krazen Napisano 19 Czerwca 2012 Napisano 19 Czerwca 2012 Mam taki zestaw: przerzutka tył Shimano RD-M960 i klamkomanetka ST-M965. Problem z nim jest taki, że od jakiegoś czasu przerzutka nie działa zbyt precyzyjnie na największych zębatkach, a więc wtedy, gdy linka jest najmniej napięta (jest to przerzutka Rapid Rise). Pierwsze kliknięcie manetki ledwo porusza przerzutką, kolejne 2-3 biegi ciężko wyregulować. Na mniejszych zębatkach, przy bardziej napiętej lince chodzi już dobrze. Linka i pancerze są nowe, nie pomogło. Pozostają mi dwaj potencjalni winowajcy: sprężyna w przerzutce może być już za słaba lub mechanizm w manetce uległ zużyciu. Od czego zacząć naprawy?
Foxi Napisano 19 Czerwca 2012 Napisano 19 Czerwca 2012 To jest odpowiedź na twój problem http://www.forumrowerowe.org/topic/41729-regulacja-przerzutki-tylnej/
Mod Team Puklus Napisano 19 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 19 Czerwca 2012 Miałem ten sam problem ale to nie był XTR wina była przerzutki, sprężyna za słaba była. W XTR chyba ją można naciągnąć, ale nie jestem pewien.
krazen Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Napisano 19 Czerwca 2012 W XTR można było podciągnąć w 950 i starszych. Dzięki za info, jutro postaram się wyrzeźbić coś z tą sprężyną.
Mod Team Puklus Napisano 19 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 19 Czerwca 2012 To łatwo sprawdzić, odkreć linke i kreć, ma sie bez problemu na 1 wbić. jak sie nie wbije ... słaba sprężyna albo ewentualnie śruba L ...
krazen Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Napisano 19 Czerwca 2012 Właśnie tego jeszcze nie próbowałem, ale ogólnie z powrotem na górne tryby nie ma problemu. Wygląda to bardziej jakby manetka niedokładnie indeksowała na tych największych trybach. Przez większość czasu mi to nie przeszkadza, ale na ostrzejszym podjeździe już jest kiepsko jak łańcuch skacze między biegami.
Mod Team Puklus Napisano 19 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 19 Czerwca 2012 Wiesz W tym modelu przy redukcji manetka nie ciągnie tylko puszcza linke a przerzutka sama ciągnie i wszystko wskazuje na słaba sprężynę niestety. Ale odkręć i testuj może tylko pancerze.
krazen Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Napisano 20 Czerwca 2012 Tak właśnie wiem i napisałem że z powrotem na duże zębatki nie ma problemu. Gorzej idzie wrzucanie cięższych biegów na tych większych zębatkach, np wrzucanie z 1 na 2, kiedy manetka ciągnie linkę. Dlatego też biorę pod uwagę manetkę. Linka i pancerze są nowe, dziś założone i nadal problem występuje. Jak jutro nie rozwiąże problemu to nagram filmik
krazen Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Napisano 23 Czerwca 2012 OK, miałem czas się przyjrzeć temu dokładniej. Zębatki w kasecie opisuję w kolejności: 1-największa - 9-najmniejsza. Albo ustawiam naciąg linki tak, że kiedy przerzutka jest ustawiona na 1 pierwsze kliknięcie manetki w ogóle nią nie porusza, bo linka jest całkiem luźno. Dopiero drugie kliknięcie zmienia z 1 na 2, trzecie kliknięcie bezpośrednio z 2 na 4, potem aż do 9 jest OK. Zrzucanie od 9 do 1 idzie w miarę ok, czyli jedno kliknięcie - łańcuch wędruje zębatkę do góry. Druga opcja jest taka że naciągam linkę mocniej, wtedy od 1 aż do 7 zmienia się ok, natomiast zamiast z 7 na 8 łańcuch spada od razu na 9, przy ostatnim kliknięciu przerzutka już praktycznie się nie porusza i zostaje na 9. To samo przy zrzucaniu. Pierwsze kliknięcie nic, drugie zrzuca z 9 na 7. Jak widać problem jest na skrajnych biegach. Nie upatrywałbym go w kasecie i łańcuchu bo próbowałem wyregulować "na oko" bez założonego łańcucha patrząc tylko na ruchy przerzutki i jest to samo. Sprężyna przerzutki wydaje się OK, bez problemu powraca przy luźnej lince na największą zębatkę i zatrzymuje się w pozycji ograniczonej śrubą regulacyjną.
