RSTGilaPRO Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 Witam. Mam amortyzator RST Gila PRO. Po lewej stronie mam ten "kurek" do regulacji twardości a po prawej mam blokadę amora. No i teraz mam pytanie do Was. Czy tu gdzie jest blokada też jest sprężyna? Bo chcę wyjąć jedną sprężynę, czyli tą po lewej żeby był miększy. Tylko martwi mnie to czy są dwie sprężyny po obu stronach? Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź.
PoleK Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 po prawej blokada tzn ze jak wyjmiesz sprezyne z lewej, amor sie zapadnie, wiec nie rozumiem tego pomyslu...
RSTGilaPRO Napisano 23 Lipca 2012 Autor Napisano 23 Lipca 2012 Ja się pytam dlatego, czy po prawej jest sprężyna tak samo jak po lewej?
Auditore Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 Nie, w prawej ladze nie ma sprężyny. Znajduje się ona tylko w ladze lewej (tej z pokrętłem naprężenia wstępnego).
RSTGilaPRO Napisano 23 Lipca 2012 Autor Napisano 23 Lipca 2012 A powiedzcie mi... Gdy wyjmę elastomer czy tam elastometr to dużo mi się on zmiękczy? Bo jest strasznie twardy Nie wiem co zrobić, żeby go zmiękczyć... :/ No i chciałbym się dowiedzieć, jak wyjąć ten elastometr?
Jargal Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 A powiedzcie mi... Gdy wyjmę elastomer czy tam elastometr to dużo mi się on zmiękczy? Bo jest strasznie twardy Nie wiem co zrobić, żeby go zmiękczyć... :/ No i chciałbym się dowiedzieć, jak wyjąć ten elastometr? Musisz wykręcić górny korek z lewej goleni wtedy wyciągniesz sprężynę i wyjmiesz z niej elastomer.
RSTGilaPRO Napisano 23 Lipca 2012 Autor Napisano 23 Lipca 2012 Ale jak ten elastomer wygląda? Bo że on w sprężynie, to ja wiem No i czy odczuję w ogóle różnice?
Airsofter Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 Elastomer- dobry kawał gumy w sprężynie, owalny, po wyjęciu sprężyny rzuca się od razu w oczy.
RSTGilaPRO Napisano 23 Lipca 2012 Autor Napisano 23 Lipca 2012 Dobra, dzięki. A jeszcze jedno... Czym najlepiej odkręcić ten korek żeby go nie poobdzierać?
Mod Team Puklus Napisano 23 Lipca 2012 Mod Team Napisano 23 Lipca 2012 Najlepiej to specjalnym kluczem. Jak odkręcałem chyba francuzem ale korek juz taki ładny nie był
PoleK Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 pozatym gille sa zazwyczaj w miare miekkie, wiec moze procz wyjecia elastomeru nasmaruj go dobrze, może ma sucho albo nazbierałeś syfu... ?
karfil29 Napisano 16 Października 2012 Napisano 16 Października 2012 · Ukryte przez Fenthin, 16 Października 2012 - To nie Giełda Ukryte przez Fenthin, 16 Października 2012 - To nie Giełda Miałem ten sam problem, mam do sprzedania sprężynę do RST Gili, naprawdę zmiękcza amortyzator, a sag nie jest za duży. Jak jestes zainteresowany to pisz karfil29@wp.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.