Sansei6 Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 To się nazywa podstawka na rower, fajna kłoda hehe
tomek12341234 Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 To się nazywa podstawka na rower, fajna kłoda hehe Też mi się spodobało a Ja rowerowego nie zrobiłem dzisiaj nic, no chyba że liczymy to że byłem w ogłupiającej robocie żeby zarobić na części do roweru
Plastyk Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 Wczoraj z 10km po mieście. Temp. -12, odczuwalna z -30 Potem mycie roweru, dziś pucowanie roweru. Jeszcze nie miałem okazji na śniegowo - lodowy wypad w teren, jakoś się do tego nie palę, nie wiedzieć czemu Muszę kupić cieplejsze rękawice
zackass1 Napisano 10 Grudnia 2012 Napisano 10 Grudnia 2012 Dziś wylazła solankowa rdza na łańcuchu. A niby mieli przestać używać soli tylko ekologicznie piaskiem sypać.
Czyzby Napisano 11 Grudnia 2012 Napisano 11 Grudnia 2012 Założyłem KOLCE ! Za oknem śnieżyca, dookoła dużo białości i zlodowacenia. Jutro spróbuję swoich sił w drodze do pracy - na przekór warunkom pogodowym i odnowionej kontuzji kolana (co dała o sobie znać jakieś 2tyg. temu). Wojna albo śmierć !
zackass1 Napisano 11 Grudnia 2012 Napisano 11 Grudnia 2012 Oto do czego służą wyrwikółka na politechnice
Sansei6 Napisano 11 Grudnia 2012 Napisano 11 Grudnia 2012 Kurcze niby za zimno nie jest, czasem trochę się w śniegu miele... ale przyczepienie roweru linka do jakiegoś słupka to koszmar, strasznie drętwieje...
lukaszs Napisano 12 Grudnia 2012 Napisano 12 Grudnia 2012 dziś kilka zabiegów ulepszajaco upiększających..... montarz przerzutki przedniej , manetki i kombinacje z blatami.....chyba wróce do trzech z przodu. krótki test około 10km
llancer Napisano 12 Grudnia 2012 Napisano 12 Grudnia 2012 8km na pieszo na Poczte po rame i z powrotem
Sansei6 Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 Dziś u mnie znowu nieźle dosypało: No trochę pozbierało się na rowerze
zackass1 Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 Nareszcie zabrałem się do roboty i wyciąłem sobie nowe haki z blachy 5mm. Jakoś na dniach powinienem je wspawać do ostrego. Poza tym odebrałem zamówioną książkę "Jazda rowerem górskim"
demek Napisano 15 Grudnia 2012 Napisano 15 Grudnia 2012 moze troche nietypowo... ekipa rowerowa na tym wydarzeniu byla spora, ale woleli przyjechac autami tylko dwie osoby byly na rowerach, ja kolega Robert na zielonym reszta to ekipa blachosmrodowa https://picasaweb.google.com/vanhelsingjaw/KuligSosinaGrudzien12# 34kmh po sniegolodzie sie da
Sansei6 Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 Dziś przeprawy przez zaspy Poszedłem na godzinkę na obiad itp. a jak wróciłem to rower był cały biały... ale było za ciemno na mój aparat...
zackass1 Napisano 18 Grudnia 2012 Napisano 18 Grudnia 2012 Solankowe szaleństwo w Jeleniej Górze :/ https://lh3.googleus...1218_125634.jpg Zmienił się sposób dodawania zdjęć? Nie mogę znaleźć ikonki do zamieszczania obrazka.
siimon Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 A ja właśnie zrobiłem fotopolimerowy chlapacz wieczorem zamontuję to pokażę zdjęcie.
Sansei6 Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 Rano jakoś dziwnie mi się zawinął łańcuch na przodzie w efekcie uszkadzając "przednią przerzutkę" i musiałem pojechać do pracy na niższym biegu z przodu... jak wracałem z pracy to jeszcze miałem niezła przygodę w koleinie lodowej, nieźle mną rzucało ale się wybroniłem... teraz czekam aż się rower nieco nagrzeje i idę spróbować naprawić ten przód.... No i 2 h męczyłem się w piwnicy... przednie przerzutka nie chodzi jak należy, ale przynajmniej można 2 biegi jakoś zmienić... niestety doszły kolejne straty... ponownie urwałem tylne światło... tym razem kropelka nawet nie dała rady już przykleić Chyba nie powinienem dotykać się napraw przy rowerze.... a w dodatku do tej pory nie mogę domyć rąk...... co za dzień.....przynajmniej żona się cieszy, że ma pomysł dla mnie na prezent - oświetlenie ehhh....
Czyzby Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 Dziś trochę więcej czasu po pracy zatem cyknęło 30km, trochę lasu i alejek. Lód wszędzie oraz zlodowaciały śnieg a koleiny lodowe czyhają w zasadzce tu i ówdzie - więc kolce w oponach zdecydowanie pomagają.
Czyzby Napisano 20 Grudnia 2012 Napisano 20 Grudnia 2012 HA ! A ja dziś kliknąłem sobie prezent pod choinkę - tj. nowy kask (Giro Phase). Decyzja chodziła za mną od dłuższego już czasu ponieważ mój aktualny wojskowy ProTec Ace Water jest dość dopasowany, bez regulacji i nie mieści się pod niego zimowa czapka lub gruba balaklawa / kominiarka. Zatem wybór był jasny bo nie warto kusić losu.
bigos97 Napisano 20 Grudnia 2012 Napisano 20 Grudnia 2012 Dziś pierwsza jazda nowym sprzętem Drobne regulacje i jest miodzio
dymcio111 Napisano 20 Grudnia 2012 Napisano 20 Grudnia 2012 dziś sobie zakupiłem 2 oponki Schwalbe Racing Ralph Performance 26x2.25
zackass1 Napisano 21 Grudnia 2012 Napisano 21 Grudnia 2012 Dotarła do mnie pompka do amortyzatora. Fajna zabawka.
Czyzby Napisano 22 Grudnia 2012 Napisano 22 Grudnia 2012 Dziś wieczorkiem opłukałem z brudu Maszynę pod prysznicem (żeby tylko Żona się nie połapała... ), otem wyczyściłem wszystko dokładnie benzyną i odtłuszczaczem, nasmarowałem napęd, wyczyściłem i nasmarowałem golenie amortyzatora, dopompowałem koła. Jutro rano ok. 5.oo wyruszam na leśny szlak w kierunku pracy...
Sansei6 Napisano 22 Grudnia 2012 Napisano 22 Grudnia 2012 Nowym klejem podkleiłem uchwyt na światełko tylne... zobaczymy jak daleko na tym zajdę (kto wie może Mikołaj wcale tego światełka nie przyniesie, trzeba ratować co się ma)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.