Mod Team Puklus Napisano 23 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 23 Czerwca 2012 Ja wiem z doświadczenia ze pierwsze rapid rise nie działąły zachwycająco, obecnie zwie sie to low normal i działa chyba lepiej. Spróbuj moze jakąkolwiek inną manetkę na 9. Brdzie co prawda działała odwrotnie ale to nie przeszkadza. Skoro przerzutka sama potrafi sie cofnąć na 1 bieg to wina chyba manetek.
Lumperator Napisano 24 Czerwca 2012 Napisano 24 Czerwca 2012 Sprawdź czy masz równy hak w ramie. To ejst jedna z przyczyn źle działających przerzutek tylnych. Miałem bardzo podobne objawy. Po zakupie nowego haka problem ustał.
Piter1306 Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 Witam Mam niemal identyczny problem. Z tym, że ja wymieniałem napęd z 8 na 9, nowa kaseta, nowy łańcuch, nowe manetki, nowa przerzutka, nowy hak. Miałem nadzieję, że będzie cacy po wymianie całego napędu, a okazalo się dzieje się właśnie identycznie jak u Ciebie, dodatkowo wystepuje lakka zwłoka i lekkie szarpnięcie przy zmianie biegu. Dodam że napęd musiałem wymienić po tym jak dosłownie rozszarpałem tylnią przerzutkę, łańcuch i hak porządną gałęzią w lesie. Nasuwa się wniosek, że dostała także rama i skutkuje właśnie takimi cudami. Dodam, że napęd był montowany w serwsie, może nie jakimś specjalistycznym ale jednak. Serwisant po godzinie walki w końcu się poddał i powiedział że już nie wie o co w tym chodzi. Ciekawy jest czy udało Ci się rozwiązać problem??? Ja chyba spróbuję znaleźć jeszcze jakiegoś innego serwisana. Pozdrawiam Piotrek
NorbertSL Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 wymieniałem napęd z 8 na 9, nowa kaseta, nowy łańcuch, nowe manetki, nowa przerzutka, nowy hak Mametka razem z kasetą na 9 biegów? Znam człowieka co zmienił samą kasete z 8 na 9 i dziwił się, że nie działa pod ośmio-biegową manetką... Tylko skąd wynika opóźnienie o którym mówisz... Sprawdz linke i pancerz, czy nie ma brudu,rdzy itp. Nie zaszkodzi sprawdzić w innym serwisie. Może zaczniesz od FAQ (Do serwisu z montarzem przerzutki to chyba lenistwo ) : http://www.forumrowerowe.org/topic/41729-regulacja-przerzutki-tylnej/
krazen Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Napisano 26 Czerwca 2012 Piter1306, ja podążając za radą użytkownika Lumperator przyjrzałem się czy przerzutka jest idealnie prosto względem kasety zobaczyłem że niestety nie. Spójrz jak jest u Ciebie. Kółeczka przerzutki powinny być w jednej płaszczyźnie z odpowiednim trybem kasety na każdym biegu. U mnie, jako że przerzutka działa ok, manetka po rozebraniu również nie budzi zastrzeżeń, a linka i pancerze są nowe, obstawiam właśnie krzywy hak jako winowajcę. Nie mam przyrządu do prostowania haka, ale kolega polecił mi następujący sposób: Wyjąć tylne koło i w jego miejsce wsadzić w ramę samą oś piasty, ścisnąć zaciskiem. Wykręcić przerzutkę i od wewnętrznej strony ramy wkręcić w hak drugą oś (gwint powinien pasować) lub długą śrubę. Przy prostym haku obie osie powinny być równoległe we wszystkich płaszczyznach. Jeśli tak nie jest to trzeba naprostować hak korzystając z wkręconej w niego osi. Dam znać jakie efekty to przyniosło, ale będę miał możliwość dokonać tej naprawy dopiero w weekend.
