adin123 Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 witam dzis rozbierając-naprawiajac moj rower Kross Manfield Park Pro.Na tylnej piascie rozbierajac ja wyleciala mi jedna kulka z wianek kulkowych! moze tak byc czy grozi to dyzumi kosztami dodam ze to piasna z hamulcem noznym!
Mod Team Puklus Napisano 26 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 26 Czerwca 2012 Jeżeli z wianka to nie dobrze, we wianku jest ich 7 a do piasty wchodzi 9. Kup jeszce jeden wianek. Wyjmij kulki i osadź same kulki na smarze.
Dragonfly Napisano 27 Czerwca 2012 Napisano 27 Czerwca 2012 Zgadzam się.Takie rozwiązanie jest o wiele lepsze.Kiedyś w starych rowerach zawsze rozbierałem piasty i usuwałem wianki.O wiele lepiej się potem kręcą.
rzezniol Napisano 27 Czerwca 2012 Napisano 27 Czerwca 2012 Kręcą jak kręcą... Bez wianka to wiecej kulek obciążenie rozkłada sie na wiekszej powierzchni a to mniejsze zużycie misek i kołnusów... Wianek się czasem rozpada a to może spowodować oszkodzenie wyżej wymienionych elementow. Jak piasta jest klasyczna na kontre to tylko na samych kulkach bez wiankow eksploatacyjnie same plusy. Jedynie przy serwisie drobny minus bo trzeba kulki wkładać pojedynczo. Pozdro TapaTalk'nięte z Andka
adin123 Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Napisano 27 Czerwca 2012 ale ja mam tą kuleczke przy skladaniu sie znalazla.. moge ja wlozyc czy to nic nie da.
Mod Team Puklus Napisano 27 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 27 Czerwca 2012 Szkoda ci złotówki zeby kupić jeszcze jeden wianek i dorzucić kulek ? możesz włożyć tą jedną i też będzie dobrze.
adin123 Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Napisano 27 Czerwca 2012 ok to chyba kupie caly nowiotki wianek jakissmar do tego bo szkoda takiego roweru. i w ktora strone te wianki maja byc kuleczkami do zebatki czy kuleczkami do srodka piasty
Kiciok Napisano 27 Czerwca 2012 Napisano 27 Czerwca 2012 oszkodzenie Wstyd! i w ktora strone te wianki maja byc kuleczkami do zebatki czy kuleczkami do srodka piasty Kuleczkami do środka piasty. Kup lepiej więcej wianków i osadź same kulki jak pisano wcześniej.
Mod Team Puklus Napisano 27 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 27 Czerwca 2012 Nie czepiaj sie literówek bo i tobie sie moze zdarzyć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.