Skocz do zawartości

[serwis] gdzie na Gocławiu znajdę porządny serwis

aniape

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli jeździsz czasem wałem (na swojej bujawce) to za mostem Siekierkowskim na drugim zjeżdzie po prawej zjedź ze skarpy i pojedź w stronę Wisły. Przy dobrej nawigacji wylecisz singlem na sam koniec wału.

Tym singlem da się też polecieć w stronę Góry Kalwari. Zajefajna trasa........ Od mostu Siekierkowskiego pętla ma jakie 75 km. Polecam

Napisano

To może kiedyś razem śmigniemy? KPN znam bardzo dobrze. Czerwony w obie strony? Jest wszystko: piach, korzenie, podjazdy, błoto. No i za Roztoką nie ma już nikogo. NIKOGO!!! Cisza, spokój. Nie wiem czy jeżdziłeś ale spróbuj kiedyś singla (szlakiem niebieskim) od Dąbrówki do Dąbrowy Starej - idzie górą po "wydmach". No i w Dąbrowie jest sklep przyjazny cyklistom. Zamawiasz pyszną kawę, coś do jedzenia i idziesz na tył do ogródka. Stały punkt programu :) Spotkasz tam w weekend wielu kolarzy - jest z kim i o czym pogadać :)

Napisano

ja mam tam treningi niedzielne z grupy :) z tego co pamiętam to czerwonym szlakiem jechałem na pewno, ale prowadzący często zmienia trasę. Ostatnio dojechaliśmy do Roztoki, do tego sklepiku z parkingiem, i z częścią śmigneliśmy dalej, tam po drugiej stronie ulicy (wysokie, piaszczyste podejscie), ale źle kojarzę powrót na parking, gałąź wbiła mi się w przerzutkę i pękł hak ;)

podpytam znajomych czy znają te trasy o których wspomniałeś :) bo ja nie przykładam wagi do lokalizacji, byle było wyjątkowo a takie mi serwują prowadzący :D

Napisano

a czy czyścisz i smarujesz napęd? często to pomaga i nie trzeba wcale serwisu i regulacji :)

Nie, nie czyszczę i nie smaruję napędu. Nie mam o tym zielonego pojęcia. Jeżdżę sobie sama i co najwyżej mogę poprosić o pomoc kogoś, kogo spotkam np. na Moście Siekierkowskim.

Ale chętnie skorzystam z Waszego doświadczenia i jeśli ktoś na Gocławiu mógłby pokazać mi, co i jak - skorzystam :)

Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

p.s. co znaczy "singiel"? [...]Przy dobrej nawigacji wylecisz singlem na sam koniec wału.[...]

• 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Napisano

Dlatego chętnie skorzystam z serwisu przy Fieldorfa 12

Nie pomyl z Fieldorfa 14, bo to też "ulubiony" Marceli

Napisano

To ja "trochę" w obronie Marcelego, bo nic złego mnie tam jeszcze nie spotkało, ale 2 lata temu zacząłem po raz drugi przygodę z rowerem i jako że brakło mi narzędzi niektórych próbowałem się "dogadać" z tym serwisem na Fieldorfa 14...dramat, serwisant był tylko w określone dni, a jak był to nie miał jakichś tam kluczy itp. Aczkolwiek główny serwis na Grochowskiej, wspominam ciepło i zawsze szło utargować cenę i trochę pogadać z chłopakami. Dawno nie byłem tam a wiem że rotacja raczej spora...Od jakiegoś czasu staram się wszystko robić sam, bo jak wspomniano T-L-B - Taniej, Lepiej, Bezpieczniej :) jedynie sprawy związane z nabijaniem misek sterów i gwiazdki powierzam serwisom z racji braku narzędzi. Oprócz wymienionych są jeszcze ze dwa sklepy/serwisy obok siebie przy Grochowskiej/pętla tramwajowa Gocławek (http://goo.gl/maps/mwyQh)

Napisano

Nie pomyl z Fieldorfa 14, bo to też "ulubiony" Marceli

Ta informacja jest głównie do aniape, skoro niechce mieć z tym pane do czynienia to mogłaby omyłkowo trafić.

Ja osobiście nie mam doświadczenia z Marcelim, raz dokrecili mi kasetę i było to gratis. Od pewnego czasu, poza pleceniem kół, wszystko staram się robić samodzielnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...