DonKiszot Napisano 10 Stycznia 2014 Napisano 10 Stycznia 2014 A propos klasycznych telefonów. Miałem baaaardzo dawno temu nokie 3210. Starsza siostra 3310, również niezniszczalna. Przeżył naprawdę wiele, a pierwsza poważna usterka nastąpiła dopiero po locie z drugiego piętra na parter w szkole, zahaczając po drodze o kilka betonowych stopni na schodach. Coś się z ekranem stało, nie wyświetlała się jakaś 1/3 - 1/4 ekranu, ale nie przeszkadzało to aż tak bardzo w użytkowaniu. Pamiętam jak kiedyś jakiś dres chciał mnie z niej skroić, obejrzał go dokładnie, przyjrzał się wszystkim rysom i ekranowi po czym mi go oddał
Mod Team Maniak Napisano 10 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 10 Stycznia 2014 Tez taka miałem. To był mój pierwszy telefon komórkowy hehe. Az na sentyment bierze Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
PeGie Napisano 11 Stycznia 2014 Napisano 11 Stycznia 2014 Tydzień walki z iPhone 5s: Minusy: - brak timera w aplikacji aparat ! o_O WTF, jak można tego nie dodać?? Jeżdżąc często samemu na rowerze w androidzie często z tego korzystałem. ale za to mamy HDR który nic nie zmienia i dupne filtry. GJ Apple - nie można skasować naraz kilku sms'ów - jeśli jest wykonywana jakaś operacja w ustawieniach, to nie można zrobić nic innego (w pozostałych ustawieniach) dopóki nie zakończy tej akcji... - nie ma opcji ustawienia Out of office dla exchange'a - aplikacja do obsługi poczty ssie - nie czyta .asf - nie mogę skasować wszystkich zdjęć naraz - trzeba zaznaczać pojedynczo wszystkie i dopiero można kliknąć usuń - odpowiedniki darmowych apek z androida kosztują parę € - ustawienia aplikacji ustawia się w ogólnych ustawieniach. Oczywiście w aplikacjach nie ma skrótu do tych ustawień (np. taki equalizer dla apki odtwarzacza, trzeba wyjść z apki, przejść do ustawień, ustawienia muzyki i dopiero tam można zmienić korektor) Plusy: - Za######isty dźwięk w stockowych słuchawkach - czytnik linii papilarnych w przycisku (nie muszę za każdym razem wpisywać kodu odblokowania) Póki co - telefon chyba naprawdę dla debili, wykastrowany do granic możliwości, byleby tylko wszystko działało długo i szczęśliwie. Think different w przypadku tego telefonu jest po prostu śmiesznym hasłem...
czarusblitz Napisano 11 Stycznia 2014 Napisano 11 Stycznia 2014 Hmm... Czytam i naprawde nie moge uwierzyc, bez urazy ale telefon naprawde dla 'debili'. Skoro juz go masz poczytaj instrukcje obslugi. Dla swiadomosci, bo tego tez zapewne nie wiesz, jest w zakladce w Safari. A safari to systemowa przegladarka internetowa
PeGie Napisano 11 Stycznia 2014 Napisano 11 Stycznia 2014 w co nie możesz uwierzyć? i proszę Cię zanim zaczniesz mnie pouczać gdzie jest manual, powiedz co z tego co tutaj napisałem nie jest prawdą.
