Auditore Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 Witam, bardzo mnie zaciekawił ten 'elektroniczny/elektryczny' napęd w pewnym rowerze. Jednak nie znam żadnych szczegółów na jego temat. Czy moglibyście pomóc mi zidentyfikować cóż to za grupa napędu? Niestety, ale dokładniejszych zdjęć nie mam jak zdobyć. Zdjęcia: Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam!
Alpek Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 Moim zdaniem to jakiś wspomagacz na łańcuch i po włączeniu pomaga ciągnąc
Auditore Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Napisano 21 Sierpnia 2012 Nie, raczej to nie jest coś takiego. Wiem jedynie, że z tyłu jest piasta, która zmienia przełożenia nie poprzez linkę, a prowadzi tam kabelek. To przed tylnym kołem to prawdopodobnie akumulator. Zastanawia mnie tylko co to za grupa i z którego roku. Okej, chyba rozgryzłem co to takiego. A mianowicie jest to "automat" od Shimano, podobnóż sam zmienia biegi. http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/Nexus/AUTOD/AI_4S35/SG-4C35_Auto-D_Manual-En_v1_m56577569830613000.pdf
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.