Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 14

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cudowne, leśno-poranne 22km o wschodzie słońca. Co prawda jakby mi trochę brakowało mocy ale grunt, że tym razem było sucho. :D

Napisano
Wczoraj 313 km na raz w grupie 6 osobowej ze średnią 25 km/h. Wszyscy na rowerach mtb.

Szacunek. Podaj jeżeli możesz rodzaj siodełka i opon... może się przydać ;-)

Napisano

Podaj jeżeli możesz rodzaj siodełka i opon... może się przydać ;-)

Siodełko to Selle Italia SLR Gel Flow do tego dobra wkładka w spodenkach i było bezproblemowo.

A opony każde dobre, wiadomo im cieńsze tym lepsze.

Napisano

70 km, Lublin-Bychawa i z powrotem. Fajne asfalty, mały ruch, widoczki, tylko te podjazdy mnie zmęczyły. Czas chyba się rozejrzeć za czymś innym niż MTB :)

Napisano

Podatnicy dali nam chwilę luzu - tym samym właśnie skończyłem przygotowania do jutrzejszego powrotu do domu.

Rutynowe czynności konserwujące: gruntowne mycie i czyszczenie roweru, czyszczenie + smarowanie napędu, czyszczenie + smarowanie goleni amortyzatora, pryśnięcie / przesmarowanie czegokolwiek ruchomego w rowerze (pivoty, klamki, manetki, etc.), czyszczenie + smarowanie sztycy siodła.

Przy okazji drobnego przeglądu odkryłem skrzypienie / trzeszczenie w prawej misce łożyska suportu (łożysko powoli pada ?), na korbie nie zauważyłem żadnego oporu. Tylny V-brake wymaga podciągnięcia linki oraz pewnie wymiany klocków, nadal nie zalałem / odpowietrzyłem przedniego hydraulika oraz nie wymieniłem linek wraz z pancerzami - BRAK CZASU. :wacko:

Gość kometix
Napisano

Rekreacyjnie przejechane dzisiaj 25 km.

Napisano

Standard do i z pracy, po obiadku podskoczyłem na znajomy serwis... wyregulowali przerzutki, czymś tam prysnęli... to wieczorkiem z rodzinką coś koło 5 km przejażdżki z elementami ostrzejszej jazdy, przynajmniej ja i 5 latek ;)

Gość kometix
Napisano

Czyszczenie i smarowanie napędu.

Napisano

17 km po mieście do sklepów. Niedawno czyszczenie napędu i przed chwilą smarowanie przed jutrzejszym wyjazdem do rodzinki na wieś ~75km będzie.

Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...