Skocz do zawartości

[do 4500zł] MTB do lasu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam zamiar zakupić nowy rower MTB do 4500 zł, głównie do jeżdżenia po lesie. Do tej pory śmigałem na Felcie Q520, z którego byłem bardzo zadowolony. No ale cóż, pora na coś porządniejszego tongue.gif

Czego oczekuję:

• Porządny przedni widelec (np. Rockshox lub FOX)
  • Dość niska waga roweru
  • Porządne przerzutki (tj. SLX lub XT)

Po moich poszukiwaniach znalazłem jedną nawet ciekawą propozycję: http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bike...163/49287/

Co o nim myślicie? Czy warto? Jakie inne rowerki polecacie?

Pozdrawiam

Napisano

No dobra, dzięki za wasze propozycje. Zdecydowałem się dołożyć jeszcze trochę i teraz znów, nie mogę zdecydować się, którego wybrać :D Moje propozycje to dwa Cuby CUBE Ltd CC oraz CUBE Ltd Race black anodized . W sklepie za Race proponują mi 4 799 zł lub mogę kupię na Allegro za 4 599 zł i podjechać kawałek samochodem a co do CC na Allegro jest za 4 999 zł. Co bardziej polecacie? Może macie jeszcze inne propozycje?

Pozdrawiam

Napisano

Drobna uwaga - te dwa rowery ze stajni Cube różnią się nie tylko osprzętem. Mają różne ramy - inne kąty, inne długości rur, różny rozstaw kół. Przed kupnem proponuję przymierzyć się do roweru, żeby nie było niespodzianek...

Napisano

Drobna uwaga - te dwa rowery ze stajni Cube różnią się nie tylko osprzętem. Mają różne ramy - inne kąty, inne długości rur, różny rozstaw kół. Przed kupnem proponuję przymierzyć się do roweru, żeby nie było niespodzianek...

nie, nie różnią się ramą - w Ltd Race oraz Ltd CC jest dokładnie ta sama rama. jest błąd w katalogach [zresztą CC nie ma nawet w katalogu papierowym] - kupowałem taki rower dla bliskiej osoby i ramy są dokładnie te same.

bezwzględnie kupiłbym CC - pełne XT w napędzie [korba, przerzutki, manetki], przyzwoite hamulce i amortyzator niewymagający zbyt skomplikowanego serwisu. taki rower w tej cenie jest zupełnie bezkonkurencyjny.

powtarzam raz jeszcze - rama jest ta sama [Cube Ltd]. widać to nawet na fotografiach.

Napisano

Jest tylko jeden problem z Cubem LTD. Jeżeli autorowi tematu bardzo dobrze pasowała geometria Felta, to Cube może się wydawać za krótki. Felt jest wyraźnie dłuższy niż Reaction, a co dopiero LTD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...