criginold Napisano 23 Czerwca 2012 Napisano 23 Czerwca 2012 Witam, Praktycznie za każdym razem jak w tym roku wsiadałem na rower odczuwam mniejszy bądź większy, ale do dziś raczej nie uciążliwy ból w miejscu zaznaczonym na zdjęciu na zielono: Dziś zrobiłem większy dystans i jak zwykle po paru km, lekki ból w zaznaczonym na zielono miejscu się pojawił, lecz mniej więcej w połowie trasy zaczął się robić nieprzyjemny i zaczęło bardziej mnie boleć w miejscu zaznaczonym na czerwono. Czyli już nie stricte ta 'kostka', a taka jakby wystająca kość nad nią. Wtedy jak dotykałem jej palcem to atakował mnie taki przeszywający ból. Musiałem się zatrzymać i rozmasować to miejsce by móc przejechać parę km i po czym następowało znów to samo;/ Nie wiem co jest grane. Jak się w ogóle nazywa ten mięsień? Jak go przygotowywać do jazdy?
nikodem Napisano 30 Czerwca 2012 Napisano 30 Czerwca 2012 wszystko pięknie i ładnie ale to jest zdjęcie od strony zewnętrznej pewnie. Jak tak to to jest sięgno wychodzące od mięśnia dwugłowego uda a ta "kostka" to jego przyczep czyli głowa strzałkowa Ja bym spróbował coś z ustawieniem siodełka i przesunął je do przodu wtedy zaczniesz bardziej pracować przednimi partiami mięśni uda. Jak to nie pomoże to obniżenie siodełka bym przetestował. Prowadzisz prosto kolana (równolegle do ramy) jak pedałujesz?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.