Mlodziutki Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Witajcie jestem na etapie wybieranie nowych części do mojego rowerku i mam taki dylemat co wybrać na tył czy sram x7 czy slxy to samo mam z manetkami ): Proszę o pomoc
Fenthin Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Nie ma odpowiedzi na takie pytanie, albo raczej, każda odpowiedź jest dobra. Przerzutki trochę inaczej pracują, a manetki różnią się ergonomią. Musisz sam sprawdzić, co bardziej Ci pasuje. Ot cała filozofia.
Mod Team Puklus Napisano 6 Lipca 2012 Mod Team Napisano 6 Lipca 2012 Osobiście wzią bym sram i gripy x.7 czy x.9 cena prawie taka sama ale to tylko moje zdanie
SSG90 Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Osobiscie posiadam x5 ale planuję wymianę i też będę rozmyślał miedzy shimanowskimi a sramowymi , nie mogę złego słowa powiedzieć o przerzutce praca jest cicha może nie jest demonem szybkości zmieniania biegów ale precyzyjna Czekam na wypowiedzi użytkowników shimano slx oraz xt czy warto doplacić do xt
Mod Team Puklus Napisano 6 Lipca 2012 Mod Team Napisano 6 Lipca 2012 Jeżeli chodzi o przerzutki ... czy ja wiem, jeżeli manetki to tak warto dopłacić do XT.
PoleK Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 we wszystkich X. sramach można trzymać palec ciągle na klamce, podczas zmiany w 2 strony, np dla mnie to wazne...
Iskra14 Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Osobiście mam xt, kolega jeździ na sramie (nie pamiętam oznaczenia, ale wysoka grupa - mniej więcej odpowienik xt, a nie chce przystrzelić ). Miałam okazję przejchać się spory kawałek na jego rowerze i powiem, że manetki na pewno lepiej dla mnie xt. Jeżeli chodzi o pracę przerzutki - tutaj ciężko by mi było wybrać, bo chociaż wydawało mi się, że charakterystyka pracy inna to obie działają naprawdę świetnie Jednak jakbym miała wybierać zostałabym przy xt, bo mi na wygląd bardziej pasują :D Przypomniało mi się - kolega ma grupę x.9
bigos97 Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Jeździłem na manetkach SLX i przerzutce XT całkiem przyjemnie chodziło nie mogę narzekać. Choć warto dopłacić do XT
Mlodziutki Napisano 7 Lipca 2012 Autor Napisano 7 Lipca 2012 A to jednym słowem jak wezmę srama albo slxa to nie pożałuje tak ?
ulek93 Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Nowy Sram X.7 jest dużo lepszy od SLX/XT Shadow! Patyk zmielił mi XTR'a i mam teraz stare gripy Sram X.0 i od znajomego dostałem tylnego Sram X.7 z tym pseudo carbonowym wózkiem i działa to rewelacyjnie. Wrzuca zanim jeszcze grip zdąży kliknąć, a zrzuca migiem z głośnym hukiem. Póki jej nie połamie lub nie straci na właściwościach przerzucających to nie zmienie jej. Jedyny minus to trochę duża waga (239g), ale nadrobić można to lekkimi gripami. Szczerze polecam!
Mod Team Puklus Napisano 7 Lipca 2012 Mod Team Napisano 7 Lipca 2012 Żadnej z grup nie powinieneś żałować, choć było co nie co o slx i jego kaprysach. No przerzutki i ich systemu różnią się i pracują inaczej. Co wybierzesz twoja decyzja.
Mlodziutki Napisano 7 Lipca 2012 Autor Napisano 7 Lipca 2012 Ok chyba postawie na srama i gripshifty ok temat do zamknięcia ;p
Mod Team Puklus Napisano 7 Lipca 2012 Mod Team Napisano 7 Lipca 2012 to weź x.9 cena podobna choć ponoć sie tylko napisem różnią.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.