tomiz1 Napisano 15 Lipca 2012 Napisano 15 Lipca 2012 Witajcie Wymieniam powoli napęd(na SRAM 3x9) i przyszedł mi pomysł do głowy. Kasetę, łańcuch, korbę, przednią przerzutkę i manetki kupuję na 9 biegów (manetki i przerzutki X9) I zostaje tył. Czy jeśli mam manetki Srama na 9 biegów i dołączę do tego przerzutkę tył na 10 biegów, to czy będzie to grało na 9-biegowej kasecie? Pozdrawiam Tomek
Mod Team safian Napisano 15 Lipca 2012 Mod Team Napisano 15 Lipca 2012 Przykro mi, ale SRAM jak i Shimano w 10-rzędowych napędach zmienili ilość ciągniętej linki, więc nie będzie to kompatybilne. Jak wymieniasz naped na 9 sp to po co Ci przerzutka pod 10?
tobo Napisano 15 Lipca 2012 Napisano 15 Lipca 2012 Bo jest cool. Sam myślałem o tym - gdyby były kompatybilne
tomiz1 Napisano 15 Lipca 2012 Autor Napisano 15 Lipca 2012 Aktualnie na aledrogo taniej wyrwać x9 na 10 biegów niż na 9 ;p Aaa tak, wygląda "inaczej". Zresztą X9 mi nie potrzebne, ale trzeba jakoś kolegów ciągnąć ;p Podobno lepiej kupić manetki X9 i tył X7 niż odwrotnie, prawda?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.