Skocz do zawartości

[Piasta]brak jednej kulki w lozysku

adin123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

dzis rozbierając-naprawiajac moj rower Kross Manfield Park Pro.Na tylnej piascie rozbierajac ja wyleciala mi jedna kulka z wianek kulkowych! moze tak byc czy grozi to dyzumi kosztami dodam ze to piasna z hamulcem noznym!

• Mod Team
Napisano

Jeżeli z wianka to nie dobrze, we wianku jest ich 7 a do piasty wchodzi 9. Kup jeszce jeden wianek. Wyjmij kulki i osadź same kulki na smarze.

Napisano

Zgadzam się.Takie rozwiązanie jest o wiele lepsze.Kiedyś w starych rowerach zawsze rozbierałem piasty i usuwałem wianki.O wiele lepiej się potem kręcą.

Napisano

Kręcą jak kręcą...

Bez wianka to wiecej kulek obciążenie rozkłada sie na wiekszej powierzchni a to mniejsze zużycie misek i kołnusów...

Wianek się czasem rozpada a to może spowodować oszkodzenie wyżej wymienionych elementow.

Jak piasta jest klasyczna na kontre to tylko na samych kulkach bez wiankow eksploatacyjnie same plusy.

Jedynie przy serwisie drobny minus bo trzeba kulki wkładać pojedynczo.

Pozdro

TapaTalk'nięte z Andka

• Mod Team
Napisano

Szkoda ci złotówki zeby kupić jeszcze jeden wianek i dorzucić kulek ? możesz włożyć tą jedną i też będzie dobrze.

Napisano

ok to chyba kupie caly nowiotki wianek jakissmar do tego bo szkoda takiego roweru.

i w ktora strone te wianki maja byc kuleczkami do zebatki czy kuleczkami do srodka piasty

Napisano
oszkodzenie

Wstyd!

i w ktora strone te wianki maja byc kuleczkami do zebatki czy kuleczkami do srodka piasty

Kuleczkami do środka piasty.

Kup lepiej więcej wianków i osadź same kulki jak pisano wcześniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...