skalus88 Napisano 5 Sierpnia 2012 Napisano 5 Sierpnia 2012 pomocy!! próbuje wymienić suport na nowy i niestety na próbowaniu poległem. Moja lewa miska nie chce poscic puścić. Kiedy sięgnąłem po długie ramie to odalo udało mi się skręcić imbus, wiem zaintewstowalem zainwestowałem w kluch klucz pracuski francuski aby zkapac złapać za ściągacz bliżej ramy- i tez nic. Zalałem to wszystko wd 40 i nic nie pomogło. Czy mogę najpierw ściągnąć prawa miskę? Czy ktoś miał kiedyś podobny problem? Kręcę w lewo, aby nie było wątpliwości dzięki wielkie za porady
rzezniol Napisano 5 Sierpnia 2012 Napisano 5 Sierpnia 2012 Tak tylko profilaktycznie zapytam ... Prawa strona to strona napędowa a lewa to strona bez zębatek ? Jak wymieniasz suport to wszystko jedno z której strony zaczniesz rozkręcać ... Pozdro
skalus88 Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Napisano 5 Sierpnia 2012 zgadza sie, prawa to od zebatek a lewa to ta bez ( chociaz jak rower stoi do gory nogami to trzeba sie dwa razy zastanowic. Czyli moge zaczac rozkrecac od prawej(tam gdzie miska nachodzi na rame a nie wchodzi do srodka jak po lewej)?
sewer231 Napisano 5 Sierpnia 2012 Napisano 5 Sierpnia 2012 Wiem że jedna strona ma odwrotny gwint tzn odkręca się w prawo, ale która nie jestem w stanie powiedzieć Wczoraj właśnie to rozbierałem ale się dokładnie nie przyjrzałem, zapewne jak pokręcisz w prawo to odkręcisz
Mod Team sznib Napisano 5 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 5 Sierpnia 2012 Miski suportu odkręcamy w kierunku przeciwnym do kierunku jazdy.
skalus88 Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Napisano 5 Sierpnia 2012 Odkreciłem prawa miske najpierw (dzieki Michal-myslalem ze kolejnosci jest konieczna). Zakleilem wyjscie i doslownie zalalem wszystko wd40 - moze pomoze. Swoja droga ladny syf w srodku mialem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.