Mixa Napisano 28 Czerwca 2012 Napisano 28 Czerwca 2012 Otóż tak czytam sobie temat ([wypadki] Wasze Gleby) . I przez to postanowiłem kupić sobie kask , jeżdzę po lasach najczęściej , ale zdarzają się wypady 15km asfaltem . Ale głownie chodzi mi o ten las , mam rower kross sign ds . Jaki kask polecicie mi z allegro ?
CzarnyMario Napisano 28 Czerwca 2012 Napisano 28 Czerwca 2012 Ja od kilku lat (8) używam Author Reflex (nie ma go już w ofercie). Jakość wykonania nie powala, ale lubię go, jest że się tak wyrażę "niezauważalny" - nie przeszkadza, jest wygodny. W tym czasie doklejałem dwa kawałki plastiku z tyłu (bo się okleiły) i zszywałem wyściółki bo się rozeszły po praniu. Brakuje mi w nim moskitiery (kilka razy podczas jazdy ściągałem w panice kask bo mi jakieś "bydle" wpadło i bałem się, że to osa). W ofercie Velo widzę podobny Rocca (pewnie następca Relexa) http://www.velo.com....=0&pk=%&id=3499 niby ma moskitierę, aczkolwiek ja bym dał ją jeszcze na te wyższe otwory. Na allegro też jest http://allegro.pl/ka...2423291406.html Jak się sprawuje podzas wypadku? na szczęscie nie miałem okazji przetestować Jeżeli będę kupował kolejny, wezmę go pod uwagę.
cienkun Napisano 28 Czerwca 2012 Napisano 28 Czerwca 2012 Otóż tak czytam sobie temat ([wypadki] Wasze Gleby) . I przez to postanowiłem kupić sobie kask , jeżdzę po lasach najczęściej , ale zdarzają się wypady 15km asfaltem . Ale głownie chodzi mi o ten las , mam rower kross sign ds . Jaki kask polecicie mi z allegro ? bell robi niedrogie i niezłe kaski edit. tzn. drogie też robi
MikeSkywalker Napisano 28 Czerwca 2012 Napisano 28 Czerwca 2012 Nie kupuj kasku na allegro, to najważniejsze. To znaczy możesz ale mierz po sklepach, każdy ma inną głowę i inny model mu spasuje. Kiedy ja kupowałem skorupę wszystkie za około stówkę były bardzo płytkie, takie czapeczki. Za powyżej stówkę, okolice 140 były chyba Treka jeśli dobrze pamiętam i już były okej. Potem droższe - wygodniejsze, pewniej siedzą na głowie. Także zacznij od wycieczki po sklepach. Ale jeśli śmigasz po lesie i takie skromne dystanse na szosie to może orzech? Nie jest drogi, wytrzymały i wiele gleb przeżyje, jedynie wentylacja do dupy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.