Skocz do zawartości

[100zł] Kask Rowerowy

Mixa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Otóż tak czytam sobie temat ([wypadki] Wasze Gleby) . I przez to postanowiłem kupić sobie kask , jeżdzę po lasach najczęściej , ale zdarzają się wypady 15km asfaltem . Ale głownie chodzi mi o ten las , mam rower kross sign ds . Jaki kask polecicie mi z allegro ?

Napisano

Ja od kilku lat (8) używam Author Reflex (nie ma go już w ofercie).

Jakość wykonania nie powala, ale lubię go, jest że się tak wyrażę "niezauważalny" - nie przeszkadza, jest wygodny.

W tym czasie doklejałem dwa kawałki plastiku z tyłu (bo się okleiły) i zszywałem wyściółki bo się rozeszły po praniu.

Brakuje mi w nim moskitiery (kilka razy podczas jazdy ściągałem w panice kask bo mi jakieś "bydle" wpadło i bałem się, że to osa).

W ofercie Velo widzę podobny Rocca (pewnie następca Relexa) http://www.velo.com....=0&pk=%&id=3499

niby ma moskitierę, aczkolwiek ja bym dał ją jeszcze na te wyższe otwory. Na allegro też jest http://allegro.pl/ka...2423291406.html

Jak się sprawuje podzas wypadku? na szczęscie nie miałem okazji przetestować :)

Jeżeli będę kupował kolejny, wezmę go pod uwagę.

Napisano

Otóż tak czytam sobie temat ([wypadki] Wasze Gleby) . I przez to postanowiłem kupić sobie kask , jeżdzę po lasach najczęściej , ale zdarzają się wypady 15km asfaltem . Ale głownie chodzi mi o ten las , mam rower kross sign ds . Jaki kask polecicie mi z allegro ?

bell robi niedrogie i niezłe kaski

edit. tzn. drogie też robi ;)

Napisano

Nie kupuj kasku na allegro, to najważniejsze. To znaczy możesz ale mierz po sklepach, każdy ma inną głowę i inny model mu spasuje.

Kiedy ja kupowałem skorupę wszystkie za około stówkę były bardzo płytkie, takie czapeczki. Za powyżej stówkę, okolice 140 były chyba Treka jeśli dobrze pamiętam i już były okej. Potem droższe - wygodniejsze, pewniej siedzą na głowie. Także zacznij od wycieczki po sklepach.

Ale jeśli śmigasz po lesie i takie skromne dystanse na szosie to może orzech? Nie jest drogi, wytrzymały i wiele gleb przeżyje, jedynie wentylacja do dupy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...