rzezniol Napisano 11 Stycznia 2014 Napisano 11 Stycznia 2014 Think different w przypadku tego telefonu jest po prostu śmiesznym hasłem... Chyba jednak nie bo skoro manual ... jest w zakladce w Safari. A safari to systemowa przegladarka internetowa To serio trzeba myśleć "inaczej", stockowa przeglądarka to ostatnie miejsce gdzie szukałbym manuala telefonu . No ale skoro jabłko tak ma to widocznie jest to jedyne słuszne miejsce ... z tym kasowaniem sms`ow i zdjęć to też pomyśl "inaczej" ... jest to systemowe zabezpieczenie dla "debili" którzy przypadkiem mogą skasować za dużo ;D. Jak już wielokrotnie pisałem ... każdy system ma swoje zalety i wady ... Skoro @@PeGie, miałeś androida ... i poznałeś jego wady, które skłoniły cię do przesiadki na jabłko ... to powinieneś najpierw poznać jego wady żeby potem nie psioczyć ... Dla lepszego dzwięku mogłeś wskoczyć na htc one ... dla lepszego dźwięku i czytnika linii na One Max Looz panowie ... Pozdro Pozdro
PeGie Napisano 11 Stycznia 2014 Napisano 11 Stycznia 2014 @rzezniol - sam się nie przesiadłem, dostałem w pracy co bym mógł poznać sprzęt i top management wspierać od strony aplikacji które to moja korporacja posiada na iOS'a. Tak więc poznaję... Jeśli ktoś poczuł się urażony "debilami" to przepraszam, ale po tygodniu jestem po prostu dobity poziomem prezentowanym przez tą zabawkę i z chęcią bym go oddał gdybym mógł.
demek Napisano 11 Stycznia 2014 Napisano 11 Stycznia 2014 Fajfony sa tak swietne...ze znajomi z firmy gdzie mieli je od poczatku z apkami firmowymi...od ponad roku sie outuja z tej platformy...jeszcze kilka miesiecy i ostatnie telefony od "dzialania inaczej" przestaja w tej firmie istniec.I nie sa to oszczednosci a pracownicy wymusili.
czarusblitz Napisano 11 Stycznia 2014 Napisano 11 Stycznia 2014 w co nie możesz uwierzyć? i proszę Cię zanim zaczniesz mnie pouczać gdzie jest manual, powiedz co z tego co tutaj napisałem nie jest prawdą. Wiele, wiele.... Nie jestem fanboyem, sam mam zamiar przejsc na Andka, z ktorym mialem juz do czynienia, bo iOS juz troche mnie nudzi, ale doczytaj instrukcje i dowiedz sie- przyklad usuwanie zdjec, skoro chcesz usunac wszystko usuwasz caly folder, robiac kolejne fotki system sam utworzy ci nowy folder, proste. Usuwajac folder wykonujesz o jeden mniej gest w przeciwienstwie do innych systemow. Telefon ma byc prosty i szybki w obsludze, przynajmniej w moim mniemaniu, dlatego tez komputer poszedl do lamusa, naprawde nie pamietam kiedy wlaczalem laptopa.
PeGie Napisano 11 Stycznia 2014 Napisano 11 Stycznia 2014 1. gdzie niby usuwam ten folder? Mam rolkę aparatu i dopiero po przejściu do niej mam opcję usuwania zaznaczonych pojedynczych zdjęć. masz iphone'a - zrób screenshot bo nie wierze że masz taką możliwość. i żeby było jasne - nie mówimy o albumach tworzonych na iphonie, bo tychże znowu nie można synchronizować z komputerem... 2. piszesz że wiele z tego co piszę to nieprawda, a podajesz jeden przykład gdzie z resztą nie masz racji... Miałem naprawdę spore nadzieje że nie taki wilk zły jak go malują, ale szczerze póki co jest gorzej. Świecenie logiem na obudowie jest dla mnie na ostatnim miejscu jeśli chodzi o korzystanie ze smartphone'a, może dlatego tak bardzo mi się nie podoba.
Darasekpoz Napisano 12 Stycznia 2014 Napisano 12 Stycznia 2014 Nokia Lumia 720 i windows phone. Windows Phone 8.0 - szybki, płynny, kafelki genialne, nic się nie zawiesza. Nigdy nie lubiłem nokii - wcześniejsze telefony były spod znaku Sony Ericssona, a jeszcze wcześniejsze Siemensa - ale Nokie Lumie są świetne. Właściwie cała rodzina, choć osobiście miałem 800 i teraz 720.
demek Napisano 12 Stycznia 2014 Napisano 12 Stycznia 2014 · Ukryte przez Pixon, 13 Stycznia 2014 - Brak powodu Ukryte przez Pixon, 13 Stycznia 2014 - Brak powodu Jako, ze to forum rowerowe to czy mozna prosic o rozwiniecie mysli w tej tematyce?
