Flapjack83 Napisano 18 Czerwca 2012 Napisano 18 Czerwca 2012 Kupiłem obejmę 31.8mm... jak się okazało, potrzebuję 30.6mm (aczkolwiek na 100% to pewien nie jestem - w razie czego: rama Kona the King z 2007). Pytanie - czy da się coś podłożyć (guma/blaszka?) aby używać zakupionego zacisku, czy trzeba polować na mega nietypowy rozmiar - 30.6mm (znalazłem póki co tylko Salsę). Help!
rzezniol Napisano 18 Czerwca 2012 Napisano 18 Czerwca 2012 Masz 1,2 mm do zniwelowania to sporo ... Guma odpada ... Jak koniecznie chcesz używać tego zacisku poszukaj aluminiowej lub mosiężnej blaszki 0,5 - 0,6 mm wytnij pasek i owin rame tak aby pozostała przerwa jak oryginaklnie w ramie i na to nadwymiarowy zacisk. Pozdro
Foxi Napisano 18 Czerwca 2012 Napisano 18 Czerwca 2012 Może nie warto się bawić w jakieś przeróbki? Jak kupiłeś blisko w sklepie to ze zwrotem lub wymianem nie będzie problemu. A bezpieczeństwo jest chyba ważniejsze niż 20zł
Schwefel Napisano 19 Czerwca 2012 Napisano 19 Czerwca 2012 Nie kombinuj, bo opuszczająca się sztyca to nic przyjemnego a jak przegniesz w drugą stronę i dokręcisz na siłę to komin może pęknąć.
Flapjack83 Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Napisano 19 Czerwca 2012 Może nie warto się bawić w jakieś przeróbki? Jak kupiłeś blisko w sklepie to ze zwrotem lub wymianem nie będzie problemu. A bezpieczeństwo jest chyba ważniejsze niż 20zł Gdyby to było 20 zł to bym nie szukał "patentu". Kupiona została pomarańczowa obejma w CRC, więc odsyłka na wyspy raczej odpada, a wymienic nie bardzo jest na co. Nie chce ktoś kupic pomaranczowego zacisku 31.8mm?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.