Golden Napisano 24 Lipca 2012 Napisano 24 Lipca 2012 Cześć Do tej pory nigdy nie miałem do czynienia z rogami, ale jednak teraz pomyślałem że warto by było w nie zainwestować, żeby się tak bardzo nie męczyć na dalszych dystansach. Tylko że mam giętą kierę, 65-centymetrową. Warto do niej kupować rogi? Z tego co wyczytałem, to robione są gięte kiery po to żeby obejść się bez rogów, ale jakoś dla mnie to nie działa - po przejechaniu dłuższego dystansu drętwieją mi nadgarstki. I druga kwestia - wybór rogów. Wiem, że jest to raczej kwestia indywidualna, ale czym oprócz wagi powinienem się kierować? Warto kupować firmowe za 40-50 zł zamiast nonamowych za 10 zł? Z waszego doświadczenia - na dalsze dystanse wygodniejsze są krótkie czy dłuższe profilowane rogi? Z góry dzięki za opinię
Lumperator Napisano 24 Lipca 2012 Napisano 24 Lipca 2012 Przede wszystkim do giętej kiery spokojnie można zamontować rogi.Powinny być jednak mocniej zagięte do środka aby zrównoważyć zwykle spore gięcie kierownicy w tył. Nie do końca zgodzę się z tym, że szersza kiera pozwala obejść się bez rogów. Przecież to sa dwa różne chwyty. - Rogi pozwalają bardziej wychylić się przed kierownicę, co jest pomocne przy podjazdach. - Przydają się przy rozpędzaniu na prostej. - Dają możliwość zmiany ułożenia rąk - Pozwalają bardziej wyciągnąć się na kierownicy - Przy dużym zmęczeniu są nawet pewnego rodzaju granicą chroniącą przez ześlizgnięciem dłoni z chwytu. - Fajnie się wozi zakupy Tylko jedna drobna rzecz. Rogi są mało efektywne, gdy kierownica jest zbyt szeroka w stosunku do ramion. po prostu w pewnym momencie tracą swoje zastosowanie. Ręce przestają się układać anatomicznie i dochodzi do szybkiego zmęczenia. 62cm to wg mnie absolutny maks nawet dla szerszego zawodnika.
marcin_ostrów Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Popatrz na Ergony ( z chwytami ), ja mam takie na giętej kierze i nie narzekam M
Golden Napisano 25 Lipca 2012 Autor Napisano 25 Lipca 2012 Popatrz na Ergony ( z chwytami ), ja mam takie na giętej kierze i nie narzekam M Niestety za drogie dla mnie Mogę na nie przeznaczyć do 60 zł. Na razie waham się między tymi dwoma modelami: ROGI na Kierownice MERIDA X-Mission Speed Idealne (2506174444) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ROGI KIEROWNICY MT-A52 ZOOM CZARNY MAT 125mm WAWA (2516678814) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Które byście wybrali na moim miejscu? Jutro jeszcze pooglądam w sklepach, może jeszcze jakieś inne mi się spodobają.
siimon Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Ja bym wybrał pierwsze ale tylko ze względu na wygląd Też kiedyś miałem giętą kierownice, zmieniłem na prostą+rogi i nie żałuję! Największym plusem było dla mnie jest możliwość zmieniania chwytu oraz dzięki prostej kierownicy zyskałem wygodniejszą pozycję... Dodatkowo zgubiłem kilka gram Jeżeli masz mostek 25,4 można znaleźć tanią a sensowną prostą kierownicę, jak Ci nie podpasuje to na allegro.
Golden Napisano 25 Lipca 2012 Autor Napisano 25 Lipca 2012 Ja bym wybrał pierwsze ale tylko ze względu na wygląd Też kiedyś miałem giętą kierownice, zmieniłem na prostą+rogi i nie żałuję! Największym plusem było dla mnie jest możliwość zmieniania chwytu oraz dzięki prostej kierownicy zyskałem wygodniejszą pozycję... Dodatkowo zgubiłem kilka gram Jeżeli masz mostek 25,4 można znaleźć tanią a sensowną prostą kierownicę, jak Ci nie podpasuje to na allegro. A jakich rogów używasz obecnie?
nomosz Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Mają być czarne? Wykonanie o niebo lepsze od zooma i bardzo wygodne http://allegro.pl/rogi-kierownicy-accent-cross-country-wyprzedaz-i2486209879.html Nastepne równiez nietywowa budowa ale bardzo ergonomiczne byłem zdwiony ale pasują do dłoni lepiej niz okrągłe http://allegro.pl/rogi-rowerowe-accent-arrow-czarne-alpe-bike-i2499192875.html Te merridy zbyt minimalistyczne typowo dla podjazdów nie dla zmiany ułożenia dłoni na dłuższym odcinku
marpok Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 A ja polece Smica http://allegro.pl/rogi-smica-micro-bar-czarne-3d-58g-i2514733286.html male, wygodne, lekkie
Golden Napisano 25 Lipca 2012 Autor Napisano 25 Lipca 2012 Czarne, białe, czerwone. Tylko te kolory wchodzą w grę Dzięki za wszystkie podpowiedzi, popatrzę jeszcze jutro w sklepach.
Pwmichu Napisano 7 Sierpnia 2012 Napisano 7 Sierpnia 2012 A ja polece Smica http://allegro.pl/ro...2514733286.html male, wygodne, lekkie Potwierdzam, śmigam na takich od dawna i oprócz dużych zarysowań są bardzo wytrzymałe
goliat Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 Potwierdzam, śmigam na takich od dawna i oprócz dużych zarysowań są bardzo wytrzymałe Nie ma problemów z chwytem jak ciśniesz w terenie pod górę na stojąco?
Olgierd Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 A ja myślę, że rogi są dobre na wszystko. Moich stareńkich OnZa Pro Cut używam już coś kole 13 lat, obecnie zdobią multi-giętą kierownicę o szerokości 660 mm. Jest super. Aczkolwiek składając niedawno drugi rower musiałem kupić kolejną kierownicę -- no i nowe rogi. Stanęło na kierownicy On-One Fleegle (prawie 720 mm!) oraz rogach Tranz-X -- dokładnie takich. Wiele jeszcze na tym zestawie nie przejechałem (ledwie kilkadziesiąt kilometrów), ale z mojej obserwacji wynika, że: - dobre rogi są dobre na każdej kierownicy, - dobre rogi są zawsze jakoś podgięte (OnZa są wręcz "złamane" -- świetny patent!), - na dłuższych traskach jest to wręcz nieodzowny element wyposażenia roweru.
lukaszooo Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 ja też po długich latach zdecydowałem się na rogi. wziąłem na spróbowanie lekko zaginane (też do giętej kierownicy) i już pierwszego razu jak podjeżdżałem pod stromą górkę od razu czułem różnicę. mój problem też jest taki, że trzymając kierownicę w tradycyjny sposób po jakimś czasie (i nie zawsze) palce mi drętwieją i muszę się wiercić na niej... ale rogi - genialna rzecz! ja mam Promax.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.