Mod Team Maniak Napisano 12 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 12 Stycznia 2014 · Ukryte przez Pixon, 13 Stycznia 2014 - Brak powodu Ukryte przez Pixon, 13 Stycznia 2014 - Brak powodu Ostatecznie wątek jest w dziale "NIERowerowe forum na max!"
s2power Napisano 13 Stycznia 2014 Napisano 13 Stycznia 2014 Nokia 1020, LG G2, czy moze jednak Sony Z1? czarusblitz, zstanawiam sie do czego uzywales laptopa, skoro telefon w pelni Ci go zastapil?
Mod Team Maniak Napisano 13 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 13 Stycznia 2014 Z1 jest genialnie wykonana, szybka i ma potężną baterię którą system z ich nakładką potrafi dobrze wykorzystać ale jej wadami jest spora waga (metal+szkło) i rozmiar jak na tą wielkość ekranu i brak przycisków nawigacyjnych wyciągniętych na panel dotykowy, zajmują powierzchnię ekranu niepotrzebnie, sam ekran jest bardzo jasny i ma piękną biel i naturalne kolory ale czernie przy amoled'ach wypadają marniutko, kąty ekranu też bardzo przeciętne. Ogólnie bardzo polecam. Wady są stosunkowo niewielkie. G2 - to samo co sgs4 plastik fantastik i trochę za gruby jak dla mnie i jak na ten typ obudowy, jako że nie używałem to więcej nie powiem, pewnie jakieś minusy by się znalazły. 1020- miałem 920, 1020 to praktycznie to samo plus doklejony aparat. Odradzam z całego serca. Trzy 920-stki w domy były i każda miała jakiś solidny feler, od zawsze problemy z samo-restartami, rozmówcy mnie nie słyszeli, dużo bugów systemowych przeszkadzających na co dzień, trzeszcząca po tygodniu poliwęglanowa obudowa, słaba praca na baterii.
rzezniol Napisano 13 Stycznia 2014 Napisano 13 Stycznia 2014 LG G2, Dla mnie największa wadą G2`jki to brak slotu karty pamięci i tylko 16 GB wbudowanej ... podobno istnieją wersje 32 GB ale podaż na rynku jest znikoma. Podobnie jak w Z1 klawisze funkcyjne wyświetlają się na ekranie ... ale G2 ma większy ekran przy mniejszych gabarytach w porównaniu do Z1. Natomiast największą wadą Z1 moim zdaniem jest jej rozmiar ... O nokiach się nie wypowiadam bo bardzo źle wspominam kafelki ... Zwróć jeszcze uwagę na Nexusa 5 ale w wersji 32 GB ... specyfikacja też z najwyższej półki , potencjalnie najszybsze i najdłuższe wsparcie przez aktualizacje. Oraz na HTC One ( chwale swojego ) ... mimo odrobinę słabszej specyfikacji niż Z1, G2, czy Nexusa 5 (snapdragon 600 zamiast snapdragona 800), to nic mu nie brakuje, jest świetnie wykonany , powszechnie występuje z 32 GB pamięci ( były wersje 64GB), ma świetne wbudowane głośniki. Mimo wyświetlacza 4,7` to klawisze funkcyjne są poza wyświetlaczem i podczas normalnej pracy oferuje mniej więcej tyle samo powierzchni na wyświetlaczu co 5 calowa Z1. Pozdro
Mod Team Maniak Napisano 13 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 13 Stycznia 2014 Snapdragon 800 jest bardziej energooszczędny a mocniejszy, do tego w Z1 bateria 3000 to jest bardzo dobre połączenie. Gdyby nie ta bateria htc one... czasy pracy wg testów nie powalają. Z1 z włączoną staminą, netem ale odłożona na bok i używana jak zwykły telefon, trzyma spokojnie tydzień. To nie jest żart. Zawsze coś za coś.
