Skocz do zawartości

[przerzutka] Sram x7 vs. Slx

Mlodziutki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie jestem na etapie wybieranie nowych części do mojego rowerku i mam taki dylemat co wybrać na tył czy sram x7 czy slxy to samo mam z manetkami ): Proszę o pomoc :P

Napisano

Nie ma odpowiedzi na takie pytanie, albo raczej, każda odpowiedź jest dobra. Przerzutki trochę inaczej pracują, a manetki różnią się ergonomią. Musisz sam sprawdzić, co bardziej Ci pasuje. Ot cała filozofia.

Napisano

Osobiscie posiadam x5 ale planuję wymianę i też będę rozmyślał miedzy shimanowskimi a sramowymi , nie mogę złego słowa powiedzieć o przerzutce praca jest cicha może nie jest demonem szybkości zmieniania biegów ale precyzyjna ;)

Czekam na wypowiedzi użytkowników shimano slx oraz xt czy warto doplacić do xt ;)

Napisano

Osobiście mam xt, kolega jeździ na sramie (nie pamiętam oznaczenia, ale wysoka grupa - mniej więcej odpowienik xt, a nie chce przystrzelić ;) ). Miałam okazję przejchać się spory kawałek na jego rowerze i powiem, że manetki na pewno lepiej dla mnie xt. Jeżeli chodzi o pracę przerzutki - tutaj ciężko by mi było wybrać, bo chociaż wydawało mi się, że charakterystyka pracy inna to obie działają naprawdę świetnie :)

Jednak jakbym miała wybierać :) zostałabym przy xt, bo mi na wygląd bardziej pasują :D:D

Przypomniało mi się - kolega ma grupę x.9 :)

Napisano

Jeździłem na manetkach SLX i przerzutce XT całkiem przyjemnie chodziło nie mogę narzekać. Choć warto dopłacić do XT :)

Napisano

Nowy Sram X.7 jest dużo lepszy od SLX/XT Shadow! Patyk zmielił mi XTR'a i mam teraz stare gripy Sram X.0 i od znajomego dostałem tylnego Sram X.7 z tym pseudo carbonowym wózkiem i działa to rewelacyjnie. Wrzuca zanim jeszcze grip zdąży kliknąć, a zrzuca migiem z głośnym hukiem. Póki jej nie połamie lub nie straci na właściwościach przerzucających to nie zmienie jej. Jedyny minus to trochę duża waga (239g), ale nadrobić można to lekkimi gripami. Szczerze polecam!

• Mod Team
Napisano

Żadnej z grup nie powinieneś żałować, choć było co nie co o slx i jego kaprysach. No przerzutki i ich systemu różnią się i pracują inaczej. Co wybierzesz twoja decyzja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...