Mlodziutki Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Witajcie a więc wracam z godzinnej wojny z moją przerzutką a więc tak prostowałem hak trochę naprostowałem widocznie nadaje się do wymiany ale mniejsza z tym próbuje wkręcić przerzutkę a tu nic ! Kręcę ciągle śruba imbusem prosto w dziure i nic tak jakby gwint się zjechał ale to nie to nie wiem jak wkręcić tą przerzutkę pomóżciee .
seebcioo Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 a gwinty całe, czyste ? najlepiej jakbyś fotke dał
Mlodziutki Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Napisano 3 Sierpnia 2012 No tak czyściutkie ani grama brudu . aa zdj dodam dopiero jutro jak coś
seebcioo Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 brud, brudem ale czy są w całości regularne kształty, czy może pozakrzywiane - jakieś zadziory ?
Mlodziutki Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Napisano 3 Sierpnia 2012 Mam pytanie czy dobrze ustawiłem blaszki czy to tak ma być bo z początku próbowałem bez tej blaszki a potem juz kombinowałem http://www.picshot.pl/public/view/full/178811
kamil13342 Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Blaszki dobrze dałeś, może jakiś klucz zły.
seebcioo Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 nie blaszke=komin śruby - ta po stronie prawej dajesz od strony no drive albo jeszcze inaczej - od początku od strony no drive, czyli strony hamulca idzie tak: "blaszka" po prawej przed ramą hak na rame blaszka po lewej, którą wkręcasz w komin śrubki czyli blaszke po lewej wkręcasz w blaszkę po prawej mam nadzieję, że się połapiesz, a ja nic nie pomyliłem edit: @up jeżeli dał blaszki jak na zdjęciu to gdzie wkręci przerzutkę ;?
pawel13 Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 ale w ogóle śrubka się kręci czy w ogóle nie możesz tego odkręcić ?
Mlodziutki Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Napisano 3 Sierpnia 2012 Aha czyli blaszka i komin wtrafiąją w jedną dziurke tak ? A przerzutkę jak mam wkręcić ? Przepraszam za te głupie pytania ale jestem młody i uczę się
seebcioo Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 pytanie nie jest głupie są głupie odpowiedzi przerzutkę wkręcasz w nagwintowaną dziurkę po prawej stronie na dole (patrz zdjęcie wysłane przez Cb. imbusem 5 chyba ;D o ile dobrze pamiętam
Fenthin Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Śruba i komin do otworu bez gwintu, a przerzutka... chyba już jasne?
Mlodziutki Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Napisano 3 Sierpnia 2012 Właśnie z przerzutką mam problem . Nie umiem tego wkręcić i kręcę i męczę i nic .
Fenthin Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Kręcisz i kręcisz... i kręcisz. A nie ukręciłeś przypadkiem gwintu?
Mlodziutki Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Napisano 3 Sierpnia 2012 Dostęp do roweru chwilowo nie możliwy w piwnicy go mam .
seebcioo Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 @Fenthin on najprawdopodobniej próbował wkręcić przerzutkę w komin
Mlodziutki Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Napisano 3 Sierpnia 2012 Próbowałem wkręcić w jedyną pustą dziurkę
PoleK Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 pewnie nie zauwazyles ze hak ma "wypustke" na ktorej musi opierac sie sruba sluzaca regulacji do odleglosci koleczka od kasety, musisz wkrecasz przerzutke "Napiętą" jeśli masz założony łancuch...
Seba4 Napisano 4 Sierpnia 2012 Napisano 4 Sierpnia 2012 Ja tak trochę głupio zapytam, ale czy kręcisz kluczem w dobrą stronę ? A jak nie to może faktycznie nie zauważyłeś tego wypustu na śrubę ?
Mlodziutki Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Napisano 4 Sierpnia 2012 Nie zauważyłem wypustu dobra za godzinke idę do roweru i będziemy działać Dziękuje za odp .
Mlodziutki Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Napisano 4 Sierpnia 2012 A więc tak witajcie wkręciłem przerzutkę hak trochę pod prostowałem ale widzę że jakoś dziwnie się skrzywił jak myślicie czy mam sam hak skrzywiony czy też wózek zobaczcie zdj poniżej i przepraszam za jakość
seebcioo Napisano 4 Sierpnia 2012 Napisano 4 Sierpnia 2012 mi to wygląda na niedokręcony hak, ale niech ocenią inni, ja coś nie moge lini porstej zlapać ;D
Rulez Napisano 4 Sierpnia 2012 Napisano 4 Sierpnia 2012 Wygląda na skrzywiony hak, słabo przylega do ramy a końcówka ucieka w stronę osi koła.
Mlodziutki Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Napisano 4 Sierpnia 2012 Nie hak dobrze jest przykręcony Kręciłem imbusem z podkładką . To raczej wykluczacie skrzywienie się też przerzutki ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.