parmenides Napisano 13 Stycznia 2014 Napisano 13 Stycznia 2014 Ja używam iphonów od wielu lat (pierwszy model 3g, potem 3gs, obecnie 4s; żona używa iphona 4, zaś syn mojego starszego 3gs). Dla mnie jest rozwiązanie bardzo wygodne, bo z racji zawodu od kilkunastu lat używam maców. Mam u Apple również swoją pocztę. Iphone w moim przypadku był do niedawna najwygodniejszym rozwiązaniem - wszystko synchronizuje się pomiędzy komputerem a telefonami (poczta, kontakty, kalendarze i inne pierdoły jak zakładki, hasła do mniej ważnych serwisów, etc.). Kalendarze domowe synchronizują się z telefonem żony i syna (w czasie rzeczywistym dzięki "push"). Nie ważne kto coś wpisze do kalendarza - mam to od razu na kompie, telefonie, tablecie, ma to mój syn i żona na swoich urządzeniach. Kupując jakiś program na swój telefon mogę go zainstalować legalnie na wszystkich telefonach w rodzinie. Poza tym czas wsparcia - ok - może nie ma potrzeby instalowania najwyższego ios-a, ale producenci softu też dbają o aktualizacje swojego oprogramowania na ios-a. Np Navigon - kupiłem go kilka lat temu i do dzisiaj mam aktualne mapy na trzech telefonach w rodzinie. To jest rozwiązanie dla mnie rozsądne i najtańsze. Skoro jesteśmy na forum rowerowym, to warto wspomnieć o sofcie rowerowym. Najczęściej korzystam z Garmin Connect (komunikuje się z moim garminem edge 510 - na licznik przesyła komunikaty pogodowe, a w drugą stronę wysyła on-line mój ślad, pozwala wysłać do serwisu Garmin Conect wszystkie dane po skończonej jeździe bez pośrednictwa komputera), Strava, ConnectStats (analiza wyników z serwisu Garmin Connect. Poza tym korzystam z dwóch programów treningowych: CoachMyRide (przydatne na trenażerze) oraz kdnce (program trenigowy na trenażer z funkcją timera do poszczególnych ćwiczeń). Dodatki typu BikeGearCal (kalkulator przełożeń) oraz Bike repair (obrazkowy poradnik jak coś zrobić w rowerze ) są dla mnie też przydatne. Pełno rożnego oprogramowania, aktualizowanego i dobrej jakości. Na każdą aktywność sportową. Korzystam też z bikemap - program, w którym można stworzyć, zapisać i dzielić się i korzystać z map innych - jechanie po czyjejś trasie w nieznanym miejscu bardzo się przydaje. Dzisiaj android ma te same funkcje. Mógłbym zsynchronizować swoją pocztę, kontakty i kalendarze z serwisem apple-a. Mógłbym kupić licencję Navigona na andka. Strava, Endo i Garmin Connect są dostępne na andka. Nie ma już żadnego problemu, by przy następnej wymianie telefonów skorzystać z androidowych telefonów. I być może tak zrobię, bo plany taryfowe dla telefonów apple-a u polskich operatorów stały się bardzo niekorzystne w ostatnim roku (kupując ipka płaci się więcej miesięcznie…). Nie widzę natomiast żadnego powodu, by prowadzić jakiekolwiek spory nt. wyższości jednego nad drugim. Przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka, dlatego oczywiście najłatwiej jest lubić to, co się zna. I też tak mam. Lubię iOS za prostotę, długie wspieranie urządzeń, bezobsługową synchronizację wszystkich urządzeń, które mam. Uwielbiam też integrację wszystkich programów w tym systemie. Nie lubię za brak radia FM oraz za to, że nie mogę podłączyć pamięci USB (zegarek Garmina Forerunner 110). Widzę oczywiście inne ograniczenia, ale dla mnie są kompletnie bez znaczenia. Natomiast na pewno na dzisiaj nie wybrałbym żadnego telefonu z systemem Windows. Bo nie ma tam Garmin Connect i Stravy. pozdr
Mod Team Pixon Napisano 13 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 13 Stycznia 2014 Nie ma już żadnego problemu, by przy następnej wymianie telefonów skorzystać z androidowych telefonów. I być może tak zrobię, bo plany taryfowe dla telefonów apple-a u polskich operatorów stały się bardzo niekorzystne w ostatnim roku (kupując ipka płaci się więcej miesięcznie…). Szczerze, to już dawno przestało opłacać się branie abonamentu z telefonem. Na lepszych warunkach weźmiesz telefon w miedia markt czy na allegro + abonament tylko sim, niż abonament z telefonem.
