Skocz do zawartości

[telefony] Guglowaty Android vs Łindołsowskia Nokia vs Ajphonowski iOs vs Cegły z Geriatrii

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

rzezniol, dzieki za posta. Wiec G2 na pewno odpada, ja musze miec wymienna pamiec i to spora. Wlasnie drugi tydzien uzywam HTC One Dual Sim. O inne pytalem bo moge praktycznie za darmo miec jeden z nich, wiec sie zastanawiam ktory wybrac.

Napisano

Nie raz ważniejsze jest nie ile jest tych rdzeni tylko jakie one są

Zgadzam się z tobą w pełni ale powiem, że nie jest tak źle, wydajnościowo tak jak HTC one x  

A  co do wielkości to się zgodzę jest duży ale i ja mam wielką dłoń i jedną ręką bez problemu daje radę go obsłużyć  :thumbsup:  

Napisano

Mam do was pytanie wiem że temat nie odpowiedni ,ale nie będę zakładał nowego ,aby nie zaśmiecać forum. Jaki byście polecali tablet NOWY do 600zł. Wykorzystywanie to głownie podróże samolotem. Czyli przeczytanie jakich wiadomości,jakiś filmik,gierka. Nie musi to być kombajn multimedialny ważne aby bateria trzymała długo.

Napisano

Chciałem tylko poinformować że motorolka defy (oraz defy+) od pewnego czasu ma już dostępnego CM11 na kitkacie. Telefonik wyszedł w 2010 z andkiem 2.1 :D Chyba czas odzyskać ją od rodzinki i przetestować ten twór, a podobno działa wyśmienicie na stockowych taktowaniach.

• Mod Team
Napisano

Ja sobie wrzuciłem wyciek KitKata od samsunga na swojego SGS4, ładnie lata, jak ktoś się męczy jeszcze z 4.3 to polecam  :thumbsup:

Napisano

Demek - wiele. Najlepsze to bikemap oraz motionx gps.

Czarusblitz - strasznie drogi. Na telefonie nie mam, ale używam na kompie desktopową wersję Rubitracka 3. Rewelacja.

Mozesz cos wiecej napisac o tej desktopowej wersji, jakie sa jej glowne mozliwosci, czy da siecwrzucic do niej plik z treningu z innej mobilnej apki np Endomondo.

Napisano

Da się zaimportować pliki typu *.gpx, *.tcx, *.fit bezpośrednio do programu. Niemal z każdego serwisu (Endo, Strava, Garmin Connect, RunKeeper, etc.) Można wypuścić takie pliki, więc nie sądze, by był jakiś problem. Ale nie wiem - nie sprawdzałem. 

Desktopowa wersja potrafi też zaimportować wybrane lub wszystkie aktywności, które masz wrzucone w Garmin Connect, RunKeeper czy Suunto Movescount. 

Aplikacja typowa do analizy treningów: analiza tętna, wysokości, tempa/prędkości, wydatek energetyczny, kadencji i mocy (tego akurat nie używam). 

Oczywiście możesz analizować jedną jazdę, dwie lub wiele. Oczywiście można porównywać całe aktywności oraz ich wybrane fragmenty. Zaznacza się po prostu fragment jazdy (np na osi czasu lub na osi dystansu) tak samo jak w Stravie. 

Wykresy tradycyjne, ale również torciki pokazujące strefy (tętna, mocy, kadencji, prędkości) oraz jakieś inne punkciki - takie jak w Golden Cheetah - dla mnie mało czytelne. 

Możesz prowadzić dzienniczek wagi wraz z ilością tłuszczu (w procentach i kg) oraz mięśni, kości, wody...

program sam na podstawie większej ilości danych proponuje HR max i min oraz strefy (dla tych, którzy sami nie robili testu. Oczywiście jako podstawa wpisuje się te dane samemu. 

Analiza i raporty - dowolny okres możesz sobie raportować. Albo wybrany typ aktywności. Albo wybraną grupę aktywności w danym czasie… No takie tam.

Program tylko na OSX. Cena ok 35euro. 

rubitrack.png

No ale to jakiś offtop, bo temat o telefonach. Najmocniej przepraszam. 

pozdr

Napisano

Tegra 2 to staroć nie ma co się w to pchać ... Tegra 3 jest już w odwrocie więc o dwójce nie ma co wspominać ...

Jak dla mnie Tab 3 przegrywa z Dellem (proponowałem kilka postów wcześniej) praktycznie w każdej kategorii .

Procesor - Intel w Dellu vs jakiś stosunkowo egzotyczny Marvell, wyświetlacz zarówno w rozdzielczości jak i technologii wykonania, 

Jeżeli Tab 3 będzie miał takie samo wsparcie w Polsce jak Tab 2 to ... zapomnij o aktualizacji ... W Dell`u masz od razu 4,3 a Samsung stawiam ze zakończy na 4,1.

Pozdro

Napisano

w androidach na intelu nie działa trochę aplikacji - pierwsza z brzegu Auto Mapa. Jest jeszcze pare. Znajomy kierowca ciężarówki zakupił właśnie della sugerując się sprzętem PC który mamy w robocie (wykonanie i gwarancja) i po tygodniu zmienił jednak na samsunga ze względu na to że właśnie kilka apek mu nie działało

Napisano

Zgodzę się że są pewne niekompatybilności z architektura x86, nie wiadomo jakie ograniczenia ma Marvell :) zapewne tez znajdziemy kilka tytułów które nie będą gadały z tym procesorem.

Jeżeli AutoMapa nie działa to dla mnie osobiście nie problem ... strasznie jej nie lubię :) ...

Ale Intel ma dla mnie niepodważalną przewagę nad architekturą ARM w przeglądaniu WWW i to wskazały już niejednokrotnie testy ...

Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Stary, współczuję :) 2tyg się jarałem puki czułem przeskok względem N8, potem zaczęły się schody a telefon sypać ale odpukać oby Ci się lepsza seria niż mi trafiła i służyła dzielnie.

Napisano

Witam wszystkich po długiej nieobecnośći na forum. Jestem szczęśliwym posiadaczem telefonu ZTE V965, quad core 1.2,5mpix,4,5' ekran,512 ram, dual sim(dziala aero2) a to wszystko za smieszne 400zl. :)

Napisano

A ja wiernie firmie NOKIA :-) moze ze wzgledu na miejsce pracy, ale jestem mega zadowolony.

Po niezlej E51, qwert'owej E63, bardzo fajnej, niezawodnej i bardzo ergonomicznej E7 przyszedl czas na Lumie 820.

WP8 jest niezly - dziala plynniej i stabilniej niz niejeden Android na 4 corowych phonach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...