royo34 Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 Proszę o porównanie i ewentualne opinie ponizszych amortyzatorów: JudyTT(o ile dobrze wyszperałem model z 2004) http://allegro.pl/rock-shox-judy-tt-srebny-100mm-super-okazja-od-ba-i2546136497.html Suntour XCR-L.O, http://allegro.pl/amortyzator-suntour-xcr-l-o-100mm-czarny-2011-i2588066296.html Cenowo wygladają tak samo wic ten problem mamy z głowy.Oba są nowe więc tutaj też jest sprawa jasna. Chcę wymienić starego Suntoura(ma luzy) bez inwestowania wiekszej kwoty. Po prostu jeżdżę rekreacyjnie po dróżkach rowerowych i trochę po lesie więc nie potrzebuję żadnego cudeńka. Jeśli ktoś ma jakieś inne propozycje bardzo chetnie wysłucham. Jestem laikiem więc każda mądra rada jest dla mnie cenna.
beskid Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 Miałem Judy tyle, że SL i jest to kowadło ale pancerne i w zasadzie niezniszczalne. Oczywiście do jazdy bez szaleństw. Aby w miarę przyzwoicie pracował trzeba co jakiś czas do środka zajrzeć a i bez tego idzie jeżdzić.
arek_wro Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 Miałem kiedyś Judy TT, nawet chyba ten sam rocznik. Moim zdaniem to wyrób amortyzatoropodobny. Ledwo się uginał i na największych dziurach ciężko było wycisnąć z niego więcej niż połowę skoku. Ja odradzam, tym bardziej biorąc pod uwagę wiek tego kowadła.
beskid Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 Jasne a XCR to amor pełną gębą. Trzeba było serwisować a poza tym czego się spodziewać po widłach za niecałe 3 stówy.
royo34 Napisano 4 Września 2012 Autor Napisano 4 Września 2012 2i regulaminu Czyli sprawa jasna. Dzieki za pomoc.
arek_wro Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 Jasne a XCR to amor pełną gębą. Trzeba było serwisować a poza tym czego się spodziewać po widłach za niecałe 3 stówy. Serwsować można coś co jako nowe działało. Jak ktoś waży mniej niż 80 kg, zamiast Judy TT lepiej niech kupi sobie sztywny widelec. Na jedno wyjdzie a zostanie trochę kasy w kieszeni.
royo34 Napisano 4 Września 2012 Autor Napisano 4 Września 2012 Serwsować można coś co jako nowe działało. Jak ktoś waży mniej niż 80 kg, zamiast Judy TT lepiej niech kupi sobie sztywny widelec. Na jedno wyjdzie a zostanie trochę kasy w kieszeni. No ja niestety nieco ponad 80:)
DEVILEK Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 XCR'a, jeśli jeszcze z heblem tarczowym i swoją wagą zajedziesz szybko. Złapie luzy i będzie się nadawał do śmieci. Lepiej faktycznie sztywny widelec tymczasowo i dozbieraj na coś lepszego. Mam XCR z v'kami ; ma przejechane jakieś 9 tysięcy i owszem ma luzy, ale sporadycznie korzystam z przedniego hamulca i ważę 60 kg.
Mod Team Puklus Napisano 4 Września 2012 Mod Team Napisano 4 Września 2012 Między Judy a XCR jest niezła przepaść wiekowa ... technologiczna ... pewnie też i mimo wszytko postawiłbym na XCRa możliwie jak najnowszy model i jak sie uda taki z regulacją odbicia bo poniekąd takie są.
lyndowss Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 Co wy chcecie od XCR'a? Nie ma lepszego amortyzatora w tej cenie. Fakt, złapać luzy złapie, ale nadal będzie działał. Jestem już podczas drugiego roku katowania go w każdych warunkach i każdej pogodzie i działa. Ma się dobrze. Nie rozpada się. Każdy musi mieć chociaż jednego XCR'a. To już jest kultowe! Tak samo jak każdy powinien chociaż raz pojeździć maluchem.
bukakewarior Napisano 5 Września 2012 Napisano 5 Września 2012 Też już pare lat jezdżę na xcr-rze (ważę ponad 80) i poza wspomnianymi luzami działa ok.
Mod Team Puklus Napisano 5 Września 2012 Mod Team Napisano 5 Września 2012 Idąc waszym tropem moja gila T5 bez uszczelek też ładnie działała jak sie ją nasmarowało, tylko nie trwało to zbyt długo
royo34 Napisano 5 Września 2012 Autor Napisano 5 Września 2012 Podsumowując więcej opinii na XCR więc chyba nie będę kombinował. Szczerze mówiąc jak miałbym się przesiąść na sztywny wolę kupić XCR i go za 2 sezony wymi]enić jesli się rozpadnie.Przy mojej intensywności posłuży mi długo:)
royo34 Napisano 6 Września 2012 Autor Napisano 6 Września 2012 Może taka alternatywa? http://allegro.pl/amortyzator-rock-shox-dart-2-coil-100mm-i2595681198.html
PoleK Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 jasne, kup amor na którym wychodzi rdza:P NIE
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.