Skocz do zawartości

[Amortyzator] Sprężyny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam amortyzator RST Gila PRO. Po lewej stronie mam ten "kurek" do regulacji twardości a po prawej mam blokadę amora. No i teraz mam pytanie do Was. Czy tu gdzie jest blokada też jest sprężyna? Bo chcę wyjąć jedną sprężynę, czyli tą po lewej żeby był miększy. Tylko martwi mnie to czy są dwie sprężyny po obu stronach? Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź.

Napisano

A powiedzcie mi... Gdy wyjmę elastomer czy tam elastometr to dużo mi się on zmiękczy? Bo jest strasznie twardy :( Nie wiem co zrobić, żeby go zmiękczyć... :/ No i chciałbym się dowiedzieć, jak wyjąć ten elastometr?

Napisano

A powiedzcie mi... Gdy wyjmę elastomer czy tam elastometr to dużo mi się on zmiękczy? Bo jest strasznie twardy :( Nie wiem co zrobić, żeby go zmiękczyć... :/ No i chciałbym się dowiedzieć, jak wyjąć ten elastometr?

Musisz wykręcić górny korek z lewej goleni wtedy wyciągniesz sprężynę i wyjmiesz z niej elastomer.

Napisano

pozatym gille sa zazwyczaj w miare miekkie, wiec moze procz wyjecia elastomeru nasmaruj go dobrze, może ma sucho albo nazbierałeś syfu... ?

• 2 miesiące temu...
Napisano · Ukryte przez Fenthin, 16 Października 2012 - To nie Giełda
Ukryte przez Fenthin, 16 Października 2012 - To nie Giełda

Miałem ten sam problem, mam do sprzedania sprężynę do RST Gili, naprawdę zmiękcza amortyzator, a sag nie jest za duży. Jak jestes zainteresowany to pisz karfil29@wp.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...