rzezniol Napisano 13 Stycznia 2014 Napisano 13 Stycznia 2014 Gdyby nie ta bateria htc one... czasy pracy wg testów nie powalają. Testy, testami a życie, życiem ... HTC One jest najwydajniejszym energetycznie telefonem jaki dotychczas miałem z androidem ( miałem X10, Arc, One X)... gdyby nie to że grywam w RR3 i NFS średnio 2,5 h dziennie to bez obaw kładłbym się spać bez podłączenia telefonu do ładowarki . Bez grania czyli średnio 0,5 h rozmów, 2 h trakingu endomondo, jakaś godzina na www i forum ( 3g/wifi) to mam jeszcze na wskaźniku 60%. Chciałbym mieć baterie z Z1`nki bo energii nigdy za wiele ... ale rozmiar Z1`nki, który jest w stanie zmieścić takie ogniwo jest dla mnie nieakceptowalny ... Wystarczy zweryfikować jakie aku ma sporo mniejsza Xperia Z, moim zdaniem to jest podstawowy powód tego że Z1 przy niezmienionej wielkości ekranu tak urosła. Dlatego jak ktoś się decyduje na bądź co bądź świetny telefon jakim jest Z1 zawsze polecam aby najpierw go fizycznie pomacał ... jakaś połowa z interesowanych znajomych z powodu rozmiaru zrezygnowała z jego zakupu. Pozdro
chickenowa Napisano 13 Stycznia 2014 Napisano 13 Stycznia 2014 @Pegie wspomniany przez Ciebie HDR, filtry a nawet tryb panoram jest w np moim SGS3. Działa to bardzo fajnie i jeśli robie zdjęcia krajobrazu to w sumie tylko tym panoramy telefonem robi najczęściej Pixon i wychodzą mu naprawdę fajnie. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Piotrek111 Napisano 13 Stycznia 2014 Napisano 13 Stycznia 2014 Teraz przesiadłem się na ZTE Blade 3. Ogólnie dobry telefon, nie muli i nie zwiesza. A że jestem z zamiłowania moderem, wywaliłem oryginalnego Andka i moja cegiełka dostała CyanogenMod. GPS też w jak najlepszym porządku.
PeGie Napisano 13 Stycznia 2014 Napisano 13 Stycznia 2014 @parmenides - +1 za bardzo dobry post Już trochę się uspokoiłem, może masz rację że każdy przyzwyczaja się do tego co zna. Jednak dodałbym, że łatwo przyzwyczaja się do dobrego, stąd moje wynajdowanie minusów iphone'a podług andka. Ja po prostu nie widzę jak można wydać aż takie pieniądze na urządzenie tak ograniczone. Zrozumiałbym gdyby ten telefon kosztował 1,5k-1,8k. Ale na boga nie 3,2tyś pln tak jak mój egzemplarz. Dobrze że nie ja za to płaciłem ale to trochę nienormalne, narzucić kaganiec, i kazać sobie za niego aż tyle płacić... @Pegie wspomniany przez Ciebie HDR, filtry a nawet tryb panoram jest w np moim SGS3. Działa to bardzo fajnie i jeśli robie zdjęcia krajobrazu to w sumie tylko tym panoramy telefonem robi najczęściej Pixon i wychodzą mu naprawdę fajnie.Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Wiem, że HDR bardzo fajna funkcja, ale chodzi mi o to że na iPhone 5s, nie widziałem różnicy pomiędzy zdjęciem z HDR, a bez.
Faaabooo Napisano 13 Stycznia 2014 Napisano 13 Stycznia 2014 Od kilku dni overmax vertis + na pokładzie:) . Telefon jest naprawdę dobry stosunek jakość cena jest zdumiewający . Płacę 500zł mam telefon z prockiem 4 rdzeniowym 1gb ram i do tego ekran IPS. Wszystkie gry chodzą może są jakieś wyjątki Smartphone ma 2 wady aparat trochę słaby i tylna klapka podobna wykonaniem do galaxy S3 :/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.