANO. Padają jak muchy! 100km na nich nie zrobisz, a się rozleci. Bzdura, najdluzej wytrzymywaly mi pakiety shimano wlasnie - i najlzej sie krecily. Napisales obiegowa opinie ktora trzynastolatki ciagle pisza na tym forum.
Mod Team Puklus Napisano 23 Września 2012 Mod Team Napisano 23 Września 2012 Najniższe modele shimano padają szybko, choć nie zawsze, ten thun nie wygląda ja wysoki lot ale ma łożyska na wierzchu jak by co kupujesz dobry zamiennik jeździsz i jeździsz.
lyndowss Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Bzdura, najdluzej wytrzymywaly mi pakiety shimano wlasnie - i najlzej sie krecily. Napisales obiegowa opinie ktora trzynastolatki ciagle pisza na tym forum. Teraz masz dostępne tylko te najtańsze suporty SHIMANO pod kwadrat. Jeżeli administracje uważasz za 13 latki to nie wiem co mam powiedzieć... http://www.forumrowerowe.org/topic/95257-suport-shimano-bb-un26-zniszczony-po-600km/ Dokładnie tak jak mówi Puklus
mklos1 Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Ja mam suport Thun (dokładnie ten o którym mowa) i daje radę już ponad 6 tyś km...
Mod Team Puklus Napisano 23 Września 2012 Mod Team Napisano 23 Września 2012 Przy spurcie za 16zł gdzie mamy oś, 2 łożyska i 2 miski i 2 śruby to sorry ale porządne łożysko samo jedno 10zł w górę kosztuje, jak komuś trzyma wiele kkm niech sie cieszy, jak komuś padnie po 500km niech nie narzeka bo co wy chcecie za 16zł... To jest proste jak budowa cepa, padają łożyska ściągasz stare kupujesz wysokiej klasy zamiennik i masz niezniszczalny suport. Albo kupujesz kolejny za "duche" i piszesz kolejny post o nieudanym produkcie ...
Rewolux Napisano 23 Września 2012 Autor Napisano 23 Września 2012 Już wyjaśniam założyłem ten temat ponieważ chciałem poznać opinie użytkowników suportu firmy "THUN" jeżeli jest to suport nie zadobrej klasy to napisałem że przyjmę propozycje innej marki nie przekraczające 40zł... podany został produkt firmy shimano ale zdania sa podzielone dobry, i nie bardzo dobry Chciałem jeszcze się zapytać jak bym brał to czy bardziej polecacie ten za 16zł czy ten za 29zł. Czy nie ma różnicy I jeżeli ktoś zna może jaka długości osi powinna być do takiej korby KORBA SHIMANO TOURNEY FC-M171 48-38-28 MTB SUPER (2619872274) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. był bym wdzięczny ,, może to nie zbyt potrzebne ale od nowości może inaczej od złożenia tego roweru zrobiłem już ok 2000km i cały czas go ulepszam i chciałbym mięć rower zawsze gotowy do jazdy a nie martwic sie ze pojadę w trasę i coś nawali
Mod Team Puklus Napisano 23 Września 2012 Mod Team Napisano 23 Września 2012 Przy tych suportach to loteria raz jest ok raz nie ale nie ma sie co dziwic za ta cene reszta jak wspomniałem wyżej. http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/FC/SI_1LX0A/SI-1LX0A-003-POL_v1_m56577569830758317.pdf to odnośnie korby.
Rewolux Napisano 23 Września 2012 Autor Napisano 23 Września 2012 Czyli podsumowując twoje obydwie wypowiedzi na mój rozum to warto ale gdy padną łożyska wymienić na jakieś lepszej konstrukcji i Cieszyć sie dalsza jazdą do następnej wymiany .. Można powiedzieć to samo odnośnie korby jedni cieszą sie bezproblemowa jazda przez 10tyś km a innym po 1tys km ząbki sie wyłamują to taki przykład. Czekam na dalsze opinie i wypowiedzi. Pozdrawiam
nemo2009 Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Można powiedzieć to samo odnośnie korby jedni cieszą sie bezproblemowa jazda przez 10tyś km a innym po 1tys km ząbki sie wyłamują to taki przykład. Dużo zależy od tego,jak kto użytkuje.Jeśli ktoś skacze na rowerze mtb,to wtedy są skutki.
Mod Team Puklus Napisano 24 Września 2012 Mod Team Napisano 24 Września 2012 Niby tak ja na swojej korbie jade już ponad 10 000km kupiłem używaną za 60zł, m171 będziesz szczęśliwy jak wytrzyma 4000km. Suport to sie okaże Moje zdanie jest takie ze jak kupować tani suport to najtańszy ale na maszynach a jak dobry to sprawdzony przez innych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.