Skocz do zawartości

[Przerzutka] Rozwalona przerzutka co dalej...

szataneq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemanko!

Problem jest następujący miałem wypadek niedawno i przewróciłem się rowerem na stronę prawą i zaryłem przerzutkami w asfalt ...... krótko mówiąc LIPA totalna .... wyregulowałem przerzutki na nowo by wchodziły mi biegi 7 i 8 ( końcowe ) by dało się jeździć ale już i nawet one zaczynają się " rypać " ( nie wchodzą poprawnie, przeskakują ) . Więc pytanie mam takie co można zrobić by jeszcze dało radę to naprawić, zregenerować coś z tym zrobić by w ogóle hulało ... tak w skrócie kasy na razie nie mam więc nic tez nie zdziałam....

Jest to przerzutka Shimano Acera RD-M360-L .

A o to fotki ..... ;S

http://imageshack.us/photo/my-images/805/120718183739.jpg/

Napisano

Na tym zdjęciu nie widać, jak jest uszkodzona i co można z tym zrobić. Kombinuj, ale i tak pewnie trzeba wymienić, żeby to działało. Pożebrz po serwisach rowerowych. Może coś najtańszego Ci za darmo oddadzą.

Napisano

Szlak ;\ to co samą przerzutke kupić nową czy odrazu łańcuch + tryby ( na wypasie ) ? bo na tym co jest to ma 1,5 k km przejechane ;P ale wiadomo może być lipa bo nie będzie sie dobrze układać ...

Napisano

wg mnie zmiana przerzutki nie jest powiązana ze zmianą kasety i łańcucha. Najwyżej kółeczka ci znikną szybciej dopasowując się do łańcucha jeśli jest wyciągnięty.

Napisano

Hak z tego co widzę prosty. Nowa przerzutka, a tym czasem ustaw sobie, żeby poprawnie Ci się wbijały te dwa trzy biegi, których najczęściej używasz. Jak się przerzutka w sobie poprzestawiała to nic nie zrobisz.

Napisano

hahahahahaa po powrocie z roboty myśle sobie no nie tak nie może być :icon_confused: odgiełem przerzutke i wyregulowałem :icon_cool: chodzi jak nowa :laugh:

mam nadzieje że wytrzyma ten patent do wypłaty :teehee:

Tak w ogóle to :thanks:

Napisano

na moje to ta przerzutka jeszcze posmiga dobre XXXX km ;) wiec luzik, nie ma panikii, nie wiem gdzie widzicie że jest rozjechana...

na przyszłość: Przy odginaniu pamiętaj, że musisz mocno dociskać w tym czasie Hak, żeby go nie złamać ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...