Piter1306 Napisano 29 Czerwca 2012 Napisano 29 Czerwca 2012 Witam wszystkich jeszcze raz. Wizyta w 3 (słownie: trzecim serwisie). Sprawdzony hak, sprawdzona manetka, zmieniony na próbę inny łańcuch, regulacja przerzutki i co ... i nic, ciągle to samo szarpanie przy zrzucaniu biegów, przeskakiwanie, poprostu porażka. Dodam, że przerzutka zachowywała się identycznie z kasetą i manetkami na 8 rzędów. Tylko najważniejsze pytanie??? Co tak naprawdę jest przyczyną. Czy przerzutka XT może źle współpracować z kasetą HG50 ??? A może ktoś zna porządny serwis w okolicy Głogowa??
SpeCu Napisano 30 Czerwca 2012 Napisano 30 Czerwca 2012 U mnie Deore XT i HG50-9 spisuje się dobrze. A łańcuch jest HG 9rz? Jeśli tak to rama może być skrzywiona lub przerzutka uszkodzona...
krazen Napisano 7 Lipca 2012 Autor Napisano 7 Lipca 2012 Naprostowałem hak przerzutki, jednak to nie pomogło. Dziś spróbowałem z inną manetką i jest OK, więc to wina manetki. Czy ktoś ma jakieś porady na temat serwisu manetek dual-control? Problemem wydaje się być to, że ciągną za dużo linki przy napinaniu.
Mod Team Puklus Napisano 7 Lipca 2012 Mod Team Napisano 7 Lipca 2012 Poszukaj jakiś instrukcji na necie, na YT czy w google, to dosć skomplikowana manetka.
krazen Napisano 7 Lipca 2012 Autor Napisano 7 Lipca 2012 Niestety, materiały dotyczące tych manetek obejmują tylko zagadnienia instalacji i regulacji naciągu linki. Przed chwilą dorwałem w swoje ręce nowe klamkomanetki ST-M960. Co prawda są pod v-brake, ale mechanizm przerzucania jest ten sam. Zawsze łatwiej będzie zdiagnozować usterkę mając dla porównania dobrze działający mechanizm.
pepelito Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Może pomoże: http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/ST/EV-ST-M965-2151C_v1_m56577569830609293.pdf
krazen Napisano 7 Lipca 2012 Autor Napisano 7 Lipca 2012 Dzięki Sprawdzałem już tam, nie ma żadnych konkretów odnośnie budowy i działania mechanizmu ;/
pepelito Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Dzięki Sprawdzałem już tam, nie ma żadnych konkretów odnośnie budowy i działania mechanizmu ;/ No jak to elementy budowy są pokazane na rysunku złożeniowym. Do tego części posiadają numery. A co do zasady działania, to o to może być wyjątkowo trudno.
krazen Napisano 7 Lipca 2012 Autor Napisano 7 Lipca 2012 Jak się dokładniej przyjrzysz to na rysunku są tak naprawdę głównie elementy obudowy manetki i śrubki je trzymające. Sam mechanizm manetki jest pokazany jako jedna część i nawet nie ma swojego numeru. Co gorsza, po dokładnych oględzinach mechanizm wygląda na nierozbieralny, więc chyba z naprawy nici ;/ Jak poczynię jakieś postępy to dam znać.
Mod Team Puklus Napisano 8 Lipca 2012 Mod Team Napisano 8 Lipca 2012 A mierzyłeś w ogole ile mm linki ciągnie manetka?
venceremos Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 Zmieniałem ostatnio przerzutkę na SLX 9 rzędową i miałem niemal identyczny problem. Ostatecznie pomogła regulacja dystansu górnego kółka przerzutki od trybów kasety. Jest do tego śruba którą opera się o hak przerzutki i pozwala ustawić dystans. Kosztowało mnie to trochę walki ale obecnie jest prawie idealnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.