Skocz do zawartości

[przerzutka] Śmieszny problem

Mlodziutki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie a więc wracam z godzinnej wojny z moją przerzutką a więc tak prostowałem hak trochę naprostowałem widocznie nadaje się do wymiany ale mniejsza z tym próbuje wkręcić przerzutkę a tu nic ! Kręcę ciągle śruba imbusem prosto w dziure i nic tak jakby gwint się zjechał ale to nie to nie wiem jak wkręcić tą przerzutkę pomóżciee . :P

Napisano

nie ;)

blaszke=komin śruby - ta po stronie prawej dajesz od strony no drive

albo jeszcze inaczej - od początku od strony no drive, czyli strony hamulca idzie tak:

"blaszka" po prawej przed ramą

hak na rame

blaszka po lewej, którą wkręcasz w komin śrubki czyli blaszke po lewej wkręcasz w blaszkę po prawej

mam nadzieję, że się połapiesz, a ja nic nie pomyliłem ;)

edit: @up jeżeli dał blaszki jak na zdjęciu to gdzie wkręci przerzutkę ;?

Napisano

Aha czyli blaszka i komin wtrafiąją w jedną dziurke tak ? A przerzutkę jak mam wkręcić ? Przepraszam za te głupie pytania ale jestem młody i uczę się :P

Napisano

pytanie nie jest głupie ;) są głupie odpowiedzi

przerzutkę wkręcasz w nagwintowaną dziurkę po prawej stronie na dole (patrz zdjęcie wysłane przez Cb. ;) imbusem 5 chyba ;D o ile dobrze pamiętam

Napisano

pewnie nie zauwazyles ze hak ma "wypustke" na ktorej musi opierac sie sruba sluzaca regulacji do odleglosci koleczka od kasety, musisz wkrecasz przerzutke "Napiętą" jeśli masz założony łancuch...

Napisano

Ja tak trochę głupio zapytam, ale czy kręcisz kluczem w dobrą stronę ? :laugh: A jak nie to może faktycznie nie zauważyłeś tego wypustu na śrubę ?

Napisano

A więc tak witajcie wkręciłem przerzutkę hak trochę pod prostowałem ale widzę że jakoś dziwnie się skrzywił jak myślicie czy mam sam hak skrzywiony czy też wózek zobaczcie zdj poniżej i przepraszam za jakość

DSC00743.jpg

DSC00742.jpg

DSC00740.jpg

DSC00744.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...