szataneq Napisano 18 Lipca 2012 Napisano 18 Lipca 2012 Siemanko! Problem jest następujący miałem wypadek niedawno i przewróciłem się rowerem na stronę prawą i zaryłem przerzutkami w asfalt ...... krótko mówiąc LIPA totalna .... wyregulowałem przerzutki na nowo by wchodziły mi biegi 7 i 8 ( końcowe ) by dało się jeździć ale już i nawet one zaczynają się " rypać " ( nie wchodzą poprawnie, przeskakują ) . Więc pytanie mam takie co można zrobić by jeszcze dało radę to naprawić, zregenerować coś z tym zrobić by w ogóle hulało ... tak w skrócie kasy na razie nie mam więc nic tez nie zdziałam.... Jest to przerzutka Shimano Acera RD-M360-L . A o to fotki ..... ;S http://imageshack.us/photo/my-images/805/120718183739.jpg/
lyndowss Napisano 18 Lipca 2012 Napisano 18 Lipca 2012 Na tym zdjęciu nie widać, jak jest uszkodzona i co można z tym zrobić. Kombinuj, ale i tak pewnie trzeba wymienić, żeby to działało. Pożebrz po serwisach rowerowych. Może coś najtańszego Ci za darmo oddadzą.
Fenthin Napisano 18 Lipca 2012 Napisano 18 Lipca 2012 Widzę, że dostała w kość. Zobacz, czy hak w ramie i wózek przerzutki są proste. Jeśli nie, niestety bez wydatków się nie obejdzie.
szataneq Napisano 19 Lipca 2012 Autor Napisano 19 Lipca 2012 Szlak ;\ to co samą przerzutke kupić nową czy odrazu łańcuch + tryby ( na wypasie ) ? bo na tym co jest to ma 1,5 k km przejechane ;P ale wiadomo może być lipa bo nie będzie sie dobrze układać ...
JaniszMTB Napisano 19 Lipca 2012 Napisano 19 Lipca 2012 Zrób zdjęcie od tyły przerzutki żebyśmy mogli zobaczyć linie haku i wózka.
farmer Napisano 20 Lipca 2012 Napisano 20 Lipca 2012 wg mnie zmiana przerzutki nie jest powiązana ze zmianą kasety i łańcucha. Najwyżej kółeczka ci znikną szybciej dopasowując się do łańcucha jeśli jest wyciągnięty.
szataneq Napisano 20 Lipca 2012 Autor Napisano 20 Lipca 2012 Janisz weź coś ogarnij bo dzień w dzień ja rowerem zapinam do roboty i przykre rower jeszcze nie ma nawet roku, a już krakse zaliczył ;( A o to zdjęcia: http://imageshack.us/photo/my-images/341/120720183932.jpg/
lyndowss Napisano 20 Lipca 2012 Napisano 20 Lipca 2012 Hak z tego co widzę prosty. Nowa przerzutka, a tym czasem ustaw sobie, żeby poprawnie Ci się wbijały te dwa trzy biegi, których najczęściej używasz. Jak się przerzutka w sobie poprzestawiała to nic nie zrobisz.
szataneq Napisano 21 Lipca 2012 Autor Napisano 21 Lipca 2012 hahahahahaa po powrocie z roboty myśle sobie no nie tak nie może być odgiełem przerzutke i wyregulowałem chodzi jak nowa mam nadzieje że wytrzyma ten patent do wypłaty Tak w ogóle to
PoleK Napisano 22 Lipca 2012 Napisano 22 Lipca 2012 na moje to ta przerzutka jeszcze posmiga dobre XXXX km wiec luzik, nie ma panikii, nie wiem gdzie widzicie że jest rozjechana... na przyszłość: Przy odginaniu pamiętaj, że musisz mocno dociskać w tym czasie Hak, żeby go nie złamać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.