beugeot Napisano 28 Sierpnia 2012 Napisano 28 Sierpnia 2012 Witam, na początek mam nadzieję, że nie zostanę nazwany archeologiem ale posiadam w swoim rowerze korbę Sachs'a typu Microdrive/Compact - pięcioramienny pająk ze średnicą rozstawu śrub 94/58 mm i ramionami 175mm, 42-32-22. Chciałbym zmienić zębatki średnią i dużą, najlepiej na 46-34, ale na necie znalazłem tylko kilka miejsc gdzie można takowe nabyć, i to stronglight'a/specialities czy FSA w cenie powyżej 100pln, a wolałbym nie przewyższać wartością zębatek wartości całej korby Jest szansa gdzieś w miarę tanio nabyć takie zębatki? Czy lepiej np nie bawić się w ten sposób tylko od razu kupić np całą korbę Alivio (48-38-28) za 110-120pln? pozdrawiam i z góry dzięki
onkiel Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 witam, podłącze się pod temat bo sam tez mam korbę pod ten system i rozglądam się za takimi zębatkami. Daj znac gdzie znalazłeś i jakie ceny. a moze pozbyc sie starych korb i kupic nowa na holow i octalinku? wydatek min. ok 160zl a koronki o wiele bardziej dostepne niz stary system na 5 ramion.
beugeot Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Napisano 31 Sierpnia 2012 parę linków gdzie takowe znalazłem: PE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">Specialites do 5-cio ramiennych korb (94mm) Zębatka KCNC XC 29T / 5 śrub / 94mm - bikestacja.pl 29T 188pln Rowery, akcesoria i częci rowerowe. Sklep rowerowy wojczal-bike.pl tu wpisz w Wyszukaj "94mm" wyskakują elegancko mała średnia i duża zębatka FSA 32z. | Korby \ Koła zębate | Sklep Rowerowy Synkros Szczecin Zębatka (blat) korby Deore LX 32T FC-M570-5 Sklep rowerowy SwiatRoweru.pl :: Rowery Giant Warszawa - Żoliborz Bielany chyba będzie trzeba zmienić korbę
Mod Team Puklus Napisano 31 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 31 Sierpnia 2012 Nie boj sie nie tylko ty na Sachsie jeździsz ale jeżeli chodzi o kupno zębatek ... no to cóż kupisz spokojnie nową korbę to co całkiem dobrą za ta kasę. Ale jak lubisz swoją korbę tak jak ja lubie swoją to może podratuj zębatki czy juz nie ma czego ratować ?
beugeot Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Napisano 31 Sierpnia 2012 lubię moją ale chyba nie aż na tyle na tych zębatkach jeszcze trochę pojeżdżę, w planach wyprawa w przyszłym miesiącu, a mi to raczej zależy, żeby nieco większe zębatki założyć